Şimdi Ara

a3 mü? 1.16 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhabalar. kardeşime bir araç alma arefesindeyiz ve siz değerli dostların da görüşünü almak istiyoruz. maksimum 75 bin tl limitimiz var.
    auristen astraya, s40 tan poloya kadar her telden araçları inceledikten sonra eleye eleye en son a3 ile 1.16 arasında kaldık. her ikisi de dizel. aslında otomatik olmasını çok istiyor ama 1.16 yı da çok beğendiği için manuel olsa da olur diyor kardeşim. siz olsanız 2012 model otomatik a3 mü tercih edersiniz yoksa manuel 1.16d mi? sebepleriyle birlikte belirtirseniz sevinirim. bu araçların kronik sorunları var mıdır? bu fiyat bandında önerebileceğiniz az yakan, 2012 den eski olmayan, masrafı çok olmayan otomatik vites araç varsa onlara da açığız. hatta 2 kapılı spor araç bile olabilir. şimdiden teşekkürler

    ekleme: kardeşim 24 yaşında, bekâr, aracın bagajı ya da içinin geniş olması hiç önemli değil. 2 kapılı da olabilir. piyasası da hiç önemli değil. 2012 üzeri ve 150 bin kmye kadar görüntüsü güzel olsun, masraf açmasın, az yaksın bir de mümkünse otomatik olsun ama illaki otomatik şart değil. bu iki araç haricinde de bütçe dahilinde tavsiyeniz olursa görüşlerinize açığız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingsman01 -- 3 Mayıs 2018; 16:27:33 >







  • Ben olsam tercihim s40'tan yana olurdu, niye elediniz merak ettim?
  • Otomatik nimet bence. Özellikle şehir içi trafiğinde. Bu tarafdanda bmw. Zor karar.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    aslında s40 da hâlâ kafamızı kurcalıyor. s40 ı elememizin tek sebebi 2 seçenek arasında kalmak istememiz bir de hiç bilmediğimiz bir araç. siz neden s40'ı tercih ederdiniz sebebi var mıdır?
  • O bütçe ile temiz yeni ve sorunsuz bir A3 açıkcası çok çok zor. Ek olarak çok boş donanımlı araclar bulursunuz ancak. Bende çok araştırdım ancak bu bütçe ile hiçbir A3 içime sinmedi. 1.16 aşırı müsrif ve gitmeyen motorundan dolayı listeye bile almadım. Ne yaptım ? Tam otomatik Elite donanım i30 aldım. 40 binde ve tüm donanımları fazlası ile var. 1-2 lt fazla yakar ama kafa rahat binilir. A3 de DSG sorunu hep can sıkacaktır.

    1.2 tsi manuel attraction(boş) A3 leri temiz bulma şansınız var ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 3 Mayıs 2018; 16:26:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dangerousman

    O bütçe ile temiz yeni ve sorunsuz bir A3 açıkcası çok çok zor. Ek olarak çok boş donanımlı araclar bulursunuz ancak. Bende çok araştırdım ancak bu bütçe ile hiçbir A3 içime sinmedi. 1.16 aşırı müsrif ve gitmeyen motorundan dolayı listeye bile almadım. Ne yaptım ? Tam otomatik Elite donanım i30 aldım. 40 binde ve tüm donanımları fazlası ile var. 1-2 lt fazla yakar ama kafa rahat binilir. A3 de DSG sorunu hep can sıkacaktır.

    1.2 tsi manuel attraction(boş) A3 leri temiz bulma şansınız var ama.
    hocam a3 için yeni kasasına bakmıyoruz, bir önceki kasaya bakıyoruz 2012 model. 75 bin tlye de dizel düşük km kazasız boyasız ilanlar var.
  • Hocam ilk olarak bir volvo, kendine has bir karakteri var. Bir de yol tutuşuyla meşhur focus ile aynı platforma sahip ama ondan daha iyi bir yol tutuşu vardır mesela (tabii iyi lastikler ile).
    İç mekandaki kalite bakımından başlıktaki iki araçtan geri kalacağını sanmıyorum. Bir de koltuk meselesi var. Volvo'nun koltukları her zaman rakiplerinden daha konforlu olmuştur.

    Bununla beraber 1.6 dizel ford-psa ortak motorudur. Bu motorla kullanılan otomatik şanzıman powershift yine ford şanzımanıdır.
    Bir de 5 silindirli D3 ve D4 dizel motorlar var volvo motorları ve aisin tam otomatik şanzıman kombinasyonu ile. Volvo 5 silindir motorları ile ünlüdür onların da kendine has karakteri ve sesi var. Ama piyasada az bulunuyor, silindir sayısını teyit ettirin. 4 silindir 2 litre dizeller de var çünkü.

    Ben ilk kasa s40 kullanıyorum, biraz uzak bir örnek olacak ama 2016 audi a3'ün arkasında yolculuk yaptım bir süre. Benim araç arka tarafta a3'e göre bariz şekilde daha rahat. Gerek koltuğu, gerek kullanılan malzemenin kalitesi olsun.

    Bir de volvo çoğu zaman en f/p aracı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 3 Mayıs 2018; 16:37:9 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    anladım hocam dediğiniz doğru konfor anlamında a3 ve 1.16 dan iyi olabilir. tekrar listeye ekleyelim s40 ı. teşekkürler
  • Kriterlerinizden biraz farklı bir örnek olabilir fakat, görüntüsü güzel, performansı iyi, rengi çok iyi, yakıtı son derece makul, mtv’si düşük, model yılı yeni, uzun süre masraf çıkarmayacak, donanım olarakta dolu bir araç.



    SAHİBİNDEN ALOR MAVİ BOYASIZ HASAR KAYITSIZ STYLE PLUS LED PAKET İlan No: 540978326https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-alor-mavi-boyasiz-hasar-kayitsiz-style-plus-led-paket-540978326/detay





    75e baktığınız önceki kasa A3lerde S-Tronic şanzıman arızası yaşamanız oldukça muhtemel, ve olası bir arıza minimum 2-3 bin tl, 7-8 bin tlye kadar yolu var.



    F20 kasa 116ların da düşük km ve boyasız hatasız olanları 88-90 binden başlıyor en az. Kazalı ve yüksek kmli bir araç önermek istemem şahsen.

    S40ta güzel bir araçtır, çok sağlamdır fakat bana oldukça eski geliyor, 60-65 bin tlden fazla verilmemeli. 1.6 HDi hariç düzgün motoru da yok, iç mekanı da günümüzde epey demode kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 3 Mayıs 2018; 19:9:26 >




  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    teşekkürler

    hocam f20 kasa kazasız, önemli bir iki parça boyalı araçlar var 75 bin tlye. hatta bugün de denk geldim iki üç tane makul ilana. s tronicten bende korkmuyor değilim açıkçası. s40 diğerlerine göre biraz daha eski görünüyor ama sağlam bir araç diye biliyorum. bu arada gönderdiğiniz leon ilanını çok beğendik fakat benzinli araç düşünmüyoruz. daha doğrusu benzinli araç olacaksa lpg uyumlu olması gerekiyor. çünkü iş icabı ş.içi çok km yapacak alacağımız araç. yılda en az 25 bin km yapacak.
  • bmw 1.16d alırdım şahsen
  • A3 .Hele otomatikse disunmeyin.
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    biz de 1.16 ya biraz daha yakınız hocam. sadece manuel olması biraz kafamızı kurcalıyor.
  • Kesinlikle 116d ED manuel tercih ederim.

    2 ayrı 116d aracımız oldu, diğer C sınıfı araçlarla verdiği keyif bakımından, yol tutuş bakımından, prestij bakımından kıyaslanamaz.

    Audi A3 ün Golf 5 ile bir farkı yok. Aynı altyapı, aynı motorlar. Ayrıca 1.6 TDI motorları çok sağlıklı bulmuyorum.



    116d nin eksi yönleri;



    *Vites oranları uzun. Şehiriçinde kasislerden sonra 2.vites ile devam etmekte zorlanıyorsunuz,yerine göre 1.vites isteyebilir. Ancak uzun vites oranının avantajı 6. Vites 2000 devir ile 125 km civarı sürat yapıyor.

    *Arka şaft tüneli yüksek, arkada ortada oturan kişi için (oturmasa iyi olur) çok rahatsız edici.

    *Arka diz mesafesi dar.



    Audi A3 ü uzun km ler kullanmadım ancak birkaç kez kısa mesafe kullanma fırsatı buldum. Tatmin etmedi, ayrıca eski nesil dsg olduğu için ve alacağınız araç minimum 80 bin km olacağı için dsg riski söz konusu. Manuel araçta risk yok.



    Bana kalırsa 116d.



    İyi forumlar.




  • kayra39 kullanıcısına yanıt
    öncelikle yorumunuz için teşekkürler. bizde şu an 1.16d lere yoğunlaştık. üstelik a3 biraz eski kalıyor kasa olarak. 1.16 ların kronik problemi var mıdır peki? ya da alırken özellikle dikkat etmemiz gereken bir husus var mıdır
  • 116 benzinli olanların ateşleme sisteminde sorun oluyor. (Tahrik arızası)

    Dizellerde ise kronik olmasa da alırken triger zincirinin değişip değişmediğine bakın (km 100 binin üzerindeyse)

    Enjektörlerine baktırın.

    Motor durumunu kontrol ettirin.

    Bakımları vaktinde yapılmış mı, kontrol edin.

    2.aldığım 116d yi Motor kilitleniş halde aldım. Enjektör fazla yakıt verdiği için piston eritmiş, motor kilitlemiş.

    Araç 121 binde idi. Bakımları vaktinde yapılmamış, kötü kullanılmış bir bayanın aracıydı. Arıza uyarısı verince joystick den kapatıyorum diyor kendisi

    Neyse bana 10.500 TL ye mal oldu.

    Tabi amaç kâr etmekti ama aracı denemek için birkaç bin km bindim.

    Araç hatasız boyasız tramer kayıtsız olmasına rağmen xenon ve sunroof olmadığı için satarken zorlandım.

    Bilginize.



    İyi forumlar.




  • kayra39 kullanıcısına yanıt
    bizim de korkumuz aldıktan sonra yüklü bir masraf çıkartması o yüzden bu kadar araştırma içine girdik. çok sağolun teşekkürler
  • Hem manuel olusundan hemde donanimsiz olusan 116d pek gitmeyebilir. Benzinli 116i olabilir ceed olabilir veya i30
  • bmw 1'de a3'de sahibi oldum



    A3 sürüşü sarsıntı ve ses olarak daha konforlu , 1 daha sportif ve sert



    24 yaşında bekar bir gence böyle marka araç öneririm , imajı çok farkettirir ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    Hem manuel olusundan hemde donanimsiz olusan 116d pek gitmeyebilir. Benzinli 116i olabilir ceed olabilir veya i30
    benzinli düşünmüyoruz hocam benzinli olacaksa bile lpg uyumlu olması lazım. ceed 128 bg lik olanları ş.içinde 9 lt altında yakmıyor diyorlar. 136 bglik olanlarına da bütçemiz yetmiyor malesef
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.