Şimdi Ara

ABD, Hava Kuvvetleri filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltıyor: F-22, erken emekli olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD, Hava Kuvvetleri filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltıyor: F-22, erken emekli olacakABD Hava Kuvvetleri, filosunda görev yapan yedi farklı tipteki savaş uçaklarında eksiltme yapmayı planlıyor. Dört tip savaş uçağını envanterde tutmayı planlayan kurum, F-22 Raptor’ları erken emekliye sevk edecek.



    Halihazırda F-22 Raptor, F-15C/D Eagle, F-15E Strike Eagle, F-15EX Super Eagle, F-35 Müşterek Taaruz Uçağı, F-16 Savaşan Şahin ve A-10 Thunderbolt uçaklarından oluşan Hava Kuvvetleri savaşçı gücü, dört üyesini kaybedecek. Farklı görevler icra etmek için tasarlanan grup içinde emekliye sevk edilmesi planlanan uçakların ise F-15C/D, F-15E, A-10 ve F-22 olması bekleniyor.



    F-16'yla devam



    İlginç bir şekilde yerini korumaya devam edeceği düşünülen F-16’nın yanında F-15EX ile F-35, Savaşan Şahin’e eşlik edecek. Peki grubun dördüncü üyesi kim olacak?



    ABD, Hava Kuvvetleri filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltıyor: F-22, erken emekli olacak



    Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral CQ Brown’ın Hava Kuvvetleri’nde gitmeyi planladığı yapısal değişiklikte savaş uçağı grubunun dördüncü üyesi ise Yeni Nesil Hava Hakimiyeti programı (Next Generation Air Dominance-NGAD) kapsamında üretilecek 6. nesil savaş uçağı olacak.



    Ayrıca Bkz.Endonezya’dan sahil güvenlik botuyla tankı harmanlayan deniz aracı: Tank Bot!



    Gündemi takip edenlerin hatırlayacağı üzere oldukça hızlı bir şekilde prototipi üretilen 6. Nesil savaş uçağı, ABD’li yetkililere göre 2020 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmişti. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde tasarlanıp, üretilen uçağın büyük bir gizlilik içinde uçurulduğu iddia edilmişti. Uçakla ilgili kamuoyu ile paylaşılan bir görsel ise bulunmuyor. Yetkililer, uçağın bu kadar kısa sürede üretilebilmesini ise Bilgisayar Destekli Mühendislik tekniklerine bağlamış. Sanal modelleme ve simülasyon araçlarının kullanıldığı yöntem sayesinde normal şartlar altında uzun yıllar alan sürecin, bir yıl gibi bir süreye indirgendiği belirtiliyor.



    ABD, Hava Kuvvetleri filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltıyor: F-22, erken emekli olacak



    Hava Kuvvetleri’nden emekli edilecek uçakların görevini ise bir savaş uçağına kıyasla çok daha ucuza mal edilen İHA’ların üstleneceği değerlendiriliyor.




    Kaynak:https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a36421838/air-force-plans-retire-f-22-raptor-downsizing-fighter-fleet/







  • Ya şimdi bişey diyeceğim olmayacak.
    Fetö'nün köpeği genarelleri 2002 yılından bu yana YAŞ kararlarıyla kim general yaptı? Bu generaller görev alabilsin diye savcısıyım diyerek terfi alacak suçsuz generalleri kim içeriye attı?
    Gelen geçen sizi kandırıyor mu?
    İleride sizi kim kandıracak?
    F35 dışında alternatif hangi yeni nesil ve uzun ömürlü uçak alınabilir?
    Sen TFX'i ne zaman envantere sokacaksın?
    F35'yerine TFX üretilene kadar bir savaşa girersek ne olacak?
    Helallik mi isteyeceksiniz?
  • Bakım maliyeti ve yalınlaştırma.

  • Bizim uçurmaya kıyamayacağımız uçakları adamlar emekliye ayırıyor. A-10'u anlarım İHA ile yer temizliği yapılır da F-15 ve F-22 hala efsanedir.
    F-22 bu grubun içindeki tek fiyasko ama sanırım. Dünyanın en gelişmiş savaş uçağı Irak'ta terörist bombalamak için kullanıldı anca. Aralarından en yenisi olması lazım blok farkı yoksa.
    Keşke F-35'lerin parasına bizdeki F-16'lar da blok 70 olsa. Amerika F-22'yi prestij için üretip rafa kaldırabiliyor bizim öyle bir lüksümüz yok.

  • F22 raptor büyük ihtimalle tarihin gördüğü en iyi pilotlu savaş uçağı olarak bir çağı kapatacak. Bundan sonra asıl yarış insansız savaş uçakları alanında olacak. SİHA konusundaki becerimizi umarım bu alana da yansıtabiliriz.

  • Yarı fiyatına f 35 envanteri girdi özel görevler için yeterli ortadoğu ve 3 dünya ülkelerinde operasyon için çok yüksek teknolojiye ihtiyaç yok karşılık verebilecek sistem ve güç yok zaten F 15 18 yeterli düşek maliyet ve işletmeli

  • f 18 kullanmıyorlar mı

  • F-31 üretmesinlerde ne olur ne olmaz uçak heryerde sıkıntı çıkartabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starforces -- 15 Mayıs 2021; 2:23:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F-22 rafa kalkıyorsa eğer emin olun bu adamların elinde geliştirilmiş F-16 lar var. F-22 yi aratmadığı gibi arıza, maliyet, kullanımı daha iyi. Yoksa neden rafa kaldırsınlar çocuğu.
  • makine26 M kullanıcısına yanıt
    F-18 daha çok deniz kuvvetleri uçağı benim bildiğim. Ona şu an için çok dokunmazlar.

  • ABD teknolojide o kadar ileri seviyede ki hiç kimseye satmadıkları dünya'nın en gelişmiş avcısını erken emekliye ayırıyorlar adamlarda ki lükse bak biz ise hala F-4 Phantom II savaş uçaklarına devam

  • F-16'lar bayağı oturmuş uçak ve kalkış yükü de iyi, F-15 4 sürüme çıktı zaten ikisini bırakmaları normal bence. Zaten F-22'yi çok görmüyorduk ama A-10'a şaşırırım açıkçası, alternatifi hiç çıkmadı şu ana kadar. Acaba, hücum helikopteri ile mi takas etmeyi mi düşünüyorlar görev olarak?

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    F-22 prestij için bile değil, tasarımcısının emeğini verebilmek için uçurdular.

  • F22 üretiminden idamesine çok ciddi maliyetlere sahip bir uçak. Zaten 20’li yaşlarına da geldiler muhtemelen daha fazla masraf etmek istememişlerdir.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 31 Mayıs 2021; 21:3:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F22…üzümlü kekim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agenim A kullanıcısına yanıt
    Maliyet maliyet başka birşey değil. 2009 a seneleri her biri 150milyon dolar idi. Toplamda 63 milyardolara mal oldu. Ve en önemli kısım her uçuş sonrası zorlanan ve değiştirilmesi gereken çok pahalı parçalarının olması. Sonuç itibari ile maliyetleri yüksek ama en iyi savaş uçağı.

  • Haber kolpa

    Çin bu kadar guclenirken ve ilerde Cin ile savaş olasılığı varken ABD en iyi savaş uçağını niye emekli etsin

    F 15 emekliye ayrılabilir ama F22 hangarda durur

    Çünkü F22 Çine karşı kullanılacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 15 Mayıs 2021; 12:35:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6inci nesilde buyuk konsept farklari bekleniyor. dog fight odakli avci ucagi yerine cok daha uzun menzilli cevresindeki kucuk drone ucaklari kontrol eden ana platform vazifesi gorecek daha buyuk bir ucak olmasi bekleniyor. tabi henuz kesinlesmis hic bir sey yok.


    f22in emekliligine sasirmamak gerek. bakim isletme maliyetleri cok yuksek. aslinda ilk planlanan f15-f16 ikilisi gibi bir f22-f35 ikilisi olusturmakti. az sayida pahali vurucu gucu yuksek agir bir jetin yaninda cok sayida maliyeti daha dusuk cok amacli gorevler gerceklestirebilen hafif bir jet. ama f35in artan maliyetleri buna mani oldu. artik f35in f16nin yerini almasi planlanmiyor, o kadar yuksek sayilarda uretilmiyecek. onun yerine f15ex gibi guncellenmis 4.5 nesil ucaklari kullanmayi planliyorlar, 6inci nesil ucak gelene kadar f22 in gorevini f35 alacak. f16nin yerini f15ex veya yakin zamanda guncellenecek yeni bir 4.5nesil ucak alacak. f16nin guncellenmis hali f36 king cobra tartisilan adaylardan bir tanesi.

  • ABD nin bugüne kadarki bütün yaptırımlarını toplayıp 10 la çarpın bir F35 programından çıkarılışımız etmez. O nedenle tekrar dahil olmak için kıvranıyoruz. Yunanistan Rafale in yanına F35 koyduğu anda uçaklarımız Ege bölgesinde uçan kekliklere dönecekler.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.