Şimdi Ara

9600K o/c YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Sabit hiz ve voltajda, kararli sekilde islemciyi ayarlamak istiyorum ve biosta neleri açip kapatmam gerektigini bilmiyorum üstadlar yardimci olursa memnun olurum.
    NOT: Henüz ekran karti almadim.
    Sistemim;

    MSI Z390 Gaming Plus (anakart)
    9600k i5 (islemci)
    THERMALTAKE WATER 3.0 PERFORMER C (sivi sogutma)
    CORSAIR 2x8gb 3000Mhz CL16 (RAM)
    CORSAIR 650W 80+ (PSU)


    9600K o/c YARDIM9600K o/c YARDIM9600K o/c YARDIM9600K o/c YARDIM9600K o/c YARDIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bama_boyy -- 22 Ocak 2019; 21:32:19 >







  • O.C bir Süreçtir bana sorarsan önce auto ayarlarda prime95 sok sıcaklıgı öl bakalım kaça çıkıyor en yüksek ve harcadıgı en yüksek voltaj degerini bul ve yavaşca aşşa indirerek en stabil voltaj bulursun her indirmenden prime95 testi yapman lazım ben en az 45 dk yaparım kararlıgını emin olursa 3 saat yapar bakarım hatta almazsam ayarlarımı kaydeder kullanırım o işlemci bana sorarsan en kararlı hali 1.274 voltaj gibi çünkü intel gün geçtikde eski amd benziyor güç istiyor power ekran kartından sonra o.c yetermi b ilmiyorum yeni ekran kartları çok enerji istiyor bence ekran kartı almadan o işe girişme iyi forumlar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ST0RMHAWK

    O.C bir Süreçtir bana sorarsan önce auto ayarlarda prime95 sok sıcaklıgı öl bakalım kaça çıkıyor en yüksek ve harcadıgı en yüksek voltaj degerini bul ve yavaşca aşşa indirerek en stabil voltaj bulursun her indirmenden prime95 testi yapman lazım ben en az 45 dk yaparım kararlıgını emin olursa 3 saat yapar bakarım hatta almazsam ayarlarımı kaydeder kullanırım o işlemci bana sorarsan en kararlı hali 1.274 voltaj gibi çünkü intel gün geçtikde eski amd benziyor güç istiyor power ekran kartından sonra o.c yetermi b ilmiyorum yeni ekran kartları çok enerji istiyor bence ekran kartı almadan o işe girişme iyi forumlar dilerim.
    Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Benim asıl öğrenmek istediğim şey, biostaki hangi ayarları enable/disable yapmam gerektiği. Bu konuda yardımcı olursanız çok makbule geçer.




  • bama_boyy kullanıcısına yanıt
    voltaj manual yapacaksın digi vrm ayarlarına extreme getir stabilete için bu arada windows ayarlarını yüksek performansta bırak bios içine girdigine sync all core yap o işlemci iyi sogutucu ile 5 ghz olur ama sen 4.5 1.27 de stabil bi bak sıcaklık kaç olcak sonra gerisi sana kalmış dedigim gibi süreç deneye deneye en düzgününü bulacaksın başka çaren yok :D bios eski anakartlar gibi kuzey güney yok o yüzden artık daha kolay ama anakartın tam performans verirmi bilmem bu yüzden ramlari kaç mhz ise onlara ayarlar xmp ile yapma o.c elle yapmak daha mantıklıdır iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.