Şimdi Ara

ABD'nin yeni elektrikli araç teşviki karşılanması zor bir madde içeriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'nin yeni elektrikli araç teşviki karşılanması zor bir madde içeriyor



    ABD'nin yeni enflasyonu azaltma yasası haftasonu yapılan oylama ile Senato'dan geçti. Söz konusu yasa kapsamında elektrikli araçlar için sunulan 7500 dolarlık vergi indirimi yenilenecek.



    Yasanın bu haliyle yürürlüğe girmesi halinde daha önce sunulan vergi indirimindeki satış kotası da sıfırlanacak. Hatırlanacak olursa mevcut vergi indiriminde 200 bin adet satış kotası vardı. Bu kotayı aşan üreticiler - örneğin Tesla - bu indirimden daha fazla yararlanamıyordu. Yeni sunulacak teşvik kapsamında, hakkını kaybeden üreticiler de yeniden indirime dahil olabilecek.



    Öte yandan, indirimin şartları oldukça düşündürücü. Çünkü üreticilerin bu teşvikten yararlanabilmesi için 2024 itibarıyla bataryalarda Çin'e olan bağımlılığı azaltması ve bataryada kullanılan materyallerin en az yüzde 40'ını Kuzey Amerika veya onun anlaşmalı olduğu ülkelerden tedarik etmesi gerekiyor. Üstelik bu oran her yıl artacak ve 2029'da yüzde 100'e ulaşacak.



    ABD'nin yeni elektrikli araç teşviki karşılanması zor bir madde içeriyor



    Bu durum otomotiv devlerini fazlasıyla zorlayacak çünkü The Verge'ün haberinde adı geçen Otomotiv İnovasyon İttifakı'na göre pazarda şu an satın alınabilecek 72 farklı elektrikli model var (PHEV dahil) ve bunlardan en az yüzde 70'i 2024 yılına yönelik gereksinimi karşılayamayacak. Ayrıca, mevcut batarya üretim uygulamaları aynı şekilde devam ederse 2029 yılında hiçbir araç bu teşvik kapsamına giremeyecek.



    Ayrıca Bkz.Yeni 2022 MG7 sedanın tasarımı ortaya çıktı



    Uzmanlara göre yasadaki bu gereklilik ulaşılması zor ancak imkansız olmayan bir durum. ABD'nin batarya üretiminde Çin üstünlüğünü kırması kolay olmayacak. Buna rağmen üreticiler bu yönde yatırım yapıyor. Hyundai, Georgia eyaletindeki batarya ve elektrikli araç üretim fabrikasına 5.4 milyar dolar yatırım açıkladı. Ford ise Kentucky ve Tennessee'deki yeni fabrikalarına 11.4 milyar dolar yatırım yapıyor. Stellantis de Kanada'da batarya üretmek için 2.8 milyar dolar harcayacak.



    Verilen bilgiye göre elektrikli araçların çoğunda kullanılan lityum iyon bataryalarda Çin'in payı yüzde 76. ABD ise sadece yüzde 8 paya sahip.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2022/8/8/23296678/ev-tax-credit-qualify-battery-supply-chain-china







  • maden çinden çıkıyor. sen çıkarıp aynı fiyata verebiliyorsan üreticiye ver alsın kullansın. yoksa zorlamanın anlamı ne!

  • Sadece şu bataryayı yapabiliyor olsak ülke kalkınırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün haberin özeti Amerikalılar teşvik alamayacakmış, arabaya 7,500 dolar fazla verecekmiş. Türkiyede bizler arabaya 75,000 dolar fazla veriyorken çok sıkıntı değil ama amerika vatandaşları için inanın içimiz acıdı.

  • akilli adamlar. gelecegin petrolu lityum batarya olacak. cin bataryada kullanilan kritik bazi maddelerin uretimi ve ucuz is gucu ile batarya sektorunu kolaylikla tekele baglayip amerikayi enerjide cine bagimli hale getirebilir. bunu engellemek icin kendi ureticilerini simdiden zorluyorlar.

    taa seneler once bunlari soyledim, yerli arac konusunda samimiyet varsa once bataryaya yatirim yapmak lazim. ulkedeki aku ureticileri senelerdir bu konuda istekde bulunuyor, tesvik ve imkan istiyor. once bunlara yatirim yapilmasi gerekliydi. keza almanya rekabetci kalabilmek icin batarya uretim teknolojisine on milyarlarca euro yatirim yapiyor. sen git bataryayi cinden, koreden al, motoru almanyadan al ondan sonra yerli milliyim diye gecin. ondan bundan aldiklarinda daha ileri teknoloji daha ucuzunu uretmen nasil mumkun olsun, nasil rekabetci bir urun cikarabilirsin.

  • Benzer şartlar ile ülkemizde de elektirkli araç satın alanlara böyle teşvikler vermek lazım. Hem üreticiler ülkemize yatırım yapar hemde biz tüketiciler yıllardır kanser gibi sorunlu olan araç piyasasına bir nebze olsun ferahlarız

  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    TOGG ile Çinli Farasis ortaklığında kurulan Siro Energy (Silk Road Temiz Enerji Çözümleri) yerli batarya üretecek hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke bizde de böyle bir teşvik olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşvik böyle olur.

    Şimdi demokrasi götürülecek lityum yatakları bulalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bolivya, Arjantin, Şili mıçınızı sağlama alın oğlum

    Yeni darbe, pardon pardon, yeni demokratik halk devrimleri!!!! ayağınıza geldi

    "Democracy" pazarlanır, halk devrimi!!!! yaptırılır, itinayla medenileştirilir, Amerikan demokrasisi ayağınıza geldi :)

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Bizde de teşvik var. elektrikli araç (Düşük pil gücü olan tabi) alırsan %100 - %200 gibi verginin vergisi yerine, %45 verginin vergisini ödüyorsun. Teşvik, inovasyon işte budur.

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    artık üretiyor

  • lityum ion bataryalar tam geri dönüşüm oluyormuş aslında bildiğin maden sürekli olarak sabit kalabiliyor geri dönüşüme çok önem verirse bir kere üret sürekli dönüştür gibi. ABD bunu bakalım nasıl yapacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Guzel tesvik çin cok guclendi bu iyi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde de manuel 65bg Clio arka camlar manuel 30.000 USD ver mehteriiiiiii Amerika çatlıyor bizim zenginligimize ABD de o arabayi 5000 USD koy 1 tane alan çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 10 Ağustos 2022; 19:28:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tbbtl T kullanıcısına yanıt
    sevkiyat nereye yapıyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.