Şimdi Ara

Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
6
Favori
73.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır laptop'ımı yenilemeyi eskisini emekli etmeyi düşünüyordum. Kısmet bugüneymiş. Bimeks'ten Acer 3820TG aldım, dün elime geçti, kutusunu açıp kullanmaya başladım. Bu cihaz oldukça yeni olduğu için forumda hatta internette de pek incelemesi yok. Bu sebeple ben cihazı kutusundan çıkarırken fotoğraflarını çektim ve vaktim oldukça performans açısından inceleme yapacağım.

    Cihazın genel olarak özelliklerini yazmak gerekirse şu şekilde

    İşlemci Üreticisi : Intel® core i5 430m
    Bellek : 4 GB
    Disk Kapasitesi : 500 GB
    Ekran Boyutu : 13,3"
    Ekran Kartı Belleği : 1 GB
    Ekran Kartı : ATI HD 5650 DX11 1GB DDRIII ve Intel GMA HD (Değiştirilebilir grafikler, daha sonra değineceğim)
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium
    Ağırlık : 1,80 kg
    Ekran Kartı Türü : Harici
    Bellek Türleri : DDR3
    Kablosuz Ağ : 802.11b/g/n
    Bluetooth v2.1 + EDR uzantıları

    Öncelikle cihaz ufak olduğu için oldukça ufak bir kutuda geldi, daha önceden kutusunu görmemiş olsam yanlış geldiğini düşünecektim.
     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


    Kutudan pek fazla şey çıkmıyor, şarj adaptörü pili, bir laptop temizleme bezi, bir de oldukça küçültülmüş boyutta kullanım klavuzu çıktı

     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme



    Cihaz oldukça ince ve renkleri de hoş duruyor

     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme



    Bu da 15.6"lık sony vaio ile boyut olarak karşılaştırması

     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme



    Yukarıda da yazdığım gibi cihazın üzerinde i5 işlemci ve ATI 5650 grafik kartı bulunduruyor

     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme



    Aletin kurulumunu yaptıktan sonra Crysis Warhead yükledim ve denedim, sonuç oldukça etkileyici, bu kadar küçük bir laptopla üstteki resimdeki sony vaio'nun performansını almak oldukça hoşuma gitti

     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


    Şimdi gelelim değiştirilebilir grafik meselesine. Yukarıda özelliklerde yazdığım üzere bu cihaz üzerinde iki adet ekran kartı bulunuyor, bunlardan birisi şu anda oldukça popüler ve fiyat/performansı yüksek olan ATI 5650, diğeri de genellikle low end laptoplar ya da pil tüketimi fazlasıyla önemli olan laptoplarda kullanılan Intel GMA HD. 3820TG'yi şarja bağladığınızda otomatik olarak 5650'yi kullanıyor, eğer fişi çıkarırsanız da kendiliğinden Intel GMA'ya geçiyor. Şimdi bu ikisi arasındaki fark şu, 5650 gma hd'ye göre çok daha performanslı bir GPU olması sebebiyle kullanıldığında güç tüketimi oldukça fazla ve 1 günlük deneyimime göre pilden çalışma süresi 5650 ile yaklaşık 2-3 saat gibi. Bu değer resimlerde gördüğünüz aynı işlemci ve GPU'ya sahip olan Sony'den birazcık daha fazla o da ekranların farkı zaten. Intel Gma HD'nin düşük tüketimi olmasının sebebi de i5 işlemcisi ile aynı çip üzerinde bulunması ona entegre olması. Dolayısıyla pilden kullanılırken 3820TG için 6 saat gibi bir rakam söyleniyor, henüz pil performansım iyi olmadığı ve çok fırsatım olmadığı için rakam söyleyemiyorum. İleride burayı güncelleyerek yazarım.

    Gelelim malzeme kalitesi ve kullanım detaylarına. 3820TG'nin kasası sağlam durması sebebiyle hoşuma gitti. Özellikle metal rengi olan kısımlar oldukça sağlam ve pek esneme yapmıyor. Klavye için maalesef aynı şeyi söyleyemiyorum. Klavyenin tuşları biraz fazla basit ve ince tasarlanmış, sony'nin klavyesinden sonra oldukça kalitesiz geldi açıkçası. İnternette 3820TG'nin zayıf noktalarından biri olarak monitörünü gösterilmiş, fakat ben parlaklık ya da renkler açısından pek bir sıkıntı görmedim, yani acayip karanlık değil, sony çok az daha aydınlık duruyor yanyana koyulduğunda. Ekranın arka tarafı yani laptop'ın üst yüzeyi yine metalik renge boyanmış, şık ve sağlam duruyor fakat çok çabuk parmak izi olması can sıkıcı. Bir de tabi 15.6"lik laptoplardan biraz daha nazik davranmak lazım en azından bende öyle bir his uyandırdı. Ekranın çerçeveleri de ekranın kendisi kadar parlak yapılmış, benim gibi parlak yüzeylere bakmayı sevmiyorsanız can sıkabilir. Bir de çok parmak izi kalıyor haliyle.

    Şu ana kadar 3 oyun yükledim, yukarıda söylediğim crysis warhead, assasins creed 2 ve nfs shift. Bunlardan crysis'i henüz detaylı ayarlarıyla bakmadım ama nfs shift ve ac2'de full ayarlar ve 2xAA ile gayet başarılı bir framerate(sayıları bilmiyorum, oynanış açısından yeterince akıcı anlamında) verdi. nfs shift denerken biraz ısındı ama oda sıcaklığı da azımsanmayacak ölçüde sıcaktı biraz ona bağladım. İleride göreceğiz. Cihazın her iki tarafına da fan boşluğu koymuşlar ben sağ elimi kullandığım ve mouse kullandığım için çok hoşuma gitmedi ama denge olarak sol taraftaki fan daha çok ısı transfer ediyor ve sağ taraftan daha az sıcak hava üflüyor, sanırım pek problem olmayacak gibi. Bu arada hemen belirteyim cihazda optik okuyucu yok, almak isteyenler bunu göz önünde bulundurmalı. Şu anda benim özellikle bu cihazın üzerinde optik okuyucu kullanmam gerekmediği için pek aldırmadım ama gerekli olursa da 100 lira civarına harici DVD okuyuc/yazıcılar satılıyor, onlardan alabilirim.

    HDMI arayüzünü henüz deneyemedim ama ilk fırsatta LCD'ye takıp 1080p bir film, bir de oyun deneyeceğim. Cihazın hoparlörleri beklediğimin üstünde diyebilirim. Yani sesi biraz az çıkıyor ama aşırı tiz değil baslarda duyuluyor. Bu boyutta bir laptop için oldukça iyi diyebilirim.

    Bluetooth ile cep telefonumdan dosya transferi yaptım bir sıkıntısı yok. Wireless biraz çekimi iyi değil sanki vaio ile yan yana iken vaio'dan biraz daha az çekiyor.

    Harddisk 500GB lık western digital kullanılmış ama sanırım vaio'nunkinden biraz daha yavaş bir harddisk. Harddiskin özellikleri için;
    http://www.wdc.com/tr/products/products.asp?driveid=506

    Sonuç olarak ağırlık ve boyut olarak bir netbooktan biraz daha hallice bir cihaz olmasına rağmen üzerindeki işlemci ve grafik kartı ikilisiyle performans açısından oldukça başarılı buldum. Ufak tefek sıkıntıları var ama bu segmentte böyle laptop pek bulunmadığı (bulunsa da çok pahalı oluyor) için artık katlanacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksi273_kelvin -- 31 Mayıs 2011; 20:49:45 >







  • acaba o yanındaki sonyle karşılaştırırsan ısı durumu nasıl herhangi bir takılma donma gibi herhangi bir sorunu oldu mu hiç ?
  • Az kaldı. Bir de pil ömrü 5-6 saat seviyesine gelse, tadından yenmeyecek. Ağırlık çok cezbediyor :)
  • Takılma donma olmadı, sony'e göre birazcık daha ısınıyor gibi, ama tabi kasaların kalınlık farkı göz önüne alınırsa normal gibi sanki, sonuçta sony'nin ısıyı dışarıya atabilmesi için çok daha fazla boşluğu var.

    Bu arada sony'nin kronik fan sesi sorunu yüzünden çıldırma noktasına gelmiştim, acer'ın fan sesi pek duyulmuyor, sony gibi tiz çalan düdük modunda değil :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: xyslecs

    acaba o yanındaki sonyle karşılaştırırsan ısı durumu nasıl herhangi bir takılma donma gibi herhangi bir sorunu oldu mu hiç ?
  • pil ömrü 5650 yi kullanmazsa 6 saate kadar gelebileceğini düşünüyorum windows derecelendirme puanları nasıl ? ses konusuna gelirsek fan sesi olmaması güzel bide hdd sinden tıkır tıkır ses gelmiyorsa tadından yenmez harbi XD
  • İnşallah dediğiniz gibi olur :)

    Cihazda western Digital'ın harddiski kullanılmış, rahatsız edici bir ses gelmiyor.

    Windows 7 puanları ise aşağıdaki gibi
     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


    quote:

    Orijinalden alıntı: xyslecs

    pil ömrü 5650 yi kullanmazsa 6 saate kadar gelebileceğini düşünüyorum windows derecelendirme puanları nasıl ? ses konusuna gelirsek fan sesi olmaması güzel bide hdd sinden tıkır tıkır ses gelmiyorsa tadından yenmez harbi XD
  • Eğer tahmin ettiğin gibi diğer kartla 5-6 saati bulabilirse, sorun yok demektir. Süper bir makine olur :)

    Bir de fiyat neydi hocam?
  • Ben bimeksin akşam 9 sabah 9 indirimiyle beraber 1550 liraya aldım, yalnız bimekse 1500 liralık laptop alan birinden lojistik hizmetler adı altında kargo parası aldığı için bir göndermek istiyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    Eğer tahmin ettiğin gibi diğer kartla 5-6 saati bulabilirse, sorun yok demektir. Süper bir makine olur :)

    Bir de fiyat neydi hocam?
  • Bimekste KDV Dahil: 1.698,29 TL. Azcık daha para biriktirip bu ayın sonunda alabilirim bunu kafama yattı valla.
  • ram ne kadar destekliyor acaba.
  • Şu anda Bimeks'in sitesinde yine kampanya var, fiyatı 1560 lira gözüküyor, bir de lojistik hizmet bedeli alıyorlar tabi...

    quote:

    Orijinalden alıntı: mz~
    Bimekste KDV Dahil: 1.698,29 TL. Azcık daha para biriktirip bu ayın sonunda alabilirim bunu kafama yattı valla.


    8gb olması lazım

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackmagicman

    ram ne kadar destekliyor acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksi273_kelvin -- 6 Haziran 2010; 22:16:31 >
  • Makina super, gule gule kullanin. 14" de mantikli olabilirdi sonucta boyut da pek farketmiyor, agirlik olarak da 100 gram fark ediyor sanirim.
    14"te de optik okuyucu yok galiba. Olsaydi o zaman cok daha iyi olurdu diye dusunuyorum.


    Ama 13.3" boyuta bu kadar ozellik sigdirilmasi ve bu fiyatta olmasi gercekten cok iyi.


    Bir de her ne kadar fise bagli olsa da ekran kartini Intel GMA'ya cevirebilme olmasi lazim kanimca (isinma vs. icin)


    Bence alinasi bir laptop yapmislar. Bimeks'in kampanyasiyla 1560 liraya gelmesi de cok iyi. 14" ekranli olanda optik okuyucu olsaydi tercih sebebi olabilirdi ama madem ikisinde de yok'o halde 13.3 veya 14"ten biri secilebilir ihtiyaca gore.


    Hayirli olsun.
  • hayret mechatronik damlamamış bu konuya henüz bu modele platonik bir aşk besleyen bi arkadaşımz kendisi yakında müdavimi olur bu başlığın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeCCCe

    hayret mechatronik damlamamış bu konuya henüz bu modele platonik bir aşk besleyen bi arkadaşımz kendisi yakında müdavimi olur bu başlığın


    Aklıma gelmedi değil




  • Şu an 1500 TL civarına nereden alabiliriz acaba bu modeli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onur__
    Bence alinasi bir laptop yapmislar. Bimeks'in kampanyasiyla 1560 liraya gelmesi de cok iyi.
  • Teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz gibi 3820ler ve 4820'lerin hiçbirinde optik sürücü yok. Ben olabildiğince küçük olsun istediğimden 13.3" olanı aldım. Biraz daha büyük ekran istenirse 14" düşünülebilir tabi.

    ATI'nin Catalyst programı yardımcılığıyla fişe takılı olsa da Intel GMA'ya çevirebiliyorsunuz.

     Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme


    quote:

    Orijinalden alıntı: Onur__


    Makina super, gule gule kullanin. 14" de mantikli olabilirdi sonucta boyut da pek farketmiyor, agirlik olarak da 100 gram fark ediyor sanirim.
    14"te de optik okuyucu yok galiba. Olsaydi o zaman cok daha iyi olurdu diye dusunuyorum.


    Ama 13.3" boyuta bu kadar ozellik sigdirilmasi ve bu fiyatta olmasi gercekten cok iyi.


    Bir de her ne kadar fise bagli olsa da ekran kartini Intel GMA'ya cevirebilme olmasi lazim kanimca (isinma vs. icin)


    Bence alinasi bir laptop yapmislar. Bimeks'in kampanyasiyla 1560 liraya gelmesi de cok iyi. 14" ekranli olanda optik okuyucu olsaydi tercih sebebi olabilirdi ama madem ikisinde de yok'o halde 13.3 veya 14"ten biri secilebilir ihtiyaca gore.


    Hayirli olsun.






  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified


    quote:

    Orijinalden alıntı: GeCCCe

    hayret mechatronik damlamamış bu konuya henüz bu modele platonik bir aşk besleyen bi arkadaşımz kendisi yakında müdavimi olur bu başlığın


    Aklıma gelmedi değil



    napıyım acer iyi iş çıkarmış. hem benzerlerine göre fiyatı da gayet uygun.

    ama işte bunu alınca + monitörde gerekir. O zaman maliyeti artıyordu. Dvd olmadığınıda biliyordum. Ama geccce sağolsun tekrardan uyarı yapınca, ya gerekli olursa dedim verdiğim siparişi iptal ettim. Zaten iade ettiğim laptobun taksitini ödüyorum hala




    @fkay
    İnceleme için teşekkürler
    Ürününüz hayırlı olsun. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle

    Merak eden arkadaşlar için sadece 3820T modelinde dvd sürücüsü bulunmamakta.
    4820T ve ülkemizde hala satışa çıkmamış olan 5820T lerin dvd sürücü var.
    4820T nin soğutma konusunda sorunlu olduğunu duymuştum. Almadan önce iyice araştırın derim.

    4820T bimekste 1.9kg olarak gözüküyor. Acer in kendi sitesinde ürün 2.2kg olarak gözükmekte
    http://www.acer.com.tr/acer/product.do?link=oln85e.redirect&changedAlts=&kcond48e.c2att101=-1&CRC=2759084358#wrAjaxHistory=0
    quote:

    Ağırlık 2.2 kg (4.85 lbs.) 6 hücreli pil ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 7 Haziran 2010; 10:16:09 >




  • 3820T ve 3820tg farklı modeller t serisi 8 gb a kadar tg serisi 4 e kadar destekliyor ram de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mechatronik
    Merak eden arkadaşlar için sadece 3820T modelinde dvd sürücüsü bulunmamakta.
    4820T ve ülkemizde hala satışa çıkmamış olan 5820T lerin dvd sürücü var.


    Acer sitesinde de var gözükmüyor 4820'de (aynı zamanda bimeks'te de). Ben mi yanlış gördüm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.