Şimdi Ara

a3, a180, 116d kronik sorunu en az olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    severek kullandıgım a1 aracımı biraz daha büyük bir araçla değiştirmek istiyorum. 3 araçta hemen hemen aynı beygir gücüne sahip olan 1.6 litre araçlar oldugu için performans konusuna cok takılmıyorum. sorunsuz, sessiz, servise ne kadar az ugrarsam o kadar iyidir mantıgında bir araç seçmek istiyorum. tabiiki bunların mekanik/elektronik bir alet oldugu ve şans faktorünün oldugu gerçeğini ayrı tutuyorum.
    kullandıgım araç 4.5 yılda 1 kez arıza yaptı (1200tl tuttu, devirdaim pompası değişti. 4.5 yılda iyi bir sicil diyebiliriz.) onun dışında audinin en giriş seviyesi oldugu için çok bir beklentim olmamasına rağmen rüzgar/trim sesi olmaması, kaliteli malzemesi ve sorunsuzlugu ile mutlu ayrılacağız kendisinden.

    3 arabanın da forumlarını gece gündüz araştırıyorum. başlıca sorunlar gözlemlediğim kadarıyla şöyle:

    bmw 116d: gönlüm bu araçtan yana. ancak iç mekanda kapı gıcırtısı ve trim sesi oldugu söyleniyor. direksiyonu titreme yapan, ses gelen araç sayısıda az değil. onun dışında bir arızasını görmedim. ancak genel kanı biraz ses yapan bir araç oldugu yönünde. 120k bütçe ayırdıgım bir aracın böyle basit sesler yapması huzursuz eder mi bilemedim.

    mercedes a180: ses alma konusunda bmw den daha sabıkalı. özellikle 100km den sonra cok ciddi rüzgar sesi alıyor. sunroof ve kemer tokalarından ses aldıgı da çokça belirtilmiş. kafayı kırıp kapılara silikon çekenler bile var. mercedes gibi bir firma yalıtımı nasıl bu denli kalitesiz yapmıs anlamadım. bir de pre-safe arızası veriyor ancak ses problemi kadar kronik değil. yinede başa geldimi yolda bırakan bir arıza.

    audi a3: ses/yalıtım/malzeme kalitesi/işçilik olarak en kalitelisi. ancak bir problemi var ki her audi sahibinin korkulu rüyası: s-tronic/dsg şanzımanın arıza yapması. çok sık bir durum ve 5-6 bin tl ye mal oluyor. titreme, vuruntu ile başlıyor ve mekatronik arızası ile son buluyor. şahsen kendi aracımda 4.5 senede olmadı ancak her an acaba mı? korkusu yaşadım. özellikle soğuk havalarda araç biraz fazla sarsarken acaba dsg mi gidiyor diye düşündürmesi hoş değildi.

    evet her aracın sorunu var, evet bunlar giriş seviyesi, bir s-class, 7.30, a8 kalitesi beklemek sacma. ben sadece alınca başımıza gelmesi en olası arızaları yazmak istedim.

    siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?







  • Madem ainizden memnunsunuz audiyle devam edin bence hem a3 kendini kanitlamis bi model segmentinin yapi tasi her konuda daha deneyimli model ben bu 3 u arasindan kesinlikle a3 secerdim umarim kararinizdan memnun kalirsiniz iyi forumlar herkeze

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon problemi makyajlı 1 serisinde kalmadı.Çıtırtı 3 serisinde bile geliyor,dert edilicek bişey yok ortada.

    Şanzıman motor uyumu güzel,donanım yeterli,tasarım güzel,kronik sorunu yok,kullanması çok eğlenceli bi araç 1 serisi.Şanzıman bile 1 serisini tercih etmek için başlıca bir neden.

    Servisleri diğer iki markaya da bin basar.

    1 serisi aracınız hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A1'den memnun kaldıysanız bence a3 ile devam edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fhistle-X -- 24 Eylül 2016; 13:12:37 >
  • Üstad a3ten şaşma üst düzey işçilik ve konforu ile içlerinde en iyisi a1 den memnun kalmışsın a3 de coşarsın
    Malzeme ve işçilik kalitesi olarak bmw 3 serisinden bile daha iyi her iki aracı da arasıra kullanıyorum sportif kullanım beklentisi yoksa audi tercih etmekte fayda var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mand1ra_Hekimi -- 24 Eylül 2016; 13:30:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hengi şehirdesin bilmiyorum ama madem 120 k bütçen var ankara konya yolu borusandan baz donanım 318i için 122 k teklif aldım geçen hafta. Düşünmek istersen araştırabilirsin. Baz donanım olduğuna da bakma bi çok aracın fullüne eş değerdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Ben de bu şekilde düşünüyorum ama a1 den sonra a3 çokta yeni araba almış hissi uyandirmayacak. Bmw yi de denemek istiyorum bir yandan. Ancak pişman olur muyum onu kestirmek için bu başlığı açtım:) bir de malum dsg problemi genelde a3 lerin başına geliyor bu da korkutmuyor değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam 116d alirdim cok hosuma gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinizde olsam ve bmwyi merak ediyor olsam gider alirdim. Hosnut olmazsam esdeger bir a3 ile takasa girerdim. Ben a3 kullaniyorum 32k kilometrede suanda. 0 arac alirken korkmaniz gereksiz, servisler aracin yeterince arkasinda duruyor korkmak gereksiz.



    Fakat bmw ye karsi bir merakiniz varsa en azindan test edin. Yoksa icinizde hep pismanlik hissedebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kişisel seçimim 116d olurdu ama A3 de güzel araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Siz aracınızdan memnun musunuz? Memnun olmadığınız noktaları varsa nedir? Bugün bir imkan verseler diğer markalar ile değiştirir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M plus paket 1.16d tercihim olurdu yok derseniz a3. A serisi bana gore bu iki aractan daha kotu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapı gıcırtısı benim 3tede geliyordu sürrkli gıcırtı filan, en sonunda kapı üstündeki tüylü yüzeye plastik koruyucu sürdüm şuan hiç bir ses yok, ona takılmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makyajlı 1 serisi, tasarım olarak çok güzelleşti, 3 silindirli motorun performansı eski 4 silindirli 1.6 dizele oranla biraz daha düşük fakat, bu motorla birlikte 8 ileri ZF gibi bir şanzımanın sunulması çok büyük bir avantaj. Bu şanzıman diğer iki araçtakinden kesinlikle daha akıllı çalışıyor, oldukça akıcı, üst vitesleri erken seçen ve tork konvertörlü olmasına rağmen yakıtı arttırmayan, ayrıca size bozulurmu acaba dedirtmeyecek bir şanzıman. İç hacim olarak 3 araçta yakın sayılır, malzeme kalitesi olarak 1 serisi diğer araçlardan daha geride benim gözümde.

    Fakat A3'ün de malzeme kalitesi çok abartılıyor, F30'dan bile iyi diyenler var, yapmayın etmeyin, A180'de yumuşak olan kapı trimleri özellikle alt kısımlar A3'te taş gibi sert. İçeri girip çıkan ekranı ve sade iç mekan tasarımı ise onun avantajı. Fakat dediğiniz gibi DSG şanzıman malum, ayrıca makyajlı A3'lerin gelmesiyle birlikte, makyajsız kasaya oranla fiyatlarda ciddi bir artış yaşandı.

    A180d ise tasarım olarak çok güzel, kalitesini beğeniyorum fakat bu aracı aldıktan belli bir süre sonra gerçekten çok trim sesi oluyor, hele cam tavan tıkırtısı o fiyattaki bir araca hiç yakışmıyor, motor performansı olarak A180 3lü arasında en zayıfı, ekonomi olarakta pek avantajı yok. A180d fiyatının da çok yüksek olduğunu düşünüyorum, ayrıca A180d'de 7G-DCT adında çift kavramalı bir şanzıman var, düşük hızlarda 2den 1e almamak için inat ediyor aynı dsg gibi.

    Benim tercihim bütçe yetiyorsa 116d One Edition olurdu.




  • Benim tercihim a3 ten yana
    Araç sahipleri alınmasın ama k*çı kırık 3 silindirli motora para vermem ben.
    A180 desen sınıfının en kötü arabası.
    İç mekan desen arkada oturmak işkence 1 serisinin
    Malzeme kalitesi tartışmaya değmez a3 ezer geçer
    A3 önden çekişli olması bir diğer avantaj hafif kar olunca arkadan çekerler gibi bagaja adam oturtmak zorunda kalmazsınız.

    1 serisinin iyi gördüğüm tek yanı şanzımanı gerisi tırt geliyor bana.

    Bu benim kişisel görüşüm. audi patlak şanzımdan vazgeçmediği sürece 1 serisi şanzımanda daha iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 yaşında dolu 320d alınır hepsinin içinden geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makyajlı A serisini bir test edim derim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın bir V40 keyfinize bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerist07

    Siz aracınızdan memnun musunuz? Memnun olmadığınız noktaları varsa nedir? Bugün bir imkan verseler diğer markalar ile değiştirir misiniz?

    Ben aractan gayet memnunum. Baska bir turbodizelle karsilastirmadim henuz boyle bir tecrubem olmadi fakat ne dsg ne onden cekis henuz canimi sikmadi. He ben 21 yasinda bir gencim arada kanim kayniyor 1 serilerine bakiyorum, fakat ne oturdugum sehrin yollarinda daha rahat ettirecek, ne de bagaja koydugum onca yuku bagajina alabilecek. Mantikli dusununce bana gelmez bir araba.



    Benim aracim a3 tdi sedan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.