Şimdi Ara

Abonelik mi Tek Seferlik Ücret Mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Öncelikle bu konu ücretli çeviri yasal mı? Çevirilere para verilir mi ? konusu DEĞİLDİR.

    Ücretli/ücretsiz çeviri tartışma konusu : https://forum.donanimhaber.com/ucretli-ucretsiz-makine-ceviri-tartisma-konusu--140452247

    Bugün dile getirmek istediğim konu benim gibi tüketicilerin genel olarak yakındığı nokta. Ben yama işimi görürse kullanıyorum. Atıyorum AAA oyununu oynayacağım. El yapımı yama öncelik, yoksa parasını veririm yoksa makine çevirisi ile oynarım. Ama bir oyun için aylık para vermek istemem. Atıyorum XXXÇeviri diye bir yer. 6-7 oyun çevirmişler ama benim tek istediğim AAA oyunu. Aylık 10 lira. E kardeşim tekil sat 20 liraya? Yok. Hangi grubu kastettiğimi grup çevirmenleri forumda varsa bilir. Çoğu kişi için çok saçma ve geneli de abonelik alıp yenilenmesin diye iptal ediyor. Bilmeyenler için, oyunu silmedikçe yama duruyor oyunda yama programında. E ne kaldı ki ? Ha tekil satmışsın ha 1 ay abonelik satmışsın. Bence çok saçma. RDR2 çevirisinde patlak veren kısımda buydu abonelik olayından sonra tekil satış fiyatı da batmıştı insanlara.

    Bu konu altında bunu tartışabiliriz?








  • Peki adamlarda Türkçe yamasını kullanmak istediğin 5-6 oyun var diyelim. 1 kere abone olup hepsini kurup oynayabileceksin. Abonelik olmasa 20 TL verecegine 100 TL vermiş olacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hem aylık üyelik hem de tek tek şeklinde satmalılar, zamanı olan üyelik alır olmayan tek bir yama alır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mükreminn5

    Bence hem aylık üyelik hem de tek tek şeklinde satmalılar, zamanı olan üyelik alır olmayan tek bir yama alır.

    tek tek satılırsa fiyat daha yüksek olur. aslında burada sorun abonelik değil bence. Güncelleme falan gelince ya da oyunu/yamayı kaldırınca abonelik bitiminde yamanın kullanılamaması. tek satış yama kalıcı olsun diye isteniyor sanırım. bu sıkıntı çözülürse abonelik çok daha mantıklı olur bence.

  • Çeşitlilik iyidir. Abonelik isteyen abonelik alır, tek isteyen tek alır. Benim malum gruba tek veryansınım budur. Abonelik fiyatı 20 lira ise tek yama fiyatınıda 20 25 tl (abartmadan' yap isteyen tek oyunu alsın isteyen abone olsun. 15 tane çevirinin 14 tanesi belki ilgisini çekmiyor tek bir tanesini istiyor, salın adam tek yama alsın. Bir de tabi ki 1 aylık süre sınırı olması. Oyun kiralama neyse de yama kiralama nedir ya?   Şahsi düşünceme göre yanlış bir uygulama. Yamayı tek alırsam 3 ay sonrada oynayabilmeliyim. Güncelleme gelir oyun bozulur, baştan çevrilir-düzeltilir eyvallah (yamayı alalı 2-3 gün olmadıysa) ama formattan sonra tekrar yama alacaksınız, oyunu kaldırdınız tekrar alacaksınız gibi dayatmalar olunca insan illaki bir hayırdır diyor. Abonelik ile tekli satış olsun. Abonelik klasik 1 aylık tüm oyunlar. Tekli satış ise tek oyuna uygun fiyatlandırma ile olsun, yama alındıktan sonra oyuna güncelleme gelene kadar yama senin olur. Format, oyun kaldırıldı yama gitti mevzusu sıkıntı. Oyunu her oynamak istediğimde tutup yama mı alacağım? Bunlar saçma geliyor bana, bazılarına doğru geliyordur lafım yok, bana saçma geliyor. Hiç desteklemedim, hiç de desteklemem... İnsanlara seçme hakkı verilmeli, dayatmalar değil.





  • Hem abonelik hem tekli satış bence de mantıklı.

    Tekli satış fiyatı da uygun olursa tabii.

    Çeşitlilik iyidir. İsteyen istediğini alabilirse daha iyi olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ISKA -- 29 Mart 2021; 14:30:39 >
  • Bedava, tek seferlik ücret veya üyelik hepsi benim için olur yeterki oyunları Türkçe oynayabilelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Translate olmasın da, ne olursa olsun.

  • Türkiye de oyunculuk yayıldı diye sevindik ama yama kaldırtan, translate yücelten bir oyuncu kitlesinin oluştuğunu da göremedik. Olan güzelim el emeği yamaların kaldırttırılması oldu. Yama yine bir şekilde ilerde tekrar olur ama işte inşallah o kitleye de Allah akıl fikir verir. Neyse. Konuya gelirsek ise şahsen aboneliği daha çok destekliyorum. Neden derseniz Anonymous da özellikle gördük ki bu tip bir ödeme sistemi hem daha uygun hem de uzun vadeli olarak gruba bir gelir sağladığı için daha fazla Türkçe yama yapılabiliyor. Üstelik tek yamaya da para vermek kadar saçma bir şey yok.

  • benim en çok kafamı kurcalayan soru ücretli çeviren grup dağılırsa abone olanlar yamalara nasıl erişecek?herkesin kafasında eminim bu soru vardır. bunu merak ediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nesetcan N kullanıcısına yanıt

    Bu işin en kötü kısmı. Apex de oldu daha yeni geçen ay. Adamlar yamaları tek bir dosyada toparlamışlardı ama işte yedekleyenlerin dışında kimsede yok şu an. Ortak bir yere yüklenmedikçe de ulaşılabilir olmayacak. Bunun için net bir çözüm de yok maalesef.

  • Ben hepsinden ayrı bir şekilde yorum yapmak istiyorum. Ben yamaların sunucu tabanlı paylaşılmasına karşıyım. Geçenler de internetim gitti yama ile oyun oynayamadım. Sanırsın adamlar oyun yapıyor da online yapıp korsan paylaşımı engelliyorlar. Adamlardaki koruma oyun firmalarında yok arkadaş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JRache

    Ben hepsinden ayrı bir şekilde yorum yapmak istiyorum. Ben yamaların sunucu tabanlı paylaşılmasına karşıyım. Geçenler de internetim gitti yama ile oyun oynayamadım. Sanırsın adamlar oyun yapıyor da online yapıp korsan paylaşımı engelliyorlar. Adamlardaki koruma oyun firmalarında yok arkadaş.

    Denuvodan beter

  • İkisi de degil sadece zartzurt yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.