Şimdi Ara

Açık Lise ile ilgili spor bölümü acil yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar benim sorum şu.Ben açık Lise öğrencisiyim hedefim Beden Eğitmenliği spor bölümü yada Basketbol antrenörlüğü olmak istiyorum .Açık Lise okuyanlar Beden Eğitimi yada Basketbol Antrenörlüğü yada spor akademisi okuyabilir mi? Yardımcı olursanız çok çok sevinirim en çok korktuğum konu.Hedeflerime ulaşamazsam aileme mahçup olacağım. :(



  • AÖL'den mezun olarak okuyamayacağın hiçbir bölüm yok.
    Kaç kredin var bilmiyorum ama kısa zamanda kredini en az 102 yaparak 2014 YGS'ye başvurabilirsin.
    Dershaneye veya bi' matematik kursuna gitmende fayda var.
    Sormak istediğin herhangi bir şey varsa sorabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh çok teşekkür ederim kardeşim.Ya daha 53 kredim var okuldan ayrıldım 30 kredi verdiler okuldan şuan 53 kredim var.Ya ben basketbol kulübüne gidiyorum bir kaç senedir ama çalışmam gerekiyor biliyorum ama çalışırsam basketboldan kopacağım ama ne biliyim kafam çok karışık ya ne yapacağımı hiç bilmiyorum daha 17 yaşındayım iş başvuruş'unda bulunduğum da orda ki abi daha çok gençsin fidansın oku dedi.Bende okuyacağım tabii ki ama basketboldan da kopmak istemiyorum ne yapmalıyım yardım edermisiniz bana? :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZowieN

    Oh çok teşekkür ederim kardeşim.Ya daha 53 kredim var okuldan ayrıldım 30 kredi verdiler okuldan şuan 53 kredim var.Ya ben basketbol kulübüne gidiyorum bir kaç senedir ama çalışmam gerekiyor biliyorum ama çalışırsam basketboldan kopacağım ama ne biliyim kafam çok karışık ya ne yapacağımı hiç bilmiyorum daha 17 yaşındayım iş başvuruş'unda bulunduğum da orda ki abi daha çok gençsin fidansın oku dedi.Bende okuyacağım tabii ki ama basketboldan da kopmak istemiyorum ne yapmalıyım yardım edermisiniz bana? :(

    Çalışmak için henüz gençsin ama lise bitene kadar birşeylerle ilgilenmen gerekiyor.
    Görünüşe göre önümüzdeki yıl kredi yetersizliği sebebiyle sınava başvuramayacaksın.
    Benden sana tavsiye; part time bi' iş bulup çalışabilirsin. Burger King, Carrefour vb. birçok zincir mağazada çalışman mümkün. Hem de çok fazla yorulmazsın.
    Basketbola gelirsek; yaşadığın şehirde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü mutlaka vardır. Oraya başvuruda bulunarak basketbol takımlarıyla birlikte çalışmak istediğini söyleyebilirsin. Sporla ilgilenen gençlere ihtiyaç duyduklarına eminim.
    Sormak istediğin herhangi bir şey varsa sorabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önce yaşınızı öğrenebilirmiyim?Büyük ihtimâl benden büyüksünüz galiba ona göre hitab etmek istiyorum.Konuya da gelirsek benim aslında tek korkum basketboldan kopmak yani bırakmak istemiyorum çalışırsam kopacağım basketboldan ama dediğiniz gibi birşeylerle de ilgilenmem gerekiyor.Ailem gene çok iyi yani bana morâl veriyorlar basketbol'a göndererek ama her ay orayada 150 Tl vermek biraz canımı sıkıyor.Şöyle canımı sıkıyor hani okulda olsam belki pek sıkılmamda okulda olmadığım için o sıkıyor.Yük oluyorum sanki öyle hissediyorum belki de yük oluyorumdur..
    İşte tek korkum çalışmak ve sevdiğim spordan kopmak başka bir sorunum yok.
    Senelerdir basketbol oynuyorum.Keşke 97 li olsaydım Beşiktaş'ın seçmelerine girebilirdim ama yaşım tutmuyor 96'lıyım.Keşke küçükken bilseydimo zamandan giderdim beşiktaş'a ama kısmet artık.Birde ygs için 102 kredi yaptığımız da diyelim ki istediğim bölümü kazandım ama liseyi bitirmeden o üniversiteye gidemem değil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZowieN

    Önce yaşınızı öğrenebilirmiyim?Büyük ihtimâl benden büyüksünüz galiba ona göre hitab etmek istiyorum.Konuya da gelirsek benim aslında tek korkum basketboldan kopmak yani bırakmak istemiyorum çalışırsam kopacağım basketboldan ama dediğiniz gibi birşeylerle de ilgilenmem gerekiyor.Ailem gene çok iyi yani bana morâl veriyorlar basketbol'a göndererek ama her ay orayada 150 Tl vermek biraz canımı sıkıyor.Şöyle canımı sıkıyor hani okulda olsam belki pek sıkılmamda okulda olmadığım için o sıkıyor.Yük oluyorum sanki öyle hissediyorum belki de yük oluyorumdur..
    İşte tek korkum çalışmak ve sevdiğim spordan kopmak başka bir sorunum yok.
    Senelerdir basketbol oynuyorum.Keşke 97 li olsaydım Beşiktaş'ın seçmelerine girebilirdim ama yaşım tutmuyor 96'lıyım.Keşke küçükken bilseydimo zamandan giderdim beşiktaş'a ama kısmet artık.Birde ygs için 102 kredi yaptığımız da diyelim ki istediğim bölümü kazandım ama liseyi bitirmeden o üniversiteye gidemem değil mi?

    Senden iki - üç yaş büyüğüm ama dilediğin gibi hitap edebilirsin, önemi yok.

    Part - time çalışırsan basketboldan kopacağını sanmıyorum. Ufak - tefek ihtiyaçlarını karşılarsan kendini ailene yük hissetmezsin. Önümüzdeki yıldan sonra üniversiteye hazırlanacağını düşünerek sınav yılı basketbola ve diğer şeylere pek vakit ayırabileceğini sanmıyorum.

    YGS'ye başvurabilmen için en az 102 krediye sahip ve sahip olduğun toplam dönemin en az 5 olması gerekiyor. Her yıl 3 sınava girebilecek ve her sınav için 30 kredi seçebileceksin. Üniversiteyi kazanıp da mezun olamayanlar için AÖL bazen ek sınav hakkı tanıyor. Ek sınav hakkı tanınmaz ve mezun olamazsan seneye sınava hazırlanıp üniversiteye yerleşirken ÖSYM sana bir - iki küçük hak tanıyacak. Daha doğrusu; bir - iki küçük hakkını koruyarak yerleşmende kolaylık sağlayacak. Sen önündeki AÖL sınavlarından en yüksek kredileri almaya çalış. ÖSYM sınavlarına hazırlanırken AÖL'ye çok kafa yormazsın, kolaylık olur. Hem de diploma notun yüksek olduğu için AÖL sana daha fazla puan vererek üniversiteye yerleşmende kolaylık sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Part time da zannetmiyorum ya.Spor için part time olacağını sanmıyorum açıkcası.Kardeş birde konu dışı ama genede sormak istedim ya beni okulda okuyorum sanıyorlar yani takım arkadaşlarım ama sormadıkları için hiç söylemedim açıktan okuyorum falan diye ama utanıyorum ya neden utanıyorum bilmiyorum hâlâ okuyorum hedeflerimden de bahsettim ama utanıyorum işte.Bazı akrabalarda sorunca da utanıyorum söylerken çok canım sıkılıyor açıktan okuduğum için.Ne düşünüyorsun bu konu hakkında?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZowieN

    Part time da zannetmiyorum ya.Spor için part time olacağını sanmıyorum açıkcası.Kardeş birde konu dışı ama genede sormak istedim ya beni okulda okuyorum sanıyorlar yani takım arkadaşlarım ama sormadıkları için hiç söylemedim açıktan okuyorum falan diye ama utanıyorum ya neden utanıyorum bilmiyorum hâlâ okuyorum hedeflerimden de bahsettim ama utanıyorum işte.Bazı akrabalarda sorunca da utanıyorum söylerken çok canım sıkılıyor açıktan okuduğum için.Ne düşünüyorsun bu konu hakkında?

    Bu konu hakkında söyleyebileceğim pek bir şey yok. İnsanların bakış açısına göre farklı yorumlanabilecek bir şey bu. Sana küçük bi' tavsiye; insanlara bu konuda kendini çok açıklamaya çalışma. Karşındaki insanın AÖL hakkındaki düşünceleri için üzülme, utanma. Birkaç anlayışsız insan için harcayacağın vakit yerine daha çok ders çalış. Beş soru daha fazla çöz. Hayatta kimin ne olacağı gerçekten hiç belli olmuyor. AÖL'den mezun olup Boğaziçi, Marmara, Hacettepe Üni. gibi birçok okulda okuyan var. AÖL'de olmayı bi' sıkıntı olarak görmek yerine, kendini geliştirebileceğin bi' fırsat olarak düşün. Kitap okumaya, ders çalışmaya, sosyalleşmeye herkesten çok daha fazla vaktin olacak. Eğer çaba gösterirsen başarırsın. Ki; başkaları için değil, kendin için başarmalısın. O yüzden başkalarının ne dediği değil, senin ne düşündüğün önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anladım kardeşim teşekkür ederim.Hedefleri olan biriyim ben ya spor akademisini istiyorum ama işte tek korkum yapamamak.Çok çok çalışıyorum bunun içinden elimden ne gelirse yapıyorum.Ben biliyorum da genede sormak istedim fikir amaçlı.Önerebileceğin bir çalışma sistemi varmı AÖL için özellikle yani nasıl çalışmalıyım ne yapmalıyım ne kadar soru çözmeliyim ne kadar çalışmalıyım nasıl çalışmalıyım fikir verebilirsen çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZowieN

    Anladım kardeşim teşekkür ederim.Hedefleri olan biriyim ben ya spor akademisini istiyorum ama işte tek korkum yapamamak.Çok çok çalışıyorum bunun içinden elimden ne gelirse yapıyorum.Ben biliyorum da genede sormak istedim fikir amaçlı.Önerebileceğin bir çalışma sistemi varmı AÖL için özellikle yani nasıl çalışmalıyım ne yapmalıyım ne kadar soru çözmeliyim ne kadar çalışmalıyım nasıl çalışmalıyım fikir verebilirsen çok sevinirim.

    AÖL'nin yaptığı sınavlar çok sıkı çalışma temposu gerektiren sınavlar değil. Sınav için derslerini seçtikten sonra ders notlarını alacaksın. Ders notlarından çalıştıktan sonra sınavlarda çok zorlanmazsın. AÖL'nin internet sitesinde yer alan testleri çözersen çok faydası olur. Bunun dışında yardımcı olabileceğim bir şey olursa PM gönderebilirsin. Üniversite için başarıya olan inancını asla yitirme. Başarılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.