Şimdi Ara

abb'nin sokak köpeklerine 41 milyon tl harcaması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
3.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Sadece Köpek aç kalırsa saldırır deniyor ama bu kadın bunun yanlış bir tez olduğunu söylüyor







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 21 Mart 2022; 10:25:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Yahu aradaki farkı anlayamıyor musunuz? Biri belediyeyi arıyor. Belediyeye dilekçe de verebilir. İstediği konuda şikayet de edebilir, öneri/istekte de bulunabilir. Buna kimse karışamaz. Belediyenin nasıl bir çözüm yolu getirdiği, nasıl bir cevap verdiği belediyenin bileceği iştir. Diğeri ise çıkıp mahalle sakinine bağırıyor. Madem bir derdi varsa, bir bildiği varsa, belediyenin uzaklara attığını vs. düşünüyorsa belediyeyi arasın konuşsun. Dilekçe versin. Hatta dava edebilir. Kimsenin karıştığı yok. Çok ilgiliyse sahiplensin hatta. Bağıra çağıra aklınca insanlara ne yapılmayacağını öğretilmesini haklı görüyorsunuz anladığım kadarıyla -yanlış anladıysam düzeltin- öyleyse sonra birileri de size aynı tutum içerisinde olduğunda niye bozuluyorsunuz o zaman? Avrupa'ya çok uzağız çok... Kusura bakmayın benim demokrasi tanımımda, olması gereken ülke tanımımda böyle hareketlere yer yok.


    Neyse bu konuya yanıtınızdan sonra daha fazla konuşmaya gerek görmüyorum. Size iyi günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 21 Mart 2022; 10:58:44 >




  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Bir tarafı aklamak ve diğer tarafı suçlamak için belli bir bakış açın olunca tabi bu yönde anlıyorsun bazı şeyleri, bunu düzeltecek ben değilim. Sonuçta bunları "tepki" olarak nitelendiriyorsun başından beri. Benim demokrasi tanımımda da "ben yaparsam doğru ama başkası yapmasın" şeklinde bir bakış açısı yok.


    Sonuçta bir tarafta katliam isteyenler diğer tarafta buna karşı gelenler var. Önce durumu hafifletmeye çalışmadan tanımlamak lazım. Sonra sadece fikri yüzünden insanları görmezden gelmeyerek düzgünce oturup konuşulur. Ama şu görülen tavırla bu zor gibi.

  • Sokak köpeklerinin etkili bir şekilde ortadan kaldırılması toplu katliamla olmaz. Sunu bir kafanıza sokun.


    Bu hayvanların hepsini kısırlaştırıp ölene kadar bakmak insani bir zorunluluk.


    Sonuçta bu hayvanları alıp bakamayıp sokağa atanlar da gene o şehirin insanları. Sonra hayvanlar bir şekilde hayatta kalıp ürüyorlar. Bu da bir sorun haline geliyor.


    Ne olursa olsun, bir hayvanın katledilmesi sorunun çözümü değildir.

  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Köpek uzmanı değilim ama, tecrübe ve mantıkla şunları söyleyebilirim:

    - sadece aç kaldıklarında saldırmazlar, bunu diyen kimse duymadım ben, belki vardır bilmiyorum. Faktörlerden birisi bu. Bazıları huy olarak daha saldırgandır. Alanını savunmak için tehdit gördüklerine saldırabilirler. Yavruları varsa içgüdüsel saldırabilirler. Kuduz veya zihinsel sorunu varsa yine saldırabilirler. Kaçınca içgüdüsel olarak da saldırabilirler.

    - videodaki besleme yeri bence yanlış. İnsanların dibinde beslenme yapılmamalı diye biliyorum. O bölgede yavrulayıp, o bölgeye yaklaşan insanlara daha saldırgan olabilirler. Pislik ve artık kokusu da o sitedekileri rahatsız eder.

    - videodaki köpekler başka köpeklere havlıyorlar gibi. Zaten gördüğüm kadarıyla köpekler %95 oranda başka köpeklere, %3-4 ihtimalle araba ve motor/bisikletlere, çok düşük ihtimalle de insanlara havlarlar.

    - korkmayan insanlara köpeğin saldırma ihtimali çok çok düşük ama imkansız değil. Youtubeda tanımadığı köy evinin bahçesini koruyan kangalın yanından geçip eve gidenler var. Benim de ankarada havlayarak üzerime koşan çok köpek oldu korkmadım, ama herkes gibi benim de sınırım var. Köy çocuğu değilsen elbet birinden korkarsın.

    - kaldı ki kimse köpeklerden korkmamak zorunda değil. Hele ki çocuklar için bu daha da zor. Küçük çocuklar köpekleri, bizim atları gördüğümüz boyutta görüyorlar. Ne kadar korkma desen de çoğunun uygulama ihtimali yok. Çoğu çocuk en uysalından bile içgüdüsel olarak kaçar. Uygulamadaki en zor olan kısım bence bu.

    - ben de köpeklere acıyorum, onlar da canlı ama, 1 tane çocuğun ölmesindense 1 milyon köpeği uyutmayı (katletmeyi) tercih ederim. (kelime anlamı olarak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama hemen hepimiz çok geniş anlamda bakarsak ırkçıyız, insanı başka ırka karşı kayırırız. En hayvanseverin bile çocuğu ile hayvanını kıyaslayacağını sanmam, ya da milyonda 1 diyeyim).

    - hükümetin yaptığı köprülerden herhangi birinin 1/10 fiyatına hızlı biçimde bu iş çözülür diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir tarafı aklamak, bir tarafı suçlamak gibi bir derdim yok. Sizi alıntıladığım için sizin fikirlerinize katılmadığım kısımları ve neden katılmadığımın sebeplerini aktardım. Sizle aynı düşünseydim baştan beri bu tartışma ortamı oluşmazdı zaten. Birbirimizi onaylardık biterdi. Sizle aynı düşünmüyorum diye kafanızdaki taraflara dahil olacak değilim. Çünkü ben uyutulması ile çözülemeyeceğini düşünüyorum. Kimseye saldırmadım da. Sizle de başından beri saygı kuralları çerçevesinde tartıştığımı düşünüyorum. Yine de kusurum olduysa affola. Yani kafanızdaki o taraf için çok uyumsuz biriyim. Ben ne siyahım, ne de beyazım. :) Ama tabi neye inanmak istiyorsanız ona inanabilirsiniz tabi ki. Son mesajımdı.

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Derdin olmayabilir ama ister istemez öyle yapıyorsun. Uç noktada değilsin ama çok daha yakın olduğun taraf var görünüyor. Saygılı, hakaret olmadan yazdığın için cevap veriyorum ben de, o yüzden teşekkür ederim.

  • Bunlara canlar diye milletin vergilerini harcatanlar aptaldır. Her yıl sayısız vaka yaşanıyor birçoğunda ölüm ve yaralanma oluyor, kuryeler arabalar kaza yapıyor, sadece son 2-3 haftada 4 vatandaşımız öldü. Sokaktaki köpekleri sevmeyi kutsamayı iyi insan olmak sanıyorlar, onlar sevimli dost değil onlar yırtıcı hayvan, o zaman fareleri ve böcekleri de sevelim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.