Şimdi Ara

ABD balonlarla Çin ve Rus saldırılarına karşı koyacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD balonlarla Çin ve Rus saldırılarına karşı koyacak



    Çin’in olası bir savaşta doğrudan Starlink uydularını hedef alacağını açıklamasının ardından ABD tarafından da bir hamle geldi. Pentagon olası hava saldırılarında yüksek irtifa balonlarını kullanacak



    ABD’den balonlu savunma



    ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde desteklenen bir proje; Çin ve Rusya’nın özellikle hipersonik füze ve benzeri yüksek irtifa saldırılarına karşı balonlarla müdahale edecek bir yöntem geliştiriyor.



    Ayrıca Bkz.AMD siber saldırıya uğradı, veriler çalındı



    Geliştirilen yüksek irtifa balonları stratosferde 18 bin ve 27 bin metre arasına yerleştirilecek. Pentagon’un istihbarat ağına dahil edilecek olan balonlar hipersonik füze gibi cisimlerin tespitini yapacak ve erken uyarı sistemine haber gönderecek. Balonların yüksek irtiafada olması kullanım ömrünün uzamasını sağlıyor.



    Raven Aerostar tarafından yönetilen balonlar yeri geldiğinde uydu sistemlerini de kullanacak. Pentagon bu ve benzeri balon projelerine 3.8 milyon dolar harcadı ve 2023 sonuna kadar 27 milyon dolara yükseltecek.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/87274/the-pentagon-reveals-high-altitude-balloons-to-combat-china-and-russia/index.html







  • Hypersonic fuzenin yerini tespit etsen ne kadar fayda sagliyacak. Sesten 7 kat 10kat 20kat hizli giden bir nesneyi heleki hypersonic fuze gibi yonunu degistirebiliyorsa nasil vuracaksin. Birini vurabilsen rakibin binlercesini uretip ayni anda gonderebilir. Termodinamigin 2. kanununun sonucu yok etmek her zaman yapmakdan korumakdan cok daha kolay ve ucuzdur. Bilmiyorum medeniyetimiz kendini yok etmeden bu acmazi nasil asabilecek.

  • Avangard füzesi durdurulamıyor, sesten 20 kat daha hızlı ve üstündeki koruyucu meteor gibi ateş topuna dönüşüyor (hasar alsa bile)
    Sarmat füzesi de durdurulamaz. 24 tane Nükleer savaş başlığı taşıyor etrafa saçılır hertürlü vurur

    Rusya ve Çin açık ara önde.. ABD denemeleri başarısız oldu

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    zaten amaç füzenin hipersonik hıza ulaşmadan önce yok edilmesi. hepsini yok etme gibi bir olay zaten olmaz. savaşta %100 başarı olmaz. önemli olan karşı saldırı yapacak zamanı kazanmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Temmuz 2022; 20:01:34 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    İyide fuze hypersonic hiza atildigi ulkenin havasahasinda vurabilecegin menzilin cok otesinde ulasacaktir. Balistik fuzede atildiginda teslit etmenin avantaji var, balistik fuzenin rota sabittir, degismez, atildigi an tespit edilirse rotasi dusecegi yer hesaplanip vurma sansi olabilir. Hypersonic fuze oyle degil. Yol boyunca defalarca rota degistirebiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    doğrudur, diyelim ki ilk dalga füze saldırısı başarı sağladı, Amerika kıtasını yerle bir etti, Dünyaya dağılmış olan nato güçleri bu balonlar sayesinde hiç bir uçan cismin atmosferin üzerine çıkmasına izin vermeyecek teknolojiyi başardıklarını düşünelim, saldırı sırası nato ya geçmiş olacak. bu Durumda Çin kendini nasıl savunacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Temmuz 2022; 20:25:16 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bakıyorum da birileri çok mutlu...

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Mutual assurance of destruction, kisaltmasi ile mad doktirini, yani karsilikli yok edis guvencesi, baska bir ifade ile en iyi defans offansdir. Modern nukleer savunma doktirini karsilikli yok etme gucune dayanir. Karsi taraf nasil bir saldiri yaparsa yapsin her zaman onu tamamen yok edebilecek nukleer gucun hazirda bulunmasi esasina dayanir. Amerika balistik fuzeleri vurabilecek savunma sistemleri gelistirerek bu dengeyi sarsti. Haliyle rusya ve cin kendilerini savunmasiz hissederek cilginca bu savunma sistemlerini asabilecek hypersonic silahlara yatirim yapiyorlar. Basarisiz olurlarsa mad doktirini anlamini kaybeder, amerika cesurca her cesit saldirida bulunabilecegi icin tum dengeler alt ust olur. Amerikada yeni hypersonic silahlari durdurmanin yollarina bakarak rakiplerinin nukleer guvencelerini etkisiz kilmaya calisiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.