Şimdi Ara

ABD'de vs Türkiye'de Acil Servis (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
3
Favori
6.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opricnik

    onu demiyorum , istedigin servisi alabiliyorsun çok ucuz TR'den aynı veya daha yii



    Alıntıları Göster
    Almanya’da aile hekimine gitmeden direkt branşın uzman hekimine gitmek istersen yüksek meblağlar ödüyorsun. İngiltere keza çok pahalı. Türkiye’deki sağlık sistemi kadar fakir halk yararına olan Avrupa Amerika ülkesi yok. Ve bu kadar kaliteli tecrübeli klinik doktor da yetişmiyor çoğu ülkede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah, ABD aciline düşürmesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Ne kadar boş yapmışsınız ya sanki tip veriyo da benim paramla kazanıyorsun diyip hesap soruyor. Sen vergini devlete veriyorsun verdiğin vergi fazla geliyorsa devletle çözersin. Adam da işinin karşılığı maaşını alıyor. Eğer işini hakkıyla yapmıyorsa yine muhattabın devlettir gider şikayet edersin. Herkes her konuda bilir kişi bu ülkede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Küba dışında istediğin sosyal devleti örnek göster hocam. Gerçekte ülkemizdeki sağlık sistemi tamamen hastayı koruyan hasta yararına olan bir sistem(ilaç kısmından bahsetmiyorum). Bu sistem zaten doktorları yurt dışına göçe zorluyor. Yeterli mesleki ve dil bilgisi olsa diğer sağlık çalışanları da göç etmeye çalışır emin olun. Pandemi sürecinde covidli hastanın odasını temizleyen personele 1kuruş fazla ödenmedi. Diğer sağlık çalışanlarına hasta bakıcıdan hemşiresine kadar komik rakamlar ödendi. Doktorlar bu sektörün sadece sesini duyurabildiği kadarı. Diğer sağlıkçılar sesini çıkarmaya korkuyor hiçbirinin iş garantisi yok. Bugün siz bir Türk doktoruna kötü davrandığınız an dünyanın her yerinde çalışabilecek kapasitede olur en geç 1sene içinde, yurt içinde kendine iş bulabilir kolayca ama diğer sağlık çalışanları böyle değil ne bir güvenceleri var ne de hakları. Başka yönlerini de görmemiz lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • cübbeli gandalf kullanıcısına yanıt

    Benim yazdığım ile alakası ne? Ülkemizde halkı koruyan sistem yok. Halkı koruyan sistem demek önleyici sağlık hizmetinin yaygın olduğu erken teşhislerin yuksek oranda olmasıyla tedavi masraflarının ve doktorlara düşen hasta sayısının düşük olması demek.


    Bizde ölmeye yakın dikkate alınan bu yüzden tedavi masrafı fazla olan bir sistem var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısını Kendi çalıştığın yerde patronun dese hoşuna gider mi?


    İşim çok ağır dediğinde paranı alıyorsun sus ve işini yap beğenmiyor isen kapı orada deseler hoşuna gider mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başım ağrıyor,iğne battı,burnum kanadı diye acili meşğul edipte ciddi birşey çıkmayanlara devlet ceza kesse böyle birşey kalmaz yoğunluk falan.

  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    Bu şartlarda kim şikayet etmez ki. asistan hekimlerde yapılan anketlerde mutlu olma oranları yüzde 25 30 çıkıyor. Mutlu olmayan, hakkı yenen insan şikayet eder. Çevremde üniversite hazırlığında olan kişilerle konuştuğumda baya fikirleri değişiyor, şartları anlatıyorum, beklentilerinin ne olması gerektiğini anlatıyorum. Hepimiz mesleğimizi para kazanmak ve geçinmek için yapıyoruz. Bu meslekte emek çok gelir emeğe göre düşük. bunu anlatıyorsa bence sakınca yok.


    bir kişiye gıcık olduğunuz için bütün bir meslek grubunu itham altında bırakacak şekilde paylaşım yapıyorsunuz. üstelik çalışma şartlarını da bilmiyorsunuz. Evet her birimizin özgürlüğü var ancak bu bir başkasını benim verdiğim vergiyi cukkalıyorsun hakkını vermiyor. https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/izmir/doktora-benim-paramla-maas-aliyorsun-diyen-sa-40841354 haberi incelerseniz yazdıklarınızın aslında ne kadar ciddi olduğunu anlayabilirsiniz. Bir kişiye gıcık oldunuz diye suç unsuru içerebilecek ifadeler kullanacak kadar kontrolünüzü kaybetmeyin. Kişinin kendisine değil iddialarına gıcıksınız. Daha sağlam iddialar ile yazdıklarını çürütün. Mesela sürekli şikayet eden insanlara üniversite mezunu gençlerin en az yarısının iş bulamadığını iddia etseniz daha ciddiye alınırsınız. tıp fakültesini hiç kimse durduk yere tercih etmiyor sonuçta.


    Evet ciddiye almak benim kabahatim, ister meslek alışkanlığı deyin ister yaşam tarzı, ben olayları ciddiye alan birisiyim.





  • Haklısın bu sebeple nufusu 200 bin civarında olan küçük bir anadolu ilinde, 130 doktorun çalıştığı hastane 1 günde 12 uzman hekim kişi istifa dilekçesi verdi.

    1 yıl kadar hastane yöneticiliği yaptım. 120 kadrolu hastanede 70 hekim zor oluyordu. Devlet her yıl 50 hekim atıyordu ancak toplam sayı 80 e asla çıkamıyordu. Bazı uzmanlık dallarına hekim bulunamıyordu.

    Hekimler çatır çatır istifa ediyor. Devletten istifa eden hekim özelde ya daha iyi şartlarda iş buluyor ya da devletteki gibi çalışırsa en az 2 katı maaşa çalışıyor. Ülkede hekim sayısı yetersiz, mecburi hizmet var. Bu sebeple sen hekimler istifa etmiyor sanıyorsun ama her geçen gün özele ağırlık artıyor.


    Özel ve muayenehanecilik benim işime gelir. Tabipler birliğinin 2 yıl önce belirlediği tarifede uzman hekim muayene ücreti 250 tl idi, güncel halini bilmiyorum. Devletin hekim sayısı azaldıkça sistem bu yöne evrilecek. Bence özellikle gelecekteki cebinizi düşünüyorsanız bu sisteme sizde itiraz eder, sağlık çalışanlarının isteklerini dinlersiniz. Mevcut hali ile sistemi taşıyacak gücümüz kalmadı. Biz bu sistemi taşımayı bırakıp normal mesaiye döndüğümüz an yukarıdaki ücretlerden özel muayeneye hazırlıklı olun.



    edit: üniversite hocaları bu sistemi taşımaktan vazgeçip muayene haneciliğe geri döndüler. 500 tlden az hoca muayenesi ben bilmiyorum. tabi 1250 tl muayene ücreti olan hocalarımız da var. bu gün hastamı şu hoca ameliyat etsin isterseniz, özel hastaneye ödeyeceğiniz ücret haricinde hoca ile ameliyat ücreti anlaşması yapmanız gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 13 Eylül 2020; 15:25:12 >




  • Malesef bizim acillerde kuru ve boş yoğunluk var. Aile hekimi denen bir şey var. İnsanlar aile hekimine gitmesini gerektiren basit şeyler için malesef acillere gidiyor. Grip olan acile koşuyor. Saçma sapan şeylerden dolayı aciller kalabalık. Ülkemizde en büyük sorun hastalık hastası olan insanlar.

  • @trakyAli-1986 cevap


    hosuma gitmez ama dogrusu bu AOSB calismistim calisma sartlarini begenmemis ayrilmistim tek kelime sikayetimi belirtmemistim


    hicbir sekilde aglamaya zirlamaya gerek yok bir meslek sartlari gorerek icerisine giriyoruz ve bunun icin maas aliyoruz begenmiyorsak istifa etmek zorundayiz


    sana cevap veremiyoruz nedense

    ABD'de vs Türkiye'de Acil Servis




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

    Almanya’da aile hekimine gitmeden direkt branşın uzman hekimine gitmek istersen yüksek meblağlar ödüyorsun. İngiltere keza çok pahalı. Türkiye’deki sağlık sistemi kadar fakir halk yararına olan Avrupa Amerika ülkesi yok. Ve bu kadar kaliteli tecrübeli klinik doktor da yetişmiyor çoğu ülkede.

    Alıntıları Göster

    ee mantıksız olan ne ? aile hekimine git o seni yönlendirsin bu kadar basit


    amma tantana yaptın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opricnik

    ee mantıksız olan ne ? aile hekimine git o seni yönlendirsin bu kadar basit


    amma tantana yaptın



    Alıntıları Göster
    Büyük çoğunluğu en ufak şeyde direkt acile koşan bir halktan bahsederken olayın aslında çok basit olması, haklısınız hocam ne bu tantana böyle?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli gandalf -- 13 Eylül 2020; 19:24:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh yani... Ülkemizde en son b*k atılacak meslek kesinlikle doktorluktur.

    Bu gözler, sabah 4'de gelip ben ilaç yazdıracam diye doktora bağıran mahlukat gördü.

    Bu gözler, gazım mı var röntgen ya da tomografi çek diye tutturan kişi gördü.

    Doktorun res odasında ex'i döndürmeye çalıştığını söylediğimde, benim işim var acele etsin diyen hasta gördü bu gözler.


    Ayrıca cerrah konusuna hiç değinmeyecem açın da 2 ameliyat videosu izleyin, gider ilk gördüğünüz cerrahın elini öpersiniz...

  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    Sen ne vergi veriyorsun da tatava yapıyorsun, doktor adam zaten kat kat vergisini veriyor o da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyedeki hekimlerin yükü gerçekten ağır. ne zaman bir hastahaneye gitsem şahit oluyorum. hele ki acil serviste bazı doktorların sürekli koştuğuna da şahit oldum. onlar da insan. bu tempodan kaynaklı kalitede sorunlar yaşanıyor. bu sorunlar da halkın tepkisine yol açıyor. fakat burada en az suçlu hastahane personelidir.


    kapıda sırayı kuran sekreter bile aşırı yoğun durumda. bu şartlarda size en fazla ayırabileceği 15 dk olan doktorun dosyanıza bakıp doğru bir değerlendirme yapabilmesi çok zor. bu aşırı yoğunluktan doğan karmaşada bazı kötü personel de faydalanıp kendini gizleyebiliyor.


    devletin bu aşamada personel, tesis ve techizat sayısını arttırıp denetimleri sıklaştırması gerekiyor.


    ülkemizin ekonomik durumun göz önüne alırsak bunun yakın zamanda olabileceğini sanmıyorum.

  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    Vergine sokayım senin. Hindistan standartlarına layıksın zaten sen. Milletin aldığı üç kuruşa göz diken çomarlara göre bedava çalışmaları lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün döndüğüm tatilde almanya'da yaşayan biri hemşire diğeri sgk personeli ile tanıştık. buradaki hemşireler için işini yapmadıklarını, olan biteni gördükçe şaşırdığını söyledi. tabi onların çalışma saatleri çok daha insancıl. her ikisi de haftada 40 saat çalışıyormuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

    TR08 0001 0025 0983 5375 1550 02

    Bekliyorum görelim klavye delikanlısı  



    Alıntıları Göster

    Kapağın böylesi. ABD'de vs Türkiye'de Acil Servis ABD'de vs Türkiye'de Acil Servis ABD'de vs Türkiye'de Acil Servis ABD'de vs Türkiye'de Acil Servis 





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.