Şimdi Ara

9 mart zammı sonrası motorin/benzin paritesinin 1,1527'ye çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benzine 9 martta 1,12; motorine ise 2,34 TL zam bekleniyor. Motorin 23,7 benzin ise 20,56 TL'ye çıkmış olacak. (shell vpower fiyatları)




  • Bineklerde dizel araçların fişi çoktan çekildi. Bunu belgeleriyle çok kez paylaştık bu forumda. En basitinden; bazı otomobil üreticileri ürün gamlarında artık dizel ünite kullanmadıklarını, bazıları ise dizel ünite geliştirmeyeceklerini, bazıları da belirli bir ileri tarihte dizel araç satışı yapmayacaklarını açıkladılar.


    Bizim asıl meselemiz; ülke yönetiminde yapılan derin hatalar sonucu gerek global çapta, gerekse ülkemizde oluşan en ufak bir rüzgarda ciddi şekilde sarsılmamızdır.

  • Merhaba, fiyatlar dizel de daha çok artıyor fakat;

    ortalama benzinli Arac 8 lt

    ortalama dizel Araç 6 lt yakması ve litre fiyatlarında ki yüksek fiyat dizele avantaj sağlıyor. Üstelik performanslı kullanımi, şehir içi fazla kullanımı ya da dur kalk kısa mesafelerde makas açılıyor.

  • meric ozturk M kullanıcısına yanıt

    Alirken de fazla veriyorsun. Eskiden benzin 5 TL motorin 4.80 falandi salliyorum. Aradaki farki 3-4 senede amorti ediyordun. Simdi arada 2-3 TL fark var zaten suremiyorsun. Az Km yaptigin icin amorti edemezsin. Satarken dusuk km avantaj orasi ayri ama onu konusmuyoruz su an.

  • 500 litrelik saç depo yaptırıcam. 12 ay kredi çekip dolduurcam. ay ay kredi taksidi odeyeceğim. boylece ayda 40 litre yakıtı bu gunku fiyattan alacağım.

  • meric ozturk M kullanıcısına yanıt

    Bineklerde dizel araçların fişi çoktan çekildi. Bunu belgeleriyle çok kez paylaştık bu forumda. En basitinden; bazı otomobil üreticileri ürün gamlarında artık dizel ünite kullanmadıklarını, bazıları ise dizel ünite geliştirmeyeceklerini, bazıları da belirli bir ileri tarihte dizel araç satışı yapmayacaklarını açıkladılar.


    Bizim asıl meselemiz; ülke yönetiminde yapılan derin hatalar sonucu gerek global çapta, gerekse ülkemizde oluşan en ufak bir rüzgarda ciddi şekilde sarsılmamızdır.

  • Kısa mesafe kullanım için dizel daha iyi diyen de gördük. Şu an kullandığım güzergahta dizel kullansam 1 aya kalmaz dpfyi alırız kucağımıza enjektörleri saymıyorum bile. Uzun yol harici dizelin hiç bir avantajı kalmamıştır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewolf101 -- 8 Mart 2022; 20:30:4 >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Benzin kolay yanıcı olduğu için depolama için o saç depo yetmeyebilir. Dizel de durdukça pisliği dibe çökecek onu da Arıtman gerekir. Yani zor iş teknik ekipman lazım sana.
  • Rafine edilmiş petrol bulunamayınca atık yağı bile yakabilen dizeller aranır olacak...
  • Şuan fabrikasyon LPG en uygunu ama sadece şuan.
    Yarın ne olur bilinmez
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Var zaten eski VW 1.9 TDI motorlar ne versen yakar mübarek.
  • 9 mart zammı sonrası motorin/benzin paritesinin 1,1527'ye çıkması
  • meric ozturk M kullanıcısına yanıt
    Halaa dizeli savunanlar da mi varmis
  • whitewolf101 kullanıcısına yanıt

    3 sene 3 km mesafeye gittim geldim. Kucağıma bir şey almadım.

  • Daha önce de yazdım yine yazıyorum. Akaryakıt fiyatları zirve yapmışken bu bahaneyle insanları bisiklete yönlendirin. E-5'in bir şeridi bisiklet yolu olsun. Hatta metrobüsün üstüne bile bisiklet yolu yapılabilir. En etkili çözüm bu.

  • amma dert ettiniz birazda bisiklete binin alıştınız arabaya zora gelemiyorsunuz. avrupalı bisikletle gidip geliyor sizin ne fazlanız var

    9 mart zammı sonrası motorin/benzin paritesinin 1,1527'ye çıkması


    9 mart zammı sonrası motorin/benzin paritesinin 1,1527'ye çıkması
  • Dizel in Eski cazibesinin KAlmayacağı da aşikar ; dizel alırken, benzinliden ortalama 40-50 bin TL fazla fiyatlara alınıyor 2. elde aynı araçların dizeli benzinliye göre 30-40 bin yerine göre belki 90 - 100 bin TL daha pahalı satılıyor.


    bakımları daha maliyetli, motoru daha hassas; ve sana vadettiği şu ortamda sadece km de 20-30 kuruş kar ise neden dizelin maliyetine katlansın insanlar?

  • Maliyet odaklı yaklaşımlarla dizelin cazibesini kaybettiğini yazanlara saygı duyuyorum fakat yakıt tercihi ekonomi beklentisi haricinde ihtiyaçlar sebebiyle de yapılabiliyor. Römork, karavan çekme vb. aracın ağır yüke maruz kaldığı durumlarda en ideal mevcut seçenek hala dizel. Örneğin ben karavan çektiğim sürece, elektrikliler mantıklı güç üretimi, menzil vb eksiklerini giderene kadar tercihim her zaman benzinli yerine dizel olacak. Dizel ile benzinli arasındaki makas çok abuk noktalara varırsa da zaten o durumda ekonominin genel durumu itibariyle karavan çekemez duruma gelmiş olurum sanırım..

  • tEmh@ kullanıcısına yanıt

    Aynı şekilde 1,3 cdti ile 2 km yolu, 3 buçuk senedir hafatda 5 gün gidiş geliş yapıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Araç temizlik için uyarı bile vermedi. Egr iptal edilmedi. Ayda bir de 400 km kadar uzun yol yaparım.

    Bu arada 1 depo ile neredeyse 2 ay işe git gel yapıyorum.

  • Arkadaşlar ben kendi açımdan yorumladım. Kimseye bireysel cevap vermeden, tekrar ifade etmek isterim. Elektirikli araçlar alınabilinir olana kadar özellikle dizel benim (Şirketim)için candır.
    Uzun dönem tüketimler;
    Polo 1.0 TSİ: 7,9 lt
    Megane 1.5 dci: 5,2 lt
    Focus eco blue : 5,4 lt
    Peugeot 3008 1.6: 9,5 lt
    hepimiz kendi hesabımızı en iyi bileniz.
    Saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.