Şimdi Ara

Abd'de vergi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az önce abd'deki yaşam masraflarıyla ilgili Bi konu okudum.Konu sahibi 8800 dolar maaşının tamamının masraflara gittiğini ve hiç birikim yapamadığını,Abd'nin çok zor olduğundan bahsetmiş.Bana biraz saçma geldi.8800 dolarla yaşayamıyorsan 3-4 bin dolar alan insanların açlıktan ölmesi lazım.Aylık brüt 9000 dolar alan bir kişinin bütün masrafları ne kadar tutar en fazla(Orta kalitede Bi evde kirada oturuyorsa)?Bütün masraflar çıktıktan sonra kişinin eline birikim yapması için ne kadar kalır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben yıllardır araştırım şöyle söyleyeyim. Masrafları biraz artıracam garanti olsun diye. Kiran ortalama 1500 dolar , araba yakıt sigorta bakım falan bunlar 700 doları geçmez tabi araban ultra lüx değilse. Markete 500 ayırırsak o bile fazla ama 500 diyelim.
    Diğer ihtiyaçlarınız için de kalan paralar tamamı ile yeter. Vergi olayını bilmiyorum ama Türkiye'deki gibi seviyede değildir. 9000 dolara ABD'de çok rahat yaşarsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gayrimenkul fiyatlarında büyük bir artış yaşandığını okumuştum, özellikle Kanada'nın Toronto şehrinde tamamen kiralık ev kalmadığını, boş bir ev olsa bile 12 aylık kira parasını istediklerini biliyorum. Aynı durum Amerika'nın büyük şehirleri için de aynı şeyler yaşandığını tahmin edebiliyorum.


    Yaşam masrafları kısmında fazla bilgi sahibi değilim sadece gayrimenkul fiyatlarının gün geçtikçe yükseliyor diyebilirim.

  • Smartasset diye bir site var, vergi hesaplamaları için kullanılıyor. Google'a "california paycheck calculator" yazınca ilk çıkan site bu. 2 haftalık maaş çeki hesaplattım. Kaliforniya'yı seçme sebebim ABD'de en fazla vergi alan eyaletlerden biri olması, mesela üstündeki Washington eyaletinde (başkent ve D.C olmayan) hayal meyal hiç eyalet vergisi alınmadığını hatırlıyorum.

    Neyse, aylık brüt 9000 alıyorsa çarpı 12'den yıllık 108 bin dolar eder. Brüt bile olsa arkadaş yılda "six figure" yani 6 basamaklı bir para kazanıyor, orada ortanın üstüne girmek için şart olan miktar bu, bu parayı kazanana orada da zengin gözüyle bakarlar.

    Fazla mesai hiç girmedim. 2 haftalık maaş çekinde vergiler sonrası kalan para 2993 dolar. Yani aylık 5986 dolar net maaşı var. Neredeyse 6000 dolar.

    2 haftalık maaş çekinin brüt miktarı 4500 dolar. %66.5'ini eve götürüyor. %33.5'lik miktardan federal hükümet 795 dolar, eyalet ise 306 dolar kesiyor.

    Yani 6000 dolarla nasıl geçinemiyor anlamış değilim. Dediğim gibi, brüt bile olsa yılda 6 basamaklı parayı kazanan adama orada zengin gözüyle bakarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _giray_ _ kullanıcısına yanıt

    Aylık net 6000 bana da çok iyi Bi para gibi geliyor.Kira şu bu fln 3000 dolar gitse aylık 3000 dolar sana kalıyor.Türkiye'de babamın aldığı maaş 4000 masraflardan sonra 2000 fln kalıyor ve 4 kişiyiz.Kişi başı aylık 500 TL yani.500 TL ile yaşayan biri olarak 3k dolara geçinemezsem çarpılırım gibi geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.