Şimdi Ara

Access POint Tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben uydunet kullanıyorum ancak modem rezalet ethernet çıkışı güzel alcak Wireless 10 metre öteden zor çekiyor
    bende Ekonomik F/p yüksek bir Access point almaya karar verdim. Aslında Router olarak kullanacağım ama Access Point Repeater özelliğide olsun
    istiyorum belki ileride kullanırım diye

    Şöyle bir ürün buldum
    http://www.kliksa.com/urun/inca-iap-700nr-300-mbps-n-router-access-point-repeater/902039155

    * 2 tane 10db lik antene sahip fakat marka güvenilirmidir bilmiyorum, acaba sıkıntı yaşarmıyım yoksa TP link in modellerinemi bakayım
    * Çoğu Access Pointte 2tane 5db lik anten var , 5db yada 10db anten olması çok farkedermi verim ne şekilde değişir bilgisi olan arkadaşlar
    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim







  • lostangel kullanıcısına yanıt
    incayla tp-link arasında çok büyük fark yok. koca koca antenler daha iyi çekiyo anlamına gelmez. hiç anteni olmayan cihazlar nice antenlilerden iyi çekebiliyor.
    çok amaçlı birşey arıyorsan eğer airties 5343 alabilirsin. mediamarkt web de 85 tl. hem modem, hem router, hem accesspoint 3in1 ne ararsan var içinde yani.
  • Cevap için teşekkürler ancak 150 Mbps 5343, ben 300 Mbps arıyorum mesafe biraz daha artıyor orada

    İnca iyi bir markamıdır, aldığıma pişman edermi acaba
  • lostangel kullanıcısına yanıt
    150 yada 300 ü metre fln mı sanıyorsun anlamadım. onların mesafeyle bi alakası yok sen durumu tamamen yanlış anlamışsın. tavsiye etmem bence vasat bi marka.
  • Mbps, megabit per second oluyor(her saniyede iletebileceği veri miktarı) Bilgisayar öğretmeniyim üstat olaya az buçuk aşinayım
    aşağıdaki resimde neden 300 mbps aradığımı anlayabilirsin
     Access POint Tavsiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostangel -- 14 Ekim 2014; 10:35:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncanın bu modelini kullanan yok sanırım :( Benim çekincem şikayet varda modemin iyi olduğu fakat android cihazların ve smart tv lerin bağlanma konusunda
    sıkıntı çektiğini yazması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lostangel

    İncanın bu modelini kullanan yok sanırım :( Benim çekincem şikayet varda modemin iyi olduğu fakat android cihazların ve smart tv lerin bağlanma konusunda
    sıkıntı çektiğini yazması.

    İncayi gecen gun forumdan birine kurmustum memnundu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lostangel kullanıcısına yanıt
    Alakasiz ve sacma bi grafik. Internet hizin zaten 54 mpbs bile olmayacagi icin bisey farketmicek. Cihazlar arasinda kablosuz olarak veri aktarmiyorsan bosuna 300 yada 150 olmasi. Neyse kendi kafandakini yap sen yine. Ama uzun ömürlü ve stabil calismaz. Ben soyleyeym. Dinlersin dinlemezsin sana kalmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Superonline kısa mevzilinden bıktığımım için A.P. aldım. Dün DARK WRT 302 aldım. Fiyata göre çok iyi diorlar. Bakalım bugün geliyor gelince deniyeceğim. 65 tl 300 mbit için çok iyi. Alanlarda çok memnun 5 db çift anten varmış.
  • eorkuno E kullanıcısına yanıt
    açıkçası sırf önyargıdan ötürü dark marka cihaz almak istemem 20tl daha verip birazdaha bilindik markaya yönelirim. Ama dediğim gibi tamamen ön yargı
  • 24 saat önce sipariş verdiğim DARK marka WRT302 300 mbps lik A.P. elime ulaştı.

    Benim evde superonline kurulu ve Wifi modemi Tilgin 1311 dir. 7 metre sonra sinyal seviyesi tek kademeye düşüyordu. Dip odada ve balkonda çekmiyordu. Fiber interneti 25 mbps dediler kablosuz hız testlerinde 8 mbps yi geçmiyordu. Kablo takarsam laptopu modemin yanına getirirsem hız 25 i buluyordu. Superonline na sinyal seviyesi ile şikayetlerim sonucu dediler ki sinyalinizi access pointle güçlendirin. Araştırdım cihaz almaya karar verdim.

    Ekonomik olarak ve kullanan yorumcuların tavsiyesi üzerine DARK marka cihazı hepsiburadadan aldım.
    Evde Play Station - telefonlar ve 2 laptop ağıma bağlıdır. Önceden play stationda online oyunlarda sinyal seviyesi düşük uyarısı geliyordu. Oyunlar titremeli donarak oynanıyordu.

    İlk Deneyimim
    DARK A.P: yi önce Repeater (tekrarlayıcı) yani kablosuz sinyali kablosuzla yayarak denedim. Wifi sinyali değil evin içerisini karşı apartmana bile gittiğini tespit ettim. 2 alt kat ve 2 üst kattada düşük hızda tek kademeli çekiyormuş. Mevcut hızdaki sinyali alıyor uzaklara iletiyor.
    Superonline ile hız testimde download 6 - 8 mbps iken DARK WRT302 ile kablosuzdan kablosuza bağladığımda hız testi 3-5 mbpsye düştüğünü farkettim. Yani bu özellikle hız bir kademe daha düşüyor ama sinyal fullere çıkıyor menzili uzuyor.

    Daha sonra Access Point ( Erişim noktası) özelliğini kullanarak denemek istedim. yani Superonline Tılgın modemin yanına koyarak modemden ethernet kabloyla DARK cihazıma bağladım sonra wireless ile etrafa sinyali yaydım. Sonra ne göreyim. Hız testim sonucu en uzak balkonda bile internet hızı 25 mbps. Yani kabloluyla aldığım verimi kablosuz almaya başladım. Şu anda Dark cihazım superonline modemlerinin yanında duruyor ve etrafa iyi menzilli wifi sinyali gönderiyor. Play Station oyunlarında ise değil donma hiç takılma bile olmadı.

    Kurulumuna gelince herkezin yapabileceği çok basit türkçe arayüz var fakat ayarları yapıp kaydettikten sonra cihazın içerisine ayar değiştirmek için giremiyorum. Ayar değiştirmek için önce cihaza reset atıyorum ondan sonra 192.168.2.1 ile girebiliyorum. Bunuda sanırım dışardan cihaza girememeleri için yapmış olabilirler.

    Kısacası ilk gün izlenimim gerçekten daha önce neden böyle bir cihazı almadığımdır. Fiber interneti verimsiz kullanmışım onu farkettim. Cihazın özelliği ilede kablosuzda kablolu gibi yüksek veri hızıyla nete girmem oldu.

    Umarım sorunsuz uzun zamanlar bu şekilde gider.




  • lostangel kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu gösterdiğiniz modemi kullanıyorum 300 mbit'i . Çekim mesafesi bende evin içinde heryerde çekiyor ama dışarıda çekmiyor. Ama benim evim aşağı katta belki dışarda çekmeme sorunu ondan olabilir.Evin içinde gayet iyi çekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.