Şimdi Ara

ABD yaptırımları artarak sürüyor: TSMC artık Huawei'ye yonga seti üretmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Gelen haberlere bakılırsa Çinli telekomünikasyon devi Huawei'yi daha da zor günler bekliyor. Zira ABD hükümeti, Cuma gününden itibaren Huawei'ye yeni kısıtlamalar uygulamaya başladı. Üretimde ABD ekipmanları kullanan şirketlerden biri olan TSMC, bunun yeni yönetmeliklere aykırı olduğu gerekçesiyle şirketin son yonga seti siparişini reddetti.



    Ayrıca Bkz.Youtube artık 720p çözünürlüğü HD olarak işaretlemiyor



    Güvenilir haber kaynaklarından Nikkei Asian Review'ın raporuna göre lider çip üreticisi TSMC, ABD'nin en son yönetmeliklerine tam olarak uyması gerektiği açıklandıktan sonra, Huawei'den sipariş almayı durdurdu. Ancak TSMC daha önce aldığı siparişlerin üretimine devam edecek ancak Eylül ortasıdan önce teslim etme şartıyla.





    700 milyon değerinde sipariş reddedildi



    TSMC, Kirin ailesi gibi üreticinin akıllı telefon yongalarının büyük çoğunluğunu üretmekle sorumlu. Daha net konuşacak olursak, çip üreticisi Huawei'nin amiral gemilerinde kullanılan Kirin 990 ve orta sınıf 5G cihazlarda kullanılan Kirin 820 yonga setlerini üretiyor.



    TSMC'ye artık sipariş verememek, Huawei için büyük bir darbe olacak. Zira başka bir şirkete geçiş yapmak basit bir durum değil. Çok az şirket, Huawei'nin ihtiyaç duyduğu küçük ölçek ve büyük ölçekte üretim yapıyor ve bu firmalar da ABD ekipmanlarını kullanıyor olacaklar. TSMC tarafından reddedilen Huawei siparişlerinin ise 700 milyon dolar değerinde olduğu belirtilmiş. Huawei, mevcut durum hakkında yorum yapmazken, şirketin bu gelişme sonrası nasıl bir yol çizeceği ise merak konusu olmuş durumda.








  • Bu işten kârlı çıkacak olan tek şirket Samsung'tur. Olası bi hamlede çin apple gibi amerikan şirketlerinin üretimine çinde izin vermeyebilir, amerika aynı şekilde huawei oppo xiaomi gibi şirketlere yaptırım uygulayabilir ama asıl tarafsız duran Samsung'a hiç bir şey olmayacak üstüne çinli ve amerikalı şirketler birbirlerine açtıkları yaraları sarmaya çalışırken Samsung hala daha aynı şekilde devam edecek çünkü bu savaşın hiç bir yerinde yer almadı. Bir başka düşüncem ise Huawei'ye yapılanlar şu an Samsung'a yapılsaydı elinde kullanmak için eminim ki 2. 3.planı vardı ki hala daha geliştiriyordur. Mesela Tizen vardı kim bilir belki kapalı kapılar ardında hala daha geliştiriliyordur zor günler için:))

  • Çin'in işi bitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin bir devlet. Çinde üretime neden izin vermesin? okadar milyarlarca dolar hem vergi hem para hem ihracat hem istihdam kazanıyor. başta apple var. Apple'ı Güney Koreye (Samsung) mi kaptırsın. Markalarla devletleri bir karşılaştırmayın. Çin devleti başka işlemci kullan der. ya da samsung üretimine yaptır der. ya da bunun için kendi fabrikanı aç der.
  • Çin'in bug'ı TSMC miydi yani? Hani Huawei'nin işi bitti deseniz bile zor bir ihtimal.

  • Sadece işlemci değil, borsada da arz konusunda kısıtlamaya gidileceğine dair bilgiler var. Borsacılar daha iyi bilirler gerçi.

    https://twitter.com/solhaberportali/status/1262700276705787906?s=09

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin'deki yarı iletken fabrikalarının üretim teknolojisi TSMC ile kapışabilecek düzeyde değil. Huawei işlemcileri Samsung'a ürettirmek istese bile Güney Kore ABD'nin sözünden çıkmaz.

  • Bu kararları hükümet mi alıyor yoksa trump mı ? Umarım seçimleri kaybeder.

  • Çin ve Abd birbirine muhtaç şuan Abd’nin yaptığı şey Çin’i bitirmek değil yavaşlatmak. Eğer Çin üretemez ve Abd tüketim yapamazsa resesyon yaşanır özellikle kırılgan ülkeler bu durumdan dolayı çok çok ağır bedeller öder. Kısacası Çin Abd’ye Abd’de Çine köpekler gibi muhtaç. Ama eğer Ab kanadından da benzer yaptırımlar gelirse o zaman çok ciddi sorun yaşar Çin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 19 Mayıs 2020; 14:33:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kreat kullanıcısına yanıt
    ABD başkanları sadece görüntüde vardırlar kararlar perde arkasında alınır Trump gitse bile benzer bir tablo yaşanır sadece yöntemlerde farklılık gösterir netice değişmez herkes Trump’dan dem vuruyorlar yalnız Trump üstlendiği görevi kendi tarzını yansıtarak sürdürüyor üstlendiği görevin dışına asla çıkamaz zaten çıksa onu orda bir saniye bile tutmazlar bir şekil gönderirler.

  • Bir gün herkes Iphone kullanacak... :)

  • Abd'nin Çin'e yaptığı bu kabadayılığa alkış tutan o kadar çok insan var ki forumda, anlayamıyorum gerçekten. Arkadaşlar bu yapılanlar karşısında Abd'den taraf olduğunuzda yapılan her şeyi meşrulaştırdığınızın farkında mısınız, yarın yaşanacak siyasi bir gerilimde benzer şeyler Türkiye'nin askeri teknolojileri üzerinden bize yapılsa, hangi hakla bu tutuma karşı çıkacaksınız? Mesele Çin'i savunmak değil, Amerika'nın bu hukuksuzluğuna karşı olmak. Benzer bir yaklaşım Venezuela'da yapılmaya çalışılan darbe konusunda da gerçekleşiyor. Bazı "demokrasi savaşçısı" arkadaşlar, Cia güdümlü muhalefet liderini destekliyor. Maduro'yu sevmeyebilirsiniz, gitmesi gerektiğini de düşünebilirsiniz ama bu, o ülkenin halkının vereceği bir karar. Başka bir devletin para ile tuttuğu adamların bir ülkede iktidarı devirmesine demokrasi gözü ile bakıyor ve bunu meşru görüyorsanız, yarın burada da seçtiğiniz iktidarın benzer şekilde, darbelerle vs alaşağı edilmesine onay vermiş oluyorsunuz demektir. Ki buna yakın bir örneği geçtiğimiz yıllarda yaşadık.





  • yc#1 kullanıcısına yanıt
    her firmanın yaptığı gibi başka işlemci kullansın. yapacak birşeyi yok
  • iyi de chpplilerin umudu o amerika gelse de tayyibi indirse ama biz buna izin vermeyeceğiz
  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    Çini neden karıştırıyorsunuz ki işe. öyle olsa xiaomi, oppo, vivo vb. firmalara da yaptırım uygulardı. Demek ki Huaweinin yaptığı birşey var somut olarak
  • Abd son kozlarını oynuyor yakın gelecekte dünya ekonomisini kontrol edemeyeceğini anlamaya başladı. Herzamanki gibi saldırgan tavırlarını arttırıyo. Teknoloji dünya genelinde gelişiyo bu sayede yurdumuzda ve dünyada insanlık ekonomi distopyası oluşturanların farkına varmaya başlıyo. Türkiyenin her alanda yükselmesinin önündeki en büyük engel, gelişmemiş ve ücretli sunulan yetersiz eğitim. Bu konu da çözüldüğünde dünyaya yön veren ilk 10 ülkeden biri oluruz. 19 Mayıs adına ışığın bol olsun Türkiyem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ABD zorla Çin üreticilerini birleştirip kendi ekosistemlerini yapmaya itiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • huawei'de kendi fabrikalarını açacak kadar sermaye var mı bilmiyorum. ama çin de kendisi misilleme yaparsa o zaman amerika hapı yuttu demektir

  • Hee misilleme yapacak. Yarasa yemeye benzemez bu iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişle Çin hükümeti Çin'deki Amerikan fabrikalarının hepsini kapatacak.
    Huawei de Çin hükümeti destekli olduğu için Çin hükümeti TSMC gibi bir fabrika kuracak/kurduracak Çin'de.

    Amerika kafasına göre yaptırım uygulayıp zorla yerli üretime teşvik ediyor İran, Rusya, Çin, hatta Türkiye gibi ülkeleri.
    İyi mi yapıyor kötü mü zamanla anlayacak ve tahminimce bir süre sonra yalnız kalacak dünyada.
    Dünyanın sahibiymiş gibi davranmaktan vazgeçmeleri lazım, ne imparatorlukları tarihe süpürdü attı bu dünya.

    Bir de bazı arkadaşlar bu yaptırımları Çin'e değil de Huawei'ye yapıyor zannediyor. Arkadaşlar Huawei demek Çin demek diğer firmalardan farklı. Şu an resmen birbirlerine savaş açtı bu iki devlet. Eskiden savaşımsı idi aralarındaki artık iyice aleni oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 19 Mayıs 2020; 17:39:13 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.