Şimdi Ara

Abilerim ablalarım D80 için ne dersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • D80 in (şu an Karfo'da bile yok ama...) piyasaya çıktı nihayet. Uzun süredir D70 almayı düşünürken içimden bir ses biraz daha bekle dedi. Kısmet D80 'e imiş :) Bu makine hakkında (okuduklarıma göre sadece body 950 ya da 995 dolar) yorumlarınızı rica ediyorum. Bu arada fotoğraf olayına sıfırdan girecek birisi olduğumu ama kamera ile haşır neşir olduğumu ifade etmek isterim. Ricam "D80 yerine başlangıç seviyesi için...." şeklinde öneriler getirmemeniz. D80 en ciddi alternatif fakat prof. ve DSLR olan ikinci ele kadar tüm önerilerinize de açığım D80 le fiyat&perf açısından karşılaştırdığınızda...



  • Selamlar,

    Dslr almak için güzel bir donem var önümüzde,

    D80 in ardından canon 400D de açıklandı.

    Burada D80 hakkında adam gibi ayrıntılı reviewlar yapılmadan yorum yapmak çok dogru olmaz, konuşmak için biraz daha beklemek uygun olacaktır.
    Yine de üstün körü bir fikir verebilecek şu linkleri incelemenizi tavsiye ederim:
    Ön incelemesi:
    http://www.dpreview.com/articles/nikond80/

    18-70 ile fotoları:
    http://photo-cafe.jp/scoop/index.html

    Marka, dolayısıyla lens tercihi yapmadan once ihtiyaçlarınıza gore kullanacagınız lens çeşitlerini seçmeniz, ve Nikon F - Canon EOS sistemlerindeki lens portföyünün ihtiyacınız olan fokal aralıklar ve F değerlerindeki başarısını-çeşitliliğini değerlendirmeniz en doğrusu olacaktır.

    Mesela son dönemde piyasaya sürdüğü D50 nin kiti 18-55 ten tutun D70 in 18-70i, D80in 18-135i ve D200 ün kit lensi diyebileceğimiz 18-200 den herbiri çok başarılı lensler. 150$lık plastik 18-55 bile muazzam keskinlik değerlerine ulaşabiliyor.

    Eğerki normal zoom aralığı diyebileceğimiz bu fokal uzunluklar sizin için onemliyse ve/veya tek lensle işi bitirmek istiyorsanız bu kaliteli kitlenslerden herhangi biri işinizi çok iyi gorecektir. Ozellikle çok lens taşımak istemeyen, ama gayet keskin VR2 gibi muazzam bir stabilizasyon sistemi barındıran 18-200 çok iyi bir seçenek olabilir.

    Bunun yanında ilerde fullframeye geçmek gibi bir düşünceniz varsa, yada nikonda olmayan 70-200L f4/IS gibi ucuz, ama kusursuz sonuç veren lenslere ihtiyacınız duyacaksanız 400D yi de düşünebilirsiniz.

    Mesela sadece 70-200f4 yuzunden canon sistemini düşünebilirim, çünkü ihtiyacım olan aralık bu ve de 70-200L f4 bunu çok uygun diyebileceğim bir fiyata(abd fiyatı) kusursuz performans veriyor.
    Nikonda benzer sonuç için 105mm mikroyu tele lens olarak kullanmak durumunda kalıyorum, daha fazla erim içinse 70-300 apo dg yi takıyorum, ama diyaframı yeterince açamıyor ve gerekli odak hızını sağlayamıyor o da.
    Ha tabii 70/80-200 f2.8 AF-D ve AF-S her zaman bir alternatif ama ulaşılabilir değiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemir -- 24 Ağustos 2006; 0:47:47 >




  • eger biraz daha ucuz olsun dersen pentax k100d ve k110d de yakinda cikacak bu iki makinada giris seviyesi icin guzel makinalar birde sony a100 var ama sensor toz temizleme ozelligi guzel calismiyor muhtemelen d80 ile de ayni sony sensoru kullaniyor belki bu da dusunulebilir ...... pentax in avantajlari : pentaprism kullanan vizor digerlerine gore daha buyuk ve daha aydinlik , boyutlari ufak , hafif , saglam govde yapisi , sd hafiza karti kullaniyor , lens cesitliligi zengin bircok lens firmasi pentax icin lens uretiyor ( tamron , tokina, sigma )

    http://www.ephotozine.com/equipment/tests/testdetail.cfm?test_id=466 buda pentax in incelemesi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.