Şimdi Ara

Access Veritabanına PDF kaydetme ve Çekme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Ben access veritabanına pdf kaydedip çekmek istiyorum. Daha önce hep jpeg çekip kaydediyordum fakat bu kez biraz daha geliştirmemi istediler. Bunu nasıl halledebilirim. Pilot projeme pdf çekebiliyorum axAcroPDF sayesinde bunu bir kısmını bu şekilde çözdüm fakat bunun ilerisi için yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim.

    Sorunu şöyle özetlemek istiyorum;

    Bir PDF dosyam var. Bunu accesse kaydedip gridden seçilen kayda göre çekmem lazım. Yol gösterece birileri varsa şimdiden teşekkür ediyorum. Herkese iyi çalışmalar.



  • Database'nin içinde file saklamak çok mantıklı değil, onun yerine database'e fileID adında bir field tutup o fileID adına bir klasör oluşturup. Dosyayı fileID'sine göre çağırmak daha mantıklı olur. Tabi bunların hepsini otomatize yapabilirsiniz.(eğer normal id'niz varsa onuda atıyabilirsiniz ama eğer birden fazla dosyayı tek bir veride toplama ihtimaliniz varsa mecbur fileID adında filed oluşturmak gerekir.) Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 22 Ocak 2015; 14:31:54 >
  • Dosyayı file ID 'sine göre çağıracam zaten. Aynı isimde isi dosya olursa çakışma olur. Araştırmalarıma göre bu AxAcroPDF olayında "SAVE" diye bir metod yok. LoadFile olayı varsa SaveFile olayı da olmak zorunda. Benim canımı sıkan nokta da bu.
  • FileID unique key olduğu sürece isterse 5 tane aynı isimde dosya olsun fark etmez.(Ama aynı klasörde saklamadığınız koşulda geçerli.) Eğer aynı klasörde aynı isimde dosyalar taşıyorsanız isimlerinin sonlarına fileID'yide ekleyebilirsiniz ya da o dosyadan tek bir tane yeterliyse var olanın üstüne override edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 23 Ocak 2015; 0:09:03 >
  • databaseinde pdf eklemek istediğin dosyanın veri yolunu tut ve id oluştur 1 1 artsın dosyayıda seçtikten sonra içine atacağın dosyanın ismini pdf nin id si ile değiltir ve veri yolunuda o şekilde kaydet bu sayede hem aynı dosya içinde saklayabilirsin hemde veritabanını şişirmemiş olursun
  • Sorunu çözdüm. System.IO.File.Copy ile çözdüm sorunu. İstediğim gibi kaydedip gridden tıkladığım veriye göre istediğim pdf 'i görüntüleyebiliyorum. İsteyenler olursa pm atabilirim. Cevap verenlere de teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ilgilendikleri için.
  • Merhaba, ben de çalışma için pdf dosyası kaydetmek istiyorum. örnek bir çalışma gönderebilir misiniz? Daha önce resim veya pdf kaydetme gibi ihtiyacım olmamıştı. Yardımlarınız için teşekkürler.
    Saygılarımla
    Ali İzzet Yılmaz
    aliizzetyilmaz@hotmail.com
  • MERHABA DOSTLAR KONUYU HORTLATIYORUM AMA YARDIM LAZIM YADA KAYNAK, BİR KAÇ MARKA VAR BUNLARA AİT PDF DOSYALARI VAR VE BEN BU DOSYALARI VERİ TABANINA KAYDEDİP GÖRÜNTÜLEMEK İSTİYORUM YANİ MARKAYI SEÇİP PDF İ GÖRÜNTÜLESİN

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.