Şimdi Ara

9900K vs 3800X Rtx 2080 GPU KULLANIM DÜŞÜKLÜĞÜ FARKI ORANI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tüm rtx serisi değil 2080 ve üstü ti super ve rx5700xt ile yakında çıkacak olan yeni kartlar için 8 çekirdeğin yetersiz olduğunu hep birlikte görücez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bu adam donanım bölümünde tavsiye filan veriyor işte. Kimlerle uğraşıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 çekirdek yetersiz kalacak ise hiçbirimiz oyun oynayamıyacaz desene. 6 ve 8 çekirdek alan o kadar kişi şimdiden işlemcilerini çöpe atsin en az 3950x vs alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FooL

    8 çekirdek yetersiz kalacak ise hiçbirimiz oyun oynayamıyacaz desene. 6 ve 8 çekirdek alan o kadar kişi şimdiden işlemcilerini çöpe atsin en az 3950x vs alalım.
    Rtx 2070 ile sizin içiniz rahat olsun kaçırdığınız nokta üst seviye ekran kartları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun testleri yüzlerce kişi ile oynanan multiplaher haritalarda değil, single player olan senaryolu oyunlarda yapılmalı.

    Tom Raider, A. Credd Odesy, Metro gibi oyunlar gpuyu tam besliyorsa sorun yok. Testler yıllarca bu şekilde yapıldı hep. Çünkü herkes online oynamıyor.

    Bu arada konsollarda çok daha düşük donanımla canavar gibi çalışan oyunların bilgisayarlarda işlemci vb donanımlarda darboğaz yaratması da sanki donanım satmak için yapılmış bir üç kağıt. Her sene ekran kartı satılsın işlemci satılsın diye pazar payı yaratıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu afterburner çıktı herşeyin tadı kaçtı. Yok işlemci şu kadar kullanılıyomuş, yok gpu bu kadarmış. Millet oyuna oynamak için değil ordaki değerlere bakmak için giriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FooL

    8 çekirdek yetersiz kalacak ise hiçbirimiz oyun oynayamıyacaz desene. 6 ve 8 çekirdek alan o kadar kişi şimdiden işlemcilerini çöpe atsin en az 3950x vs alalım.
    Salla hocam 8 çekirdek 5.0 ghz de çalışan işlemci de yetmeyecekse oyun dünyasındaki %90 işlemciler ölmüş demektir. Bu işlemci amaç sadece oyunsa minimum 4 5 sene üst düzeyde iş görür
  • Oyun firmalarının çoğunun oyunun motorları hala Intel'e daha iyi optimizasyon sağlayarak çıkıyor. Son yıllarda 4k ile birlikte iş çekirdek sayısına dönüşünce Intel ile Amd arasındaki fark kapandı. Gelecekte de eskisi gibi farklar olmayacağı gibi yakın gideceklerini düşünüyorum.

    Arkadaşım attığı fotolarda darboğaz görmedim. Daha kötü sorunu 1080ti ilk döneminde bazı oyunlarda yaşamıştım. 8700k besleyemiyor diye düşünmüştüm. Redditte benzer konular açılmıştı. Malum o dönem geçiş dönemiydi, oyunların 4k optimizasyonu berbattı sadece çözünürlük olarak göstermelik destekler veriliyordu. Oyun motorları ciddi sapıtıyordu. Bu da verilerin oynamasına neden oluyordu.

    ryzen 2x serisi intel 7x serisi dahil işlemcilerin kolay kolay darboğaz yapacağını sanmıyorum. 2080ti gibi bir kart 1080p de abidik gubidik çalışır bunu nvidia da zaten net şekilde belirtiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Darboğaz falan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FX serisi çıktığında da aynı muhabbetler dönüyordu. FX işte şu kadar işte daha ucuz, Intel alınmaz vs. Intel'in 4 serisi yerine FX alanlar falan şuan ne oldu FX'ler ortada yok. Ben ise 4770K ile RTX 2070'i 4.6GHz OC'li şekilde besleyebiliyordum. FX besleyebiliyor mu? Daha GTX 1060'da darboğaz yapıyor işlemci. Not şuan Ryzen kullanıcısıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambo145 -- 15 Ocak 2020; 12:38:13 >
  • Dostum kaynağı kanıtsız youtube testi atmasan siteye keşke. Şöyle konular açarken adam akıllı videolardan yararlanın.









  • Dâhili bileşenler bölümünden tiksindirdiniz. Haftada bir bakıyorum hep aynı kişiler aynı kısır tartışmalar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki İntel fanboyları neyse sizin durum da aynı şeyin laciverti oluyor.

    Sabah akşam Ryzen övüp İntel gömme derdiniz nedir hocam Allah aşkına? Hayır getirisi falan varsa şirketten söyleyin bende sabah akşam yapayım. Ananızın şirketi değil, babanızın şirketi değil, kimse sizden hangisi daha iyidir diye sormamış, ortada hiçbir şey yok, gelip sabah akşam Ryzen yüceltme İntel gömme. İyide sizin de İntel fanboylarından bir farkınız yok ki. Ha bir sefer olsa iki sefer olsa neyse, AMD fedaisiymiş gibi hep sizin bu konuları açtığınızı görüyorum hocam ya. Ha yazdığınıza gelince. Darboğaz olması için böyle 100' lerde 90' larda dolaşması lazım değil midir? Bu yaptığınız ağır fanboyluktur kusura bakmayın. AMD sizi görse piyasadan Ryzen'ı komple silerdi bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 15 Ocak 2020; 17:18:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haberde elma yazıyor adam armut dediler başlığı atıyor. ses yok. redditten bir idda diye başlık atıyor konunun elle tutulur bir yanı yok. gene ses yok. bloklanması gereken üyeler diye başlık açılıyor hakaret ediliyor. gene ses yok. intel düşmanlığı diye başlık açıyor insanlara hakaret ediyor. gene ses yok. ondan sonra vay efendim niye böyle başlık açtın fanboyluk yapıyorsun. belli bir kesim amd ye karşıt başlıklarda hiç yok. ama amd yi öven bir başlık olduğu an. işte fanboyluk dahili bileşenler mahvoldu yandık bittik kül olduk. biz çifte standardı fazlasıyla biliyoruz.

    iyiki donanım haber yönetimi var. abuk sabuk hakaret terbiyesizlik dolu intelist başlıkları temizliyorlar.

    ya timeguard'ın anlattığı konuda teknik bilgin varsa şu şu şu şurda yanlış yapıyorsun diye teknik olarak açıklamasını yaparsın. yoksa bilgin hiç karışma.
  • "Darboğaz olması için böyle 100' lerde 90' larda dolaşması lazım değil midir?"

    Sadece bu bölüme cevap olarak kendi gözlemimi yazayım işlemci %80 kullanımı geçince performansda düşüş başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Hayır, benim şahsen ilk üç harfi fes olan ve TL işaretli avatara sahip İntel fanboyları ile de atışmışlığım vardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam seni o mesajın hedefi dışında tutuyorum ozaman.
  • O ama ekran kartını besleyememesinden değil, işlemcinin genel performansı düştüğünden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuya şu açıdan bakarsanız daha güzel olur


    Amd olmasa intel bizim anamızı ağlatırdı, aynı şekilde intel olmasa da amd bunu yapardı..
  • intel in yeni serisini beklediğimden 9900k almadım çıksın benchmarklara bakalım öyle karar verelim.

    fanboyluğun lüzumu yok kimi f/p arar kimi sadece performans arar bütçesi uygun olan ryzen alsın derim ama oyunlarda performans manyağı biri için şu intel daha mantıklı gibi geliyor bana ama tabi benchmarklar gösterecek sonuçları
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.