Şimdi Ara

Abartılı Backlink Çalışmaları Faydadan Çok Zarar Veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birazcık Backlink çalışmalarından bahsetmek istedim. Hepimiz site çalışmaları yapıyoruz. Farklı kategorilerde farklı alanlarda tüm arkadaşların bir sitesi olduğunu varsayarak bu alanlarda yükselmek istiyoruz. Peki Google aramalarında yükselmenin garantisi Backlink almak mı ? Yoksa Backlink almadan da sitemiz yükselir mi ? İşte bu soru tüm SEO uzmanları tarafından farklı olarak yanıt buluyor. Yazımın hemen başında şunu söyleyeyim ki ben bir SEO uzmanı değilim amatör olarak araştıran okuyan ve ilgimi çeken bir konu üzerine fikirlerimi yazmak istedim. Bu yazıma karşı çıkanlar olacaktır. Eleştiren arkadaşlar olacaktır. Tüm görüşlere açığım ve saygım var. Bunu baştan belirtmek isterim. 


    Abartılı Backlink Çalışmaları Faydadan Çok Zarar Veriyor



    Web Site sahiplerinin birincil önceliği Backlink alarak sitelerini üst noktalara çıkarmak. Hata bunu o kadar abartıyoruz ki olur olmaz her siteden backlink almak için çaba gösteriyoruz. Oysa aldığımız her bağlantı bize faydalı mı yoksa zararlı mı bunu düşünmeden hareket ediyoruz. Kaç Web site sahibi analiz yaparak backlink alıyordur acaba ? Bende dahil olmak üzere site analizi yapmadan direk olarak alabildiğimiz tüm sitelerden gözümüz kapalı backlink alma yarışına giriyoruz doğal olarak aldığımız bu linkler bizlere faydadan çok zarar veriyor. 




    Kaliteli Konuları Unuttuk 




    Site sahiplerinin unuttuğu en önemli noktayı hatırlayalım. Kaliteli konuları paylaşmak. Aslında şuna karar vermek zorundayız. Ziyaretçiler için mi paylaşım yapıyoruz ? Yoksa Google için mi ? Evet çoğunlukla Google aramaları için paylaşımlar hazırlıyoruz. Aslında Web site sahiplerini buna zorlayan biraz da Google tamda kendisi oluyor. Aslında Google amca da kendi içinde çelişiyor. Site sahiplerine bir taraftan ziyaretçiler için paylaşım yapın derken, diğer taraftan şunu yapacaksın bunu yapacaksın diye bir sürü kriteri ön plana çıkarıyor. Bir konuyu ele alalım ve buradan örnekle kaliteli içerik nasıl olur konusunu tartışalım. Örnek bir Teknoloji Sitesi sahibiyiz. Sitemizi yeni açtık ve başarılı olmak istiyoruz. Google amcanın bizlere tavsiye ettiği şekilde uzun uzun makaleler yazıyoruz. Her biri 1000 kelime üzerinde ama nereye kadar bin kelimelik makaleler yazabiliriz ki ? Bu mümkün mü hayır. O zaman ne yapıyoruz. Google şirin gözükmek için kelimeleri uzatıyoruz. Konun içeriğinden uzaklaşıyoruz. Örneğin Samsung Telefonlara Nasıl Format Atılır ? Konulu bir makale yazacağız. Bu makalenin içeriği 300 kelime ile anlatılabilirken biz Google gözüne girmek için cümleleri evirip çevirip bin kelimeye çıkmaya çalışıyoruz. Doğal olarak sitemize gelen ziyaretçi daha ikinci paragraf da sıkılarak siteyi terk ediyor. Ama şimdi diyeceksiniz ki ben bin kelimelik makale yazmasam Google beni sıralamaya sokmuyor. Hayır sen 300 kelime ile mükemmel bir makale yazabilirsin. Bunu belli yerlerde tanıtımını yapabilirsin ve bin kelimelik makale ile gelemediğin noktaya gelebilirsin. Önemli olan içeriğin ne kadar kaliteli olduğu ne kadar uzun olduğu değildir. 






    Baktık ki uzun uzun makalelerle bu iş olmuyor. Bu kez ikinci hatayı yapıyoruz. Siteye Backlink kasıyoruz. Bulduğumuz her yerden sitemize bağlantı alıyoruz. Ancak yine teknoloji sitesine tutup Yemek Tarifi veren bir siteden gelen bağlantı Google gözünde ne kadar değerli olabilir ki ? Tabii ki değerli olmayacaktır. Bu kez Google bizi cezalandırıp sıralama da alt taraflara atıyor. Bu konuda dinlediğim araştırdığım birçok SEO Uzamanı benim ifade ettiğim gibi site ile uyumlu backlink almanın daha faydalı olduğu görüşünde. Peki sitemizle uyumlu backlink almak neredeyse imkansız gibi bir olay. O halde ne yapmak lazım. Sitemizi kaderine mi terk etmek lazım. Elbette hayır verdiğiniz emeklerin karşılığını abartılı her mecradan alınan linklerle değil. Kaliteli konularla alma yoluna gideceğiz. Sitemizde paylaştığımız bir konu ne kadar kaliteli olursa gelen ziyaretçi dönüp dolaşıp tekrar gelecektir. 




    Bizim backlink almak için almak mantığı ile aldığımız linklerden 0 ziyaretçi gelirken. Kaliteli bir konudan 100 ziyaretçi gelebilir ve bu Google gözünde daha değerli olacaktır. Yine SEO uzmanlarından edindiğim fikirlere göre alınan her zararlı link siteye faydadan çok zarar vermektedir. Ve yeni Web sitesi açmış bir arkadaş. Backlink alarak yükselebilirsin mantığı içinde maalesef emeklerini ziyan etmektedir. 




    Kaliteli Backlink Almaya Özen Gösterin 




    Peki backlink çalışması yapmayacağız mı ? Elbette yapacağız. Ancak çöp sitelerden alınan linklerden uzak duracağız. Bizim sitemiz ile hiç alakası olmayan sitelerden alınan linklerden uzak duracağız. Yukarıda verdiğim örnekte olduğu gibi Teknoloji Haber Sitesi için Yemek tarifleri sitesinden link almayacağız. Bizim isteğimiz dışında buralardan gelen linkleri ret edeceğiz. Ve sık sık Google Console ile sitemize gelen bağlantıları kontrol edeceğiz. Bu yazımda amatörce bu işlerle uğraşan insanlarla birlikte bazı şeyleri öğrenmek ve öğrenirken tartışarak doğru olanı bulmak. Google her ne kadar site sahiplerini bazı şeylere zorluyor olsa da site sahipleri doğru olanı yaptıklarında istedikleri yerlere takipçileri sayesinde gelecektir.


    Backlink alarak üst sıralara çıkılır mantığını unutmak gerektiğini düşünüyorum. Bu mantık için büyük büyük paralar vererek saçma backlink paketleri alarak verdiğimiz emeklerin boşa gideceğini düşünüyorum. Bir Web Sitesinin büyük bütçeleri yoksa kısa sürede değil uzun sürede iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Ve bu uzun süre içinde site doğal backlink kazanacağını düşünüyorum. Yeni Web sitesi arkadaşlara acizane önerim şudur ki sabırlı olmak, ve kaliteli içerik üretmek. Bu içerikleri üretirken de kaliteli mantığının uzun makaleler olduğu düşüncesinden uzaklaşmalarıdır. Uzun makale her zaman kaliteli içerik demek değildir. Sitenizi güncel tutmak. Hiç olmasa her gün bir tane gelen ziyaretçiye kaliteli bir içerik sunmak. Alınan backlink paketlerinden daha faydalı olacağı inancındayım. Elbette bu düşüncelerime backlink paketi satan arkadaşlar karşı çıkacaktır. Ancak ben backlink alınmasın demiyorum. Site ile uyumlu backlink çalışmalarının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Ve bu konu da düşüncelerinizi fikirlerinizi bekliyorum. Size göre Backlink paketi almak siteyi sıralamada yükseltir mi ? Yoksa zarar mı verir ? Bu konuda tartışalım istiyorum..








  • Güzel bir yazıya deginmişsiniz hala webmaster forumlarında gırla ne olduğu belli olmayan backlink paketleri satılıyor malaasef çoğunluğu hayal kırıklığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.