Şimdi Ara

AB Türkiye'nin yeni eğitim-öğretim yılını Arapça kutladı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
10.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAKACI

    bence kürtçe yazılmasındada sakınca yok. valla ben ingilizcenin ab nin resmi dillerinden birimi bilmiyorum. ama demekki bu mantığa göre ve sizde kabul ediyorsunuzki resmi diller 1 den fazla olabilir. ben kabul etmiyorum resmi dil 1 tane olur. ama farklı dillerde ilanlar duyurular olabilir.

    sizin yabancı dillerle ilgili sıkıntınız yok resmi dil türkçe nin yanıdna ingilizce olsa sorun görmezsiniz sizin ve zihniyetinizin kabul etmediği arapça dili, bunun sebebinidde çok iyi biliyoruz. ALLAH, İslam, Peygamberimiz s.a.v. yoksa israilin ibranicesi ile hiçbir sıkıntınızın olduğunu duymadım görmedim :) yada bnu ülkede dükkan tabelaları herzaman ingilizce iken buna itiraz edenleride duymadım :)

    Alıntıları Göster
    İngilizce tabela sorun yaratmaz.Sonuçta o da latin alfabesi.Bilmiyorsan açar sözlüğü bakarsın.Ama arapça gibi random karalama bir alfabeyi nasıl tercüme edelim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 bin yıllık Türk tarihinde denk geldiğimiz devre bak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Yazındaki göz kanatan hatalardan görüldüğü üzere senin Türkçe konusunda bir hassasiyetin yok. Zaten seni ilgilendiren kısım Türkçe veya başka bir dil değil Arapça olduğu belli. Ucuz demagojilerinle kimi kandırabileceğini sanıyorsun? AB bir devlet midir de tek resmi dili olsun? AB pek çok ülkenin parçası olduğu bir birlik tabii ki birden fazla resmi dili olacak. Bir devletin birden fazla resmi dili olmasını kabul ettiğimi nereden uydurdun?

    İster kabul et ister kabul etme, İngilizce bu dünyanın ortak dilidir. O hesabı takip eden başka milletlerden insanlara hitap etmek için İngilizce yazması gayet doğal. Türkiye'de yaşayan insanlara hitap etmek için Türkçe'den başka bir dil kullanılıyorsa orada bir kasıt vardır. Türkiye'de yaşayan herkese boşuna Türkçe öğretilmeye çalışılmıyor. AB Türkiye delegasyonu hesabının Arapça Tweet atması bal gibi de maksatlıdır. İbranice'yi nerede görüyoruz da bir sıkıntımız olsun? Benim Arapça ile ilgili sıkıntım da yok, Araplara hitap eden Tweet hesabı sabaha kadar Arapça yazsın bana ne? Konuyu dine getirerek ucuzluk yapıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 9 Eylül 2019; 14:55:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    İngilizce tabela sorun yaratmaz.Sonuçta o da latin alfabesi.Bilmiyorsan açar sözlüğü bakarsın.Ama arapça gibi random karalama bir alfabeyi nasıl tercüme edelim?

    Alıntıları Göster
    hımm ırkçılık zihniyetiniz alfabelerin yazım şekline kadar indi ye, bu kafa ile insan olmayı başaramamanız normal zaten, bneim alfabem senin alfabeni döverede diyormusuuz kendi aranızda?

    size üzücü haberler vereyim Türkçede diğer dillerden kelimeler vardır buna arapça farsça Yunancada dahil ve çoğunuda günlük hayatınızda muhtemelen kullanıyorsunuz


    hatta edirne belediye başkanı yunanca afiş bile hazırlatmış. hani size göre latin harfleri ile yazılmamışya :)
    AB Türkiye'nin yeni eğitim-öğretim yılını Arapça kutladı


    hatta bunlarda var

    AB Türkiye'nin yeni eğitim-öğretim yılını Arapça kutladı
  • burada türçe dil öğretisi sunmuyoruz. yazım hataları vs olması kadar doğal birşey yok. sonuçta çalışan ve zamanı sınırlı olan insanlarız. haa sizin aşırı hassasiyetiniz vardır benim yoktur. ama bir önceki mesajda dediğim gibi Türkçeye başka dillerden girmiş kelimeler mevcut bunları ne yapacaksınız madem Türkçe hassasiyetiniz var.

    ayrıca bneim için bu ülkede yaşayan başka dile dine mensum insanlar için mesajlar tabelalar vs yayınlanması kadar doğal birşey yok. osmanlı zamanındada böyleydi. bu bir zenginliktir. ama siz bunu kafatasçı ırkçı bir kafayla algıladığınız için kürt sorunu yada başka şeylerin sorunu oluyor. ve bunu hala devam ettirme hevesi heyecanı içinde olanlar var. aynı şeyi ülkenizin dışında yaşamaya çalışan Türklere yapılmasını istermisiniz. bence istememeniz gerekiyor gerçi sizin için ingilizce hayranlık diliniz olduğundan onu mecbur bıraksalar severek bayılarak istersiniz. ama bana göre bne nasıl ülkemin dışında rahatça dilimi konuşabiliyor isem konuşmalı isem başkasıda kendi dilini rahatça bu ülkede konulabilmeli bununla ilgili mesajlar yayınlar tabelalar olmasındada sakınca yok
  • Rezalet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiye'de arap olmak isteyen o kadar çok Türk var ki. Mustehak bence bize. Mesele suriyeliler değil. Mesele içimizdeki Araplar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Vallahi öyle diyorsunuz da geçenlerde hastaneye ve milli eğitim müdürlüğüne gittim içerdeki bir çok tabela arapça olarak değiştirlmiş. Bu ülkede arap realitesini kabul etmek zorunda bırakılıyoruz maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 9 Eylül 2019; 15:32:44 >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Bu milleti irite eden şey arapça dili değil arap kültürüdür. Bu arada madem bu kadar arap seversiniz sizi filistine gönderelim orada arap kardeşlerinize yardım ederken boykotunuza da orada devam edersiniz ?
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Türkçede diğer dillerden kelimeler elbette vardır ama yazılışı TÜRKÇEDİR.

    Edirne belediye başkanının yaptığını da doğru bulmuyorum ama ikinci görselde bir yanlışlık yok.Türkçesi zaten yazılmış.

    Bana ırkçı demek istiyorsan diyebilirsin.Arapları ve onlara ait şeyleri sevmiyorum kardeşim, zorla mı?
  • benim bir ırka yada bir millete sempatip yada antipatim yoktur. haa Müslüman olmamı ona bağlıyorsanız buda sizin sorununuz çünkü ALLAH ın izniyle ben müslümanım ve ALLAH ın izniylede öyle öleceğim inşeALLAH.

    gelelim araplara ben şuan ki yönetim ve zihniyetin İslam ile alakası olmadığını biliyorum ve bu zihniyetin tamamen amerika yada ab ile entegreli menfaat ilişkisi olduğu ortada, ama bne abd ab yada çin rusya hayranıda değilim. ben Müslüman bir Türküm ben ilk fırsatta ülkesini terketmeye hevesli mahluaktlardan değilim. Bu ülkede doğdum bu ülkede yaşıyorum ALLAH izin verirsede bu ülkede vefat ederim. TAbiki ülkemde yönetimsel yanlışlar yapıldığı zamanalr olmuştur oluyordur olacaktırda ben buna itirazda ederim kendimce tepkimide gösteririm ama asla bu ülkeden ayrılmak gibi bir niyetim olmadı olmazda, ben burada boykotumuda tepkimide Müslümanlardan, İslamiyeten nefret edenleride gerekli şekilda cevabımı ve tepkimi hem burada hemde heryerde veriyorum ve ALLAH ın izniylede vermeye devam edeceğim.
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    tabiki hiçbirşeyi kimse kimseye zorla sevdiremez. bu sizin içinde geçerli başkası içinde geçerli bu cümleyi sarfederken sizlerinde birilerine birşeyleri zorla sevdirmeye yada yaptırmaya kalkışmamanız gerekmektedir.

    tabela yada afişlerde Türkçe nin yanında başka dil yazılması benim içni yeterlidir yalın halde sadece başka bir ismin yazılması benide rahatsız eder. ama bu ülkede başka ırktan başka dinden başka kültürden insanlara var ise bölgesel olarak onlara hitap edilen şekidle afişler tabelalar yada buna benzer şeyler yapılmasında bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAKACI

    Bu mesaj silindi.
    Bu ülke Araplaşmayacak, ne kadar uğraşırsanız uğraşın. Boşa ne kendini ne de bizi yorma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Suriyeliler konusunda verdiğiniz tepki kesinlikle din odaklı değil bundan eminim. Ayrıca mültecilerin yaptıklarını gördüğüm zaman onların müslüman olduğunu düşünmüyorum ki gittikleri her bölgenin asayişini bozuyorlar.
  • link silinmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: select55

    Bu dediğiniz imkansız.
    O zaman Almanyada 5 milyon türk var. Almanyanın resmi dili türkçe mi olacak.
    Fransa da 20 yıl sonra müslüman nüfusu, diğer dinlerin önüne geçecek. o zaman da fransanın resmi dini islamiyet mi olacak.

    Saçma sapan yazdım oldu gibi cümleler kurmayın artık.

    Alıntıları Göster
    Almanya'daki Türkler'e ya da Fransa'daki müslümanlara, Türkiye'nin Suriyeliler'e verdiği hakların kaçta kaçı veriliyor?
  • Kimse tabeladaki Türkçenin yanında İngilizce yi sormuyor ama arapça üzerine yorum yapıyor. Kimiside bu ülkede arapça olmayacka diyor.

    Bilmeyene öğreteyim Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim de arapça. Şanlıurfa da yaşayan halk da arap. Yani siz bilmiyorsanız söyleyeyim arap dediğiniz insanlar dün gelmedi bu ülkeye yarın gitsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Bu bir alışkanlık meselesidir. Senin nasıl düzgün Türkçe ile yazman için ekstra zaman harcaman gerekiyorsa, benim de bozuk Türkçe ile yazmam için ekstra zaman harcamam gerekiyor. Ben de çalışıyorum ve zamanım kısıtlı, bu bir bahane değil. Her dilde başka dillerden alınmış kelimeler ve kendine özgü yazım kuralları mevcuttur. Ne yani başka dillerden alınmış kelimeler var diye yazım kuralları hiçe mi sayılacak?

    Şimdi de konuyu kafatasçılığa getirmişsin. Yunanlar, Ermeniler, Araplar, İsrailler dahil olmak üzere hiçbir milletten veya ırktan nefret etmem. Bu saydıklarım da dahil olmak üzere pek çok milletten arkadaşım vardır. Resmi bir kurum ülkede bulunan başka etnisiteden insanların özel günlerini o etnisitenin diliyle kutlayabilir. Mesela Almanya'nın bir kurumu ramazan bayramını Türkçe kutlayabilir veya Türkiye'nin bir kurumu Kürtlerin bir bayramını Kürtçe kutlayabilir. Ama ülkenin tamamını ilgilendiren bir konuda ülkenin resmi dili dışında başka dillerle açıklama yapılmaz. Dünyanın herhangi bir tek resmi dilli ülkesinde varsa örneği göster görelim. İsteyen istediği dili konuşsun beni ilgilendirmiyor fakat bu ülkede yaşama arzusunda olan herkes Türkçe bilmek zorunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 9 Eylül 2019; 16:24:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E0AECD5C0

    Bu ülke Araplaşmayacak, ne kadar uğraşırsanız uğraşın. Boşa ne kendini ne de bizi yorma.

    Alıntıları Göster
    Araplaşmaktan kastın benim Müslüman olarak inançlarıma göre bu ülkede yaşamak ise bu hep oldu oluyor ve olacaktır. sizin tabiriniz ile siz ne kadar uğraşsanızda bu ülkedeki Müslüman sayısıda bitmez ALLAH ın izniyle Müslümanların İslama göre yaşamasıda, onun için uğraşmaması gereken sizlersiniz anlaşıldığına göre
  • işi hala zorakiye getirme çabasındasınız. bu dediğim gibi başka ülkelerde yaşayan başka vatandaşlarıda aynı şekilde kapsar. bu ülkede başka ırktan yada dinden insanlarda var onlara zoraki türkçe öğrenmenz gerekiyor diyormusunuz. ama bu bu ülkede yaşamak için öyle yada böyle öğreniliyor siz bunu zoraki koştuğunuz zaman sorun başka bir hal alıyor. doğu yada güneydoğuda okula gitmemiş türkçe bilmeyen kadınlarımız mevcut bunlara ne diyeceksiniz. birşey için teşvik edersiniz bunun içni yolar gösterirsiniz ama sen bunu illa yapacaksın zorundasın derseniz bu işte ırkçılığa kafatasçılığa giriyor. benim cümlelerimdeki kelimelerimdeki hataları aramak bile bu zihniyetin ürünüdür de yi da yı ayrı yazmayışım vs gibi konular bile sizi rahatsız edebilecek duruam gelmişse sizin ruhsal sorunlarınız var demektir. ayrıca bu kadar Türkçe hassasiyeti gösteripte rumuzunuzun Türkçe olmamasıda başka bir hezeyandır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.