Şimdi Ara

AB, akıllı telefon pillerinin değiştirilmesini kolaylaştıracak düzenleme üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Birçok kullanıcı, akıllı telefonların piyasaya sürüldüğü ilk dönemlerde, cihazların pillerinin kullanıcılar tarafından çıkarılıp yenisiyle değiştirilebildiğini hatırlıyorlardır. Yıllar geçtikçe teknoloji şirketleri yerleşik pilleri benimsediler ve cihazlara entegre gelen bu pilleri teknik servise başvurmadan değiştirmek zorlaştı. Ancak iyi haber şu ki AB, yakında bu durumu değiştirebilir.



    Ayrıca Bkz.Realme 2020 yılında en az beş tane daha 5G akıllı telefon tanıtacak



    Düzenleme önümüzdeki ay masaya getirilecek



    Hollanda kaynaklı habere göre, Avrupa birliği elektronik atıkları azaltmak için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Yeni tasarıya göre bir akıllı telefon kullanıcısı, cihazının pilini kolay bir şekilde değiştirmesi durumunda, akıllı telefonunu atmak yerine daha uzun süre kullanabilecek. Ayrıca teknik servislerin işini kolaylaştırmak ve yedek parçalara ulaşımı erişebilir hale getirebilmek ise odaklanılan diğer konuların başında geliyor.





    Ek olarak üzerinde çalışılan bu düzenleme, atık elektronik cihazların hammadelerinin geri dönüştürülmesini de içeriyor ve AB, eski akıllı telefonlar, tabletler ve şarj aletlerini toplamak için yeni bir sistem tasarlama niyetinde. Geri dönüşümü de kolaylaştıracak olan bu teklifin, önümüzdeki ay sunulması bekleniyor. AB'nin bu çalışmasının teknoloji şirketleri tarafından nasıl karşılanacağı ise şimdilik muamma.








  • insanlarin faydasina karar alan, daha guzel bir gelecek icin kanunlar duzenleyen bir tek ab kaldi sanirim. diger herkes bir avuc zenginin cikarina karina calisiyor. bu son kararada cok yerinde. telefonumun batarya garanti suresinden once omrunu tamamlayinca garantiye degistirtmistim. bataryayi cikarirken ekrani kirmislar, birde ekran degisimi gerceklesmisti. bataryaya ulasmak icin yapistirma ekrani sokmek gerekiyor. boyle aptalca bir uretim sekli.
    Tasınabilir cihazların ses seviyeleri için almış olduğu kararı birkezdaha gözden geçirse iyi olur cünkü Ses seviyesi o kadar düşükki cihazın içerisinden cıkan stok yazılım ve kulaklıkla müzik dinleyebilmek neredeyse imkansız. Ayrıca elektrikli süpürgelere getirilen Watt sınırlamasınada karsıyım cunku eskıden yerdekı tozları adeta karadelık gıbı ceken elektrıkli supurgeler simdilerde 80 lerdeki GırGırlar dan halliceler. Gelelim bu konuya bu standarttan sonra muhtemelen suya ve toza dayanıklılıga elveda diyecegiz tabi nekadar gerekli oda ayrıca tartısılır. Zamanında Saglıga zararlı dıye SAR degerlerınıde dusurtturmuslerdı simdi ise cekmeyen telefonlarla yuz yuzeyiz dahada ilginci sistem alıcı verıcı gucu dusuk diye orta kat guclendırıcısıne sonuna kadar yuklendıgı ıcın ne sar degerı gercekte dusuk oluyor nede pil dayanıyor. kısacası Avrupa biriligi elektronik cihazlardan elini bir an önce çekse cok ıyı olacagı kanısındayım. Yoksa benmi olaya hep kotu yanından bakıyorum bılemedim.
    Eskiden bataryalar kolayca çıkarılabildiği için yedek batarya taşımak şarj problemine çözüm oluyordu. Hemen bataryayı değiştin mi 10 saniyede şarj tekrar 100% oluyordu. Ama çakallık edip bu sistemi kaldırdılar. Bataryayı sabitleyip yedek batarya mahiyetinde powerbank sattılar. Hızlı şarj sistemleri yapıp adaptörlerini, kablolarını yüksek fiyatlara verdiler. Bataryası ölen telefonların birçoğunu çöp ettiler. Hâlbuki kullanıcı dostu olan çıkarılabilir batarya sisteminde bunlara yer yok. İsterse yavaş şarj olsun, isterse batarya daha düşük kapasiteli olsun. Cebime koyarım 2 tane yedek batarya, bitti gitti
  • Teşekkürler AB.

  • Tasınabilir cihazların ses seviyeleri için almış olduğu kararı birkezdaha gözden geçirse iyi olur cünkü Ses seviyesi o kadar düşükki cihazın içerisinden cıkan stok yazılım ve kulaklıkla müzik dinleyebilmek neredeyse imkansız. Ayrıca elektrikli süpürgelere getirilen Watt sınırlamasınada karsıyım cunku eskıden yerdekı tozları adeta karadelık gıbı ceken elektrıkli supurgeler simdilerde 80 lerdeki GırGırlar dan halliceler. Gelelim bu konuya bu standarttan sonra muhtemelen suya ve toza dayanıklılıga elveda diyecegiz tabi nekadar gerekli oda ayrıca tartısılır. Zamanında Saglıga zararlı dıye SAR degerlerınıde dusurtturmuslerdı simdi ise cekmeyen telefonlarla yuz yuzeyiz dahada ilginci sistem alıcı verıcı gucu dusuk diye orta kat guclendırıcısıne sonuna kadar yuklendıgı ıcın ne sar degerı gercekte dusuk oluyor nede pil dayanıyor. kısacası Avrupa biriligi elektronik cihazlardan elini bir an önce çekse cok ıyı olacagı kanısındayım. Yoksa benmi olaya hep kotu yanından bakıyorum bılemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 26 Şubat 2020; 12:17:45 >




  • AB kıriter yeterliliği gösterecek bir konumda değil.

  • Umarım olur

  • insanlarin faydasina karar alan, daha guzel bir gelecek icin kanunlar duzenleyen bir tek ab kaldi sanirim. diger herkes bir avuc zenginin cikarina karina calisiyor. bu son kararada cok yerinde. telefonumun batarya garanti suresinden once omrunu tamamlayinca garantiye degistirtmistim. bataryayi cikarirken ekrani kirmislar, birde ekran degisimi gerceklesmisti. bataryaya ulasmak icin yapistirma ekrani sokmek gerekiyor. boyle aptalca bir uretim sekli.

  • Eskiden bataryalar kolayca çıkarılabildiği için yedek batarya taşımak şarj problemine çözüm oluyordu. Hemen bataryayı değiştin mi 10 saniyede şarj tekrar 100% oluyordu. Ama çakallık edip bu sistemi kaldırdılar. Bataryayı sabitleyip yedek batarya mahiyetinde powerbank sattılar. Hızlı şarj sistemleri yapıp adaptörlerini, kablolarını yüksek fiyatlara verdiler. Bataryası ölen telefonların birçoğunu çöp ettiler. Hâlbuki kullanıcı dostu olan çıkarılabilir batarya sisteminde bunlara yer yok. İsterse yavaş şarj olsun, isterse batarya daha düşük kapasiteli olsun. Cebime koyarım 2 tane yedek batarya, bitti gitti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle güzel bir haber ancak umarım o kadar da kolay sökülebilir olmaz ;) çünkü yeni sistem çakallık gibi görülmüş olsada aslına bakarsanız bunun başlıca sebebi cihaz güvenliğiydi pil kolay sökülemediği için hırsızlık durumlarında cihaz konum tespiti hızlıca yapılabiliyor ve uzunca sürede takibi gerçekleştirilebilmektedir peki ya pil eskisi gibi kolayca çıkarsa? binlerce lira verip aldığınız telefonu düşürdünüz çaldırdınız vs vs gps sistemini aktif halde tutabilecek bir yapı kurulmadığı sürece sökülebilir pil mantığı her nekadarda hem bizin hemde servislerin zamandan ve maliyetten tasarruf etmesini sağlayacak da olsa güvenlik önceliği göz önünde bulundurularak bu sistemi yapmaları önem arz etmektedir.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    AB nin yaptigi islerin cogu insanligin zararinadir. Lakin propaganda gucu ile kendisini bir iyilik melegi gibi gosterme konusunda oldukca usta bir yapilanma.
    Bu kadar ucuz seyler icin ozgurlugunuzu ve insanliginizi satmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce airpods gibi asla ne yaparsan yap değiştirilemeyen pilli elektronik aletlerin satışını engelleyecek bir düzenleme yapsınlar. Apple 2020'de 20 milyon adet satacak 3 yıl sonra hepsi çöp.

  • Elini çekse kapitalist üreticiler iki günde Mobil Çernobil'i cebine koyar yollar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • valla ben kendim değiştirebiliyorum, değiştiremeyenlere güzel haber
  • Xperia Z2 telefonumun bataryasının değiştirilmesi için servise götürdüğümde 5 seneyi geçtiği için ellerinde batarya bulunmadığı cevabını almıştım. Bu nedenle internetten aldığım 3. parti bir batarya ile kendim değiştirdim. Bataryayı iki adet vida ile gövdeye monte etmişler, değişimi gayet basit oldu. Bugün birçok cihazda bataryalar kuvvetli yapıştırıcılar ile gövdeye yapıştırılıyor, bataryaya zarar vermeden değişim zorlaşıyor. En azından bu durumun önüne geçilmeli diye düşünüyorum.

  • gun kullanıcısına yanıt
    Apple ürettiği cihazların geri dönüşümünü de yapıyor¿

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Yapıyorda sonuçta bir kayıp oluyor. Onun yerine pil değişse cihaz kullanılmaya devam eder.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.