Şimdi Ara

ABD'de Türkiye'nin kredi bulmasına engel olma yasa teklifi verildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili altı senatörün, "Türk hükümeti ABD vatandaşlarının haksız yere tutuklamaya son verene dek" Türkiye'nin uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını kısıtlayan bir yasa tasarısı sunduğu belirtildi.

    BBC Türkçe’nin Reuters'den aktardığı haberine göre tasarı, İzmir'deki Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin ABD'li Pastörü Andrew Craig Brunson'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesinden sonra alındı.

    Senato Dışilişkiler Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada "Türkiye Uluslararası Mali Kurumlar Yasası" adı verilen tasarıda, Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın ABD'li başkanlarına, insani amaçlar dışında Türkiye'ye gelecekte verilecek kredilere karşı çıkması direktifi veriliyor.

    IBRD'DEN 3,9 MİLYAR DOLARLIK DESTEK TAAHHÜDÜ, EBRD'DEN 1,6 MİLYAR EURO FON

    Dünya Bankası'na bağlı olan Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD), 2017'de Türkiye'de 12 projeye destek vermek üzere toplam 3,9 milyar dolar fon ayırmıştı. Destek verilen projeler arasında Suriyeli mültecilere yardım ve Türkiye'de kurumsal altyapının güçlendirilmesi vardı.

    Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ise 2017'de Türkiye'de 51 projeye toplam 1,6 milyar euro kredi sağlamıştı. Fon sağlanan projeler, yenilenebilir enerji yatırımları, küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet gücünün artırılması, altyapı ve sermaye piyasaları alanlarındaydı.

    Reuters'daki haberin linki de burada:https://www.reuters.com/article/us-turkey-security-usa/senators-introduce-bill-demanding-turkey-end-unjust-detention-of-u-s-citizens-idUSKBN1KA0F8

    Bu durum borsa, dolar, tahvil piyasasını nasıl etkiler arkadaşlar. yorumları alalım.



  • Bugün de papaz ev hapsine alindi. Dolar düstu. Belki bu haberle alakasi vardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlarin vekilleri bizimkiler gibi mecliste el indip kaldirmiyor adamlar calisiyor

    yurt disinda turk vatandaslarina yapilan muamelere icler acisi, 3-4 dunya ulkelerinin bile gerisindeyiz

    burda turk konsoloslugu arasa ulasamiyor ulassa bile "meskuluz, felan fistik" deyip kapatiroylar

    bak 3-5 senator neler yapiyor

    rahip birakilmasaydida, cok bisey olacagini sanmazdim, ama tabiki o senatorler goreveini yapicak
    ama bu engellemenin basarili olacagini hic sanmiyorum, turkiye o akdarda muz cumuryeti degil
  • RichardB kullanıcısına yanıt
    hükumetler genelde ülkelerin gerisinden gelir ama bizde bu olay baya fazla.
    refah partisinin döküntüleri klasmanında Kürtçü bi grupla aslında iyi niyetlerle fakat amerikancı güruhla kurulan akpnin zamanla tek adam ve ailesi etrafına dönüşen oligarşik düzeni, bu düzenin defalarca onaylanması ve tüm şark kurnazlığı metodlarını kullanarak medya-haber-yerel yönetimler kanalını ele geçirmeleri kendilerince bir başarı.

    ülkenin neo islamcı oligarşik bi idare ve idarenin kişisel hazları,istekleri ve anlayışıyla yönetilmesi herhangi bir ideolojiye mensup olmaması çok elastik olması ve fazlaca kirli ilişkilerinin olması sonucunda bu hallerdeyiz. Amerika hariç gelişmiş toplumlar başka toplumlarla düşmanlık ilişkisinde olmazlar. Türkiyenin rotasının kayması önemli deprem geçirmesine sebep oldu.
    Çünkü artık rotada A veya B noktası yok tek başımızayız.

    Şimdiki yazarlar gibi olmayan çok kaliteli bir Guardian yazarı 1995'te Gülle yaptığı röportajda Türkiye'de İslamcıların ne hallere nasıl geleceğini zaten öngörmüştü. Türkiye,Osmanlı,Selçuklu ve daha öncesi, her vakit yozlaşan İslam coğrafyasından göç almıştır, bu göçün ortaya çıkardığı sosyokültürel değişim Anadolu İslamcılığını her vakit pekiştirmiştir ve Arap İslamcılığına dönüştürmüştür. Hatta ve hatta müslüman olmayan Türkler yıllarca müslüman olanların baskısı ve kıyımı altında kalmıştır. Her çöküş döneminde yeniden alevlenen İslamcı despotizmin sonuçlarını yaşıyoruz. Şimdi bu tekerrür etmekte.

    Erdoğanın arap pers asıllı oset göçmeni olması da milli kaygıları olmadığına işaret ediyor.
    Türkiye'de azınlık olan İslamcılıkla yoğrulmamış Türklerin idareyi ele alması gerekiyor. Burada Karadeniz olmaz çünkü bu bölgeye bakarsanız bu ülkedeki İslamcılık kökeninin de zamanında alt mezopotamyadan ve tarihteki körfez kavimlerinden dolayı yozlaştığını görürsünüz.

    Atatürkün eğitim sisteminin Menderes döneminde Amerikan dokunuşuyla bozulması da bu eski düşüncenin hortlamasını ve devamını sağlamıştır çünkü büyük ihtimalle Komünizme yönelecektik onun yerine dine yöneldik.

    Dünyadaki imajın restorasyonu için de ilk şart idarenin değişmesi ile başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 28 Temmuz 2018; 4:1:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.