Şimdi Ara

ABD’li Senatör Pat Toomey: Çin’in kripto yasağı ABD için büyük bir fırsat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD’li Senatör Pat Toomey: Çin’in kripto yasağı ABD için büyük bir fırsat



    Çin’in kripto para birimlerine karşı olan baskısı devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ülkedeki madencilik faaliyetlerini yasaklayan Çin, dün yaptığı bir açıklamayla birlikte kripto para birimleri ile yapılan işlemlerin yasa dışı olduğunu duyurdu ve kripto paralara bir yasak daha getirdi. Bunun üzerine de Bitcoin (BTC) 40.500 dolar seviyelerine kadar düştü.






    Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Pat Toomey de Çin Merkez Bankasının bu kararı ardından Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Toomey gönderide, “Çin’in Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimlerine olan otoriter baskısı ABD için büyük bir fırsat. Bu aynı zamanda Çin’e karşı yapısal avantajımızın ne kadar büyük olduğunu da bize hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.



    Çin, ekonomik özgürlüğe tahammül edemiyor



    Senatör ayrıca, Pekin’in ekonomik özgürlüğe düşman olduğunu, insanların yıllardır finans alanındaki yeniliklere katılmasına tahammül edemediğini paylaştığı gönderide belirtti ve ekonomik özgürlüğün herkes için daha yüksek bir yaşam standardı olduğunu ifade etti.



    Ayrıca Bkz.Çin Merkez Bankası, kripto paralar ile yapılan tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu açıkladı



    Toomey’in bu paylaşımının ardından Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı olan ünlü kripto para yatırımcısı Anthony “Pomp” Pompliano’dan da bir paylaşım geldi. Pompliano, verdiği cevapta senatöre bu önemli konuya dikkat çektiği için teşekkür etti.




    Kaynak:https://u.today/us-senator-pat-toomey-sees-big-opportunity-for-the-us-in-china-crypto-ban







  • Doğru söylüyor çinden kaçan büyük madencilerin ve büyük kripto yatırımcılarını amerikaya çağırıp yıllık milyarlarca dolar vergi alabilirler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doğru büyük fırsat Ortadoğu'nun yeraltı yerüstü ve altın kaynaklarına çöktüğü gibi Çin'den kaçanların da BTC lerine her türlü çökeriz bu fırsatı kaçırmayalım demiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çin çok geri ya. Ülke büyüklüklerine güveniyorlar doğal olarak ama tüm yatırımcılarını kaybederlerse büyük sıkıntı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çin in geri olduğunu söylerken şaka falan yapıyorsunuz herhalde.

    Tüm dünya ülkelerinin en büyük teknolojj markalari fabrikalarını Çine değil başka bir Avrupa ülkesine taşısın o zaman. Bakalim elinizdeki telefonu ne kadar fiyat farkı ile alırsınız görelim.

    Tüm ülkeler teknolojiyi bırakın aşı firması olarak bile synovac a karşılar ama ilk önce o aşıyı satın aldı herkes.simdi sayılmaz diyorlar çünkü gelirin farkına vardılar ve kendileri üretiyorlar.biontech değerlemesi 350 milyar dolar olmuş durumda,ama göreceksiniz ki onu bile sürümden kazanmak için, götürüp Çin de urettirecekler.


    Özetle Çine istenildi kadar sırt çevirilsin yine de dünya devleri arasında yer almaya devam edecekler.

    Nokta...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drift -- 26 Eylül 2021; 7:53:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kripto paraları en çok destekleyenin Amerikan devleti olduğunu görmemek aptallık olur. Ki bana göre FED'in bastığı trilyonlarca doların dünyadan toplanmasının en kolay yolu da bu değeri ne olduğu belirsiz kripto paralar. Bu kripto para borsalarını veya tuzağını bu paraları toplamak için kullanıyor Doların geleceği ve gücü için de bu gerekli. Çin'in aptal olduğunu ve kripto para gelirlerine sırtını döndüğünü söylemek ya Çin'in istihbaratından ya da Çin kurnazlığından veya parayı en iyi kazanmasını bile ticari zekasından haberiniz yok demektir. Bu adamların burnu iyi koku alır kulakları sandığımızdan çok daha iyi şeyleri duyar, kripto parayı ülkelerinden istemiyorlar ise bir bildikleri vardır ve bu hiç de azımsanamayacak önemli bir bilgidir kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 26 Eylül 2021; 11:49:37 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Çin gizli servisi o kadar gizli ki adı bile yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Çin gizli servisi o kadar gizli ki adı bile yok

    MSS: Çin istihbarat servisi MSS, 1983 yılında kuruldu. Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, servis sayesinde birçok suikastten kurtulmuştur. Devlet Güvenlik Bakanlığı karşı istihbarat, yabancı istihbarat ve siyasi güvenlikten sorumlu istihbarat kurumudur ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin güvenlik teşkilatıdır. Pekin'de Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kamu Güvenliği Bakanlığı'na yakın bir merkezdir. Vikipedi





  • monacomen kullanıcısına yanıt

    MSS :The Ministry of State Security (Devlet Güvenliği Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı diyebiliriz )


    Burada bahsedilen bakanlık, gizli servis tabi ki bakanlığa bağlı olacak.


    Bizim bahsettiğimiz KGB, CIA, MİT, MI6 gibi servisler, bunların adları var ofisleri var irtibatları var. Çin'de Çin İstihbarat Örgütü (CIA) var ancak bu genel bir ad, zaten istihbarat servisleri bir tane olmadığı düşünülüyor. Yani o kadar gizli ki, Rusya Çin gizli örgütüne ulaşmak istese ulaşamıyor, Çin hükümetine ulaşabiliyor.


    Sonuç olarak, Çin'in haberi olmadan kuş uçmayacağına göre bizim bilmediğimiz belki hayal edemediğimiz sırlara ulaşmış olması muhtemel.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 27 Eylül 2021; 14:22:35 >
  • Antor kullanıcısına yanıt

    Çin istihbarat örgütünü alenen tanıtmaması bence gizli olması gereken bir şey için en doğrusu. Ama ABD Çin'in telefonlarına ve yazılımına bile güvenmediği için Çin üretimi her şey üzerinden istihbarat almaları muhtemel, zaten almamaları garip olurdu. Sonuçta birbirlerinin kuyusunu kazan dev ülkeler bunlar hepsi birbirinin açığını arıyor bulduğu anda affetmiyor. Bizim gibi ülkeler yedek kulübesinden seyrediyor maçı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.