Şimdi Ara

9520 SIFRE Alamama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
80.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iP9035 kullanıcısına yanıt

    11 Şubat tarihli gönderime bir güncelleme yapayım.


    Önceki gönderimde de belirttiğim üzere son çare olarak telefonumu yetkili servisine götürüp sorunumu anlattım. Yetkili servis sorumlusu sağ olsun sorunumu dikkatle dinledi ve sorunun esasen Türk Telekom kaynaklı olduğunu ve benim durumumda olan başka müşterilerin de kendilerine başvurduğunu söylediler. Hatta, Türk Telekom'dan birileri (anladığım kadarıyla sempatik kanallar kullanılarak yerel görevliler) ile bir çalışma yapmışlar ve sorunun Türk Telekom tarafından kaynaklandığına kanaat getirmişler. Bunu kanıtlar bir belge olmadığı için beyanlarına güvenmekten başka yapacak bir şeyim yok.

    Ancak, bu ay (Mayıs) içerisinde şikayetimi BTK üzerinden yeniledim. Dönüş yapan Türk Telekom görevlisi daha önceki görüşmelerde de tekrarlanan "telefon sürümü" ifadesini kullandığından "bu sürüm dediğiniz nedir?" gibi bir soru sordum. Öğrendim ki Nokia 3310, Iphone 5 gibi eski bir telefon (akıllı telefon da olsa) kullanıyorsanız 9520'yi kullanamıyor haliyle ne web sitesindeki online işlemlere ne de mobil uygulamaya giriş yapabilmek için gerekli şifreyi alamıyorsunuz. Ancak 5555 vb. diğer hizmetleri telefonunuz ne kadar eski olursa olsun kullanabiliyorsunuz. Şifre gönderiminin farklı bir şey (ne olduğunu görüşme esnasında anlayamadığım bir şey) olduğu ve her telefonun bu "şey"i desteklemediği vurgulandı. Neyse bu şikayetime de matbu bir cevap geldi haliyle.


    Bugün işletme cevabına itiraz ettim BTK üzerinden ve 9520 numarasına SMS atarak tek kullanımlık şifre alma yeteneğine sahip telefon marka ve modellerinin listesini ve 9520 numarasına SMS atarak tek kullanımlık şifre almak istenen cihazlarda olması gereken teknik özelliklerin neler olduğunun tarafıma bildirilmesini talep ettim.


    Haziran ayında taahhüdüm bitiyor. Ola ki tekrar Türk Telekom'a dönmeyi düşünürsem en azından elimde gerekli yeterliliğe cihaz var mı yok mu bakar ona göre hareket ederim.

  • https://www.youtube.com/watch?v=SRmtA0oL2Lk&feature=youtu.be
    Babamın Huawei telefonunda bu şekilde çözdüm.
  • Bu olayi cözebilen var mi?
    Yaşliları takip edip ona göre yükleme yapiyordum sifre vermiyor bi kaç gündür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Saracen -- 22 Kasım 2021; 21:16:35 >
  • Arkadaşlar bunun çözümünü ben buldum. İlgili linki veriyorum. Oradan bakarsınız. Teşekkür etmeyi unutmayın!!!
    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-9520-ye-mesaj-gonderememe-problemi-cozuldu--151215007



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamircik -- 26 Kasım 2021; 7:11:18 >
  • Ayarlardan tüm uygulamalara girin, Mesajlar uygulamasını açın tüm verileri temizleyin sorun ortadan kalkacak, bu kadar.
  • Mobil hattınıza ait işlemler için cep telefonu numaranızı girip, giriş yapmak istediğiniz mobil hat üzerinden 9520'ye “ŞİFRE” yazıp ücretsiz SMS atarak gelen tek kullanımlık şifre ile uygulamaya giriş yapabilirsiniz.
  • Data hattımız var ... Neden giremiyoruz?

  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Benimde data hat ve boyle sacma bir mantik görmedim ben. Hattin ne cesit oldugunun ne onemi var ki yani alti ustu bir sifre lazim bize sadece. Tam telekoma yakisir isler bunlar.
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    ilginç ama bimcell online işlemler ile girebilirsiniz. data hatları için denenmiş tek çözüm bu. şifrenizi de *952# den alacaksınız
    https://www.bimcell.com.tr/pages/online-islemler.aspx?snkok=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 7 Ocak 2022; 17:29:3 >
  • x2y kullanıcısına yanıt

    bunu öğrendiğim iyi oldu tesekkurler en azından kalan gbları öğrenmek için kullanırım cunku ne harcadık ne kaldı bi haberim

  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz data hattımı kullanıyor sunuz? Öyleyse hangi paketi?
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt
    Evet data hattı kullanıyorum. 2 yıllık taahhütum vardı 10 gblık pakette o bitti aynı pakete yenileme olmuyormus bir taahhüt daha farklı paket secmem gerekmiş cok sacma sekilde. Simdilik taahhüt vermedim ama 20 gb taahhütlü ile 10 gb taahhütsuz aynı oldugu için (değişmediyse tabii kontrol etmedim yakın zamanda fiyatını) ona geçiş yaparım sanırsam.
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Fiyatlara baktım. 20gb ücreti 29 lira gözüküyor ama her ay üzerine 18 lira vergi ekleniyor. Yani 20gb internet neredeyse 50 liraya denk geliyor. 50 GB veya 100gb olanı daha mantıklı gibi ama biraz pahalı geldi bana
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt
    Öyle bişey imkansız vergi sadece telsiz vergisi alınır ki onu zaten her hattı olan mecbur ödüyor.

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/internet/sayfalar/evimde-mobil-wifi-tarifeleri.aspx

    Bu sayfada öyle bir vergi ücreti nerede ben göremedim? Farklı paketlere mi bakıyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 9 Ocak 2022; 22:35:6 >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    O sayfada yok ama bayiye gidince çıkıyor maalesef emin olun. Telsiz artı oiv 18 lira. Her yeni data hattına ekleniyor. Yarın sorabilirsiniz. İki ayrı resmi bayiye sordum.https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/destek/Sayfalar/hat-vergileri.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turbetfurzey -- 9 Ocak 2022; 22:46:49 >
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt
    Benim hattım yeni değil ki mevcut müşteriyim. Öyle bir vergi eklenmesi imkansız. Ben 2 yıl önce pakete ilk gectiğim de (tasıdıgımda) da ayrıca telsiz vergisi dışında herhangi bir ücret ödemedim. 19 lira paket + telsiz vergisi ödedim 2 yıl boyunca. O sayfadaki 117+50.75 sıfır hat alımında olan bişeydir. Nasıl ki yeni hat alınca sizden faturasız ise yeni hat ucreti bastan bayii alıyor veya faturalı ise faturaya yansıtılıyor bu o ücret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 9 Ocak 2022; 22:51:29 >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Ben yeni gecenler için yazdım. Uzun lafın kısası ister data olsun ister normal tarifeler olsun YENİ HAT ALANLAR her ay 18 lira vergi ödeyecek yeni zamlar ile. Bu tüm operatörler için geçerli.
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt
    Tamam yeni hat alımında hem fikiriz ona bi itirazım yok ama 18 lira ekleniyor dediğiniz mesajda yeni hat alımı için diye belirtmediğiniz için sanki data kullanan herkes için gecerli gibi algılanıyor.
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Tamam işte hocam yaniltiyorlar insanları! Niçin data tarifesinde olan ücrete vergiyi de eklemiyorlar? Yani oradaki aylık ücretlerin hepsinin üstüne 18 lira ekleyin sonuç bu. 50gb lik paketi alacaktım, adam bana her ay 64 lira değil 82 lira ödeyeceksiniz dedi. İki bayide öyle dedi Telekom bayileri. Siz tabi taahut uzatacaksaniz sizin yeni hat olmuyor o başka
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt
    Maalesef insanları çekebilmek için bunu yapıyorlar bakınca aslında aldatmaca. Ama sorsan biz sartlarda bunu belirtiyoruz derler. Fakat dudukleyecekleri rakamları genelde bit kadar ve en olmadık yere yazarlar ama albenisi olan şu kadar dk bu kadar gb gibi olan rakamları kocaman yazarlar. Bu tabii operatörlerin sucuda degil buna devlet nezdinde bir duzenleme getirilmesi gerek.

    Eskiden mesela tv reklamlarında bi kampanyalı urun reklamı oldugunda onunla alakalı sartlar alt yazı ile hızlı tren gibi gecer gider kimse okuyamazdı ama sorsan biz yazdık derlerdi. Buna benzer bi durum aslında bu konustugumuz konuda. O yuzden adamlar biz kitabına uygun yapıyoruz diyor dogal olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 10 Ocak 2022; 8:27:9 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.