Şimdi Ara

ABD'nin bastığı 9 trilyon dolar ve Kripto para ilişkisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2019dan bu yana ABD merkez bankasının 9 trilyon dolar bastığı söyleniyor.

    Aynı süreçte kripto paraların yükselişe geçmesi bir tesadüf müdür?


    Finans işlerinden pek anlamam ama Kirpto paraların varlığı ABD parasının değerini korumaya yönelik bir çalışma olabilir mi?


    Meraktan soruyorum. Aydınlatan olursa sevinirim.




  • kriptoyla basılan para arasında nasıl bir bağ olabilir hocam?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: klarnetadam

    kriptoyla basılan para arasında nasıl bir bağ olabilir hocam?

    Hocam kripto almak için kullanılan para birimi olarak düşündüm.

  • Tabiiki var. Hemde çok.

    Düşünün sende faiz, hisse, emtia getiri sağlamıyorsa ne yaparsın. Macera ararsın tabiikide. Ancak şu var. Basılan paralar bu sefer ülke içinde hibe şeklinde ve destek olarak verildi. Yani çoğu halka gitti. Halkta coinlere ilgi duyunca işler değişti. Ancak covid sonrası para harcaması ve coinden kazanılan paralar tekrar harcamaya dönecek. Yani şirketlere. Bu yüzden borsalarda bu fiyatlandı. Ancak şirketler ise yatırım alanı bulamıyorlar. Büyük ihtimalle para petrol ve altına gidecek. Sonrasında ise artan karlılık, enflasyon ve üretim ile işsizlik çok düşecek. Sonrada fed faizleri indir bindir artıracak. Ve en sonunda coinler gözden düşecek. Bunları yaşayıp görecez zaten. 2023 yılı kritik bu konuda. Ytd

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu son dönemdeki düşüşlerin bir alakası var mı konuyla?

  • fed kararları bizim piyasaya nasıl yansır sizce?

  • ABD'nin bastığı bu milyarlarca dolar gelişmemiş veya gelişmiş veya gelişememiş ülkelere de gidiyor. Bu ülkeler kalkınır ise ABD güçsüz kalır çünkü bu ülkelerin çoğu dostu değil düşmanı. Bu ülkelerin borsasına girmesini engellemek için kripto para borsasını çıkarttılar ortaya. Böylece vatandaşlar ellerindeki bol parayı bu kumar makinesine aktarıyor. Ve Elon'un gazı ile inip çıkarak da milyarlarca dolar bir anda buhar oluyor. Mis gibi işte, temiz iş, kendi rızan ile aldığın milyarlarca doları tekrar geri veriyorsun Fed bu dolarları çatır çatır yakıyor.

  • peki bitcoinden yüklü bir çıkış olursa yatırımcının nereye gittiğinden bağımsız olarak dolarda bir değişikliğe sebep olur mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kochandairel

    peki bitcoinden yüklü bir çıkış olursa yatırımcının nereye gittiğinden bağımsız olarak dolarda bir değişikliğe sebep olur mu?

    bildiğim kadariyla bu altınla bitcoin arasinda negatif yönlü bi ilişki var


    ytd




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19B1EB24B -- 12 Ağustos 2021; 23:32:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-19B1EB24B

    bildiğim kadariyla bu altınla bitcoin arasinda negatif yönlü bi ilişki var


    ytd



    Alıntıları Göster

    işte bunun mantığı nedir hocam sadece yatırımcıların tercihleriyle mi alakalı yani?

  • para arzı sonucu yatırımcıların risk iştahı artıyor bunun sonucunda kripto paralara yönelim hızlanıyor, fed faiz arttırımını gittiği zaman yatırımcılar abd tahvillerine yönelecek ve risk iştahı düşecek bunun sonucunda kripto paralar gibi risk düzeyi yüksek yatırımlara karşı iştah azalacak.


    kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, kişisel görüşümdür.

  • Ben bu olayı bu yönden düşündüğümde 3 tane sonuç elde edebildim.

    Birincisi, kripto yani sanal para olayı ABD'nin girdabı. Yani şöyle açıklamam gerekirse; ABD'nin dolar konusunda en çok yaşadığı sıkıntı bastığı parayı geri çekememesi. Çünkü parayı basıyor ve bastığı para kendi topraklarından çok, dışarıda birilerinin cebine giriyor. Bir banka para birimini sınırlı bir alanda çok rahat kontrol edebilir. Basar değerini düşürür, piyasadan çeker değerini çıkartır ya da korur. Ama ABD'nin en büyük problemi doların dünyaya dağılması. Geri çekilmesi ayrı bir dert, basması ayrı bir dert yani. Eğer insanlar kripto para gibi bir mecrada dolar yuvalanması oluştururlarsa, hükmedilebilecek bir alanda olur bütün dolarlar. Böylece çekmesi kolay olabilir. Sınırları da biliyorsunuz hem. Bir coinde ne kadar dolar yuvalanması var bu bellidir. Çekmek mi istiyorsunuz? O coine basarsınız tüm parayı o coin uçar, çekersiniz düşer. Spekülatif araçlarda en büyük sermaye kimdeyse o aracın spekülasyonisti o'dur. Anlatabildim mi?

    -İkincisi 2.dünya.. Dolar basımı 2008'den bu yana çok kontrolsüz bir vaziyette ilerliyor. Ve ABD dünyadaki alanını bile dolarıyla kapladı. Ya piyasalar dolara çok alıştı sürekli istiyorlar ya da ABD kendine dolar ile doldurabileceği sanal bir 2.dünya yarattı. Bizim şuan yaşadığımız dünyada zaten yeteri kadar dolar mevcut. Ve Çin deli gibi dolar stoğu yapıyor. Bu durumun böyle devam etmeyeceği belli ama sanal dünyada sürekli bir coin çıkıyor ve sürekli bir dolar yığılması oluşuyor ve bir karşılığı yok, sınırda yok. Hatta bazıları sınırlarını o kadar uzağa koyuyor ki, insanlık tarihinde bu kadar para basılmamıştır yani. Kontrolsüz bir dünyada kontrolsüz bir para basımı mümkün.

    -Üçüncüsü, ABD ne zaman para basarsa savaş çıkacak demektir. Bu ihtimal bir sürü insanı korkutuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.