Şimdi Ara

Accesspoint router ile net paylaşım, yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, aynen resimde gösterdiğim gibi bir ağ kurup internet paylaştırmaya çalışıyorum. Lakin wlan'da ve lan'da sıkıntı yok ama bilgisayarlardan nete çıkmayı başaramadım.
    Ap router'in arabirimine gerek kablolu gerek kablosuz makinelerden girebiliyorum. Her türlü ayarı deneyip her ihtimali gözden geçirsem de nedense router bir türlü internet veremedi makinelere. Modemde de sorun yok, direk bağlantı yapıp denedim. Routerin türkçe kılavuzunu birkaç kez hatim edip neredeyse ezberledim.

    Bu iş bu kadar zor mu yoksa benim atladığım ince bir nüans mı var arkadaşlar? Modemin de, accesspoint routerin de default ip leri 192.168.1.1, sanmıyorum ama bundan dolayı bir sıkıntı olabilir mi?
    Yardımlarınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler.

     Accesspoint router ile net paylaşım, yardım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavus78 -- 16 Mart 2007; 0:04:45 >







  • adsl routerin default ip'sini wlan routerdan farkli ayarlamayi ve dhcp sini kapatmayi dene eger bu sekilde calismassa wlan routerini nasil ap modunda calistirildigini arastir kullanma kilavuzunda anlatiliyor olmali
  • pc doğrudan modeme bağlıysa ip adresini otomatik aldırmak daha iyidir dhcp ile.. Ama arada switch hub gibi bir cihaz varsa, ip adresini modemin ip adresi ile aynı girmek gerekir diye biliyorum..O yüzden tcp/ip ayarlarında; ip adresi ve dns sunucusu adresi olarak modemin ip adresini gir de bir dene bakalım.. Yani hem bilgisayarın ip adresi hem de dns sunucusu adresi 192.168.1.1 olacak.. Umarım işini görür..
  • @zalman

    Dostum cihazların ikisinin de standart ip leri aynı olduğu için bir problem çıkma olasılığı benim de aklıma gelmedi değil. Birininkini değiştirip deneyeceğim. Ama böyle bir çakışma sözkonusu ise bunu kılavuza koyarlardı gibi geliyor. En sağlamı tabi denemek.
    Aynı ağda iki veya daha fazla router var ise çakışma olmaması için bunlardan sadece birinin dhpc modu açık diğerlerinin kapalı olması gerekiyor. Ama bende ağ cihazı sadece 1 tane, adsl modemin ağa katılımı yok (zaten tek rj45 çıkışı var, o da routere gidiyor) , sadece ap routere wan dan bağlı. Modemin dhpc modunu kapatıp deneyeceğim ama bu seferde modemin routere ip atayamama ihtimali var gibime geliyor.

    @umutlu42

    Dostum, senin dediğin gibi manuel ip atama yöntemini defalarca denedim. Ağ tıkır tıkır çalışıyor ama internet trişka. Arada router olduğu için makinelere otomatik ip leri router atıyor. Bu ip ler ile gerek router arabirimine gerekse ağdaki diğer makineye ulaşımda sorun yok. Tek sorun routerin ağa interneti açamaması veya da modemden alamaması.

    Nette yaptığım incelemelerde ve denemelerde herşeyin otomatik ve gayet sade bir şekilde gerçekleştiğini görüyorum. Benim sistem niye böyle uyuz etti beni anlamış değilim. Acaba ap routere adsl modem ile ilgili herhangi bir ayar girmek gerekiyor da bunu mu atlıyorum, ama hiçbir yerde böyle bir şeye de değinilmemiş.

    Kolay gelsin...




  • 3-4 saatlik hummalı bir grup çalışmasından sonra sorunu çözdük, interneti paylaştırabildik. Yalnız kafalarımızdan en az bir 20 saç kökü daha kurudu.
    Problem şeytanın aklına gelmeyecek bir çakışma. Aynı dertten muzdarip düşen olursa pm ile bildirsin. Çözeriz problemi Allah'ın izniyle.
    umutlu42 ve zalman arkadaşlarıma da ilgilendikleri için çok teşekkürler.
    Sağlıcakla...
  • pmden uğraştırana kadar yazsaydın yaa...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatalitycomeback

    pmden uğraştırana kadar yazsaydın yaa...



    doğru ya sen burdan yardım istiyorsun ben edeceğim dediğinde özele gel olurmu herkes faydalansın madem
  • Çözüm modemden modeme, routerden routere farklılık gösteriyor. Her olasılığı yazmaya kalkarsam destan yazmış olurum.
    Ben buraya yardım ihtiyacı olan olursa pm den ulaşsın diye not düştüm çünkü arama yapanlara bir nevi kılavuz olsun. Forumda her açılan konuya girip okuyamıyorum.
    Benzer dertten muzdarip bir arkadaşın postunu görme, takip etme ihtimalim de çok düşük. Bu yüzden arama sonuçlarında notumu görenler bana ulaşabilirler.
    Kolay gelsin...
  • cavus78 pm de attım ama daha giremedin sanırım girince bi el atarsan sevinirim bende de aynı problem var. Robotics USB Adapter ile Inca modeme bağlanıyorum ama bağlandığıyla kalıyo internette dolaşamıyorum.
  • smartnet ap router ile internet bağlantım oluyor, fakat msn çalışıyor. router ı aradan çıkardığımda kablo ile bağlantım oluyor. birde masaüstü pc ile msn ye bağlanabliyoruz (smartnet ten) dizüstünde bağlantı olamıyor. sorun gider de tüm seçenekler ok lenmesine rağmen
    yardımlarınız için şimdiden tşk ler
    şahin erol
  • Ben de ayni sorunu yasiyordum ve sorunu soyle cozdum
    Benim sistemim soyle, baglanti bana modem ve sonrasinda bir switch'ten geliyor.
    Router'in DHCP server'ini iptal ettim ve Network connection kismindan ip ve dns ayarlarini elimle girdim
    DNS olarak 192.168.2.1 (Router ayarlarinda Router'in WAN ipsi olarak girdiginiz deger)
    Gateway olarak da bunu girip bilgisayarın IPsini da 192.168.2.XX seklinde bir sayi girdim ve ayni ayarlari kablosuz baglanti icin de yaptim ve sorunsuz baglandim.

    Sorulariniz olursa ozelden mesaj atabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.