Şimdi Ara

9 Günlük Bayram Tatili ve Milletçe Şöför Olmama Gerçegimiz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BİRRRRRRR : Motosiklet diye bir taşıt var ? Lannn bisiklete binmeyi bilen adam gidip motosiklet alıyor. İster 50 cc scooter olsun ister 1500 cc RC kawasaki / honda vs. Ben bilmiyormuyum 1 litre yakıtla 4 gün işe gidip gelmeyi ? yıllık 75 lira MTV vermeyi ? anam ağladı aracıma yakıt parası vergi verecem diye
    Şimdi kusur oranını şunu bunu geçtim , adam motoruyla hız yapsın yada yapmasın , bana tosladı , 15 metre uçup yere tosluyor !!! sonra beyin omurilik ambelesi , felç ölüm vs. vs. vs.

    Darbeye bağlı uçup yere çakılması o motorcunun kendi risk faktörümüdür ? evet .
    45 km hızla benim aracıma toslayan bir araba düşünelim , çarpar içindeki iner geçmiş olsun vs.vs.vs.
    ama 45 le bana toslayan yada toslamamak için savrulan ve o motorun üzerinden uçup ilerdeki bahçe duvarına çakılan motorcu için ? trafik kanunu adaletsizliği değilmi dir bu ?
    tüm etkenlere açık korumasız / hava yastıksız / etki / tepkinin maximum risk faktörü oluşturduğu motosikletlinin kendi tercihini herhangi bir kazada ölüm durumunda bana kitlemeleri adaletsizlik oluyor ( adam arabayla çarpsa belki burnu bile kanamayacak?

    8K üzerinden yapılan kusur düzenlenmelerinde motorculara baştan 5k kendim ettim kendim buldum hata payı baştan verilmeli........




  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Bir de hocam bunların sisleri ve uzunları da çakma xenon yapmış türleri var, hele tek şerit git-gel yollarda karşımdan geldiklerinde kör oluyorum yanımdan geçerlerken.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hafta sonu şoförü diyorum sadece hafta sonları çıkanlara, sürüşlerinden belli. Bir de kaldırım şoförleri diyorum kaldırıma sürtecek kadar yakın gidenlere. Sanırım tatil şoförleri diye genelleme yapabiliriz sizin gözlemleri de dikkate alarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balıkesirden İstanbul'a dönüyorum . İstanbul'a kalmış 30 km e.Emniyet şeridinde İki araba bekliyor. Bende en sağ şeritten 80 le geliyorum. Emniyet seridindeki araç 15yada 10 metre kala direk yola daldı. Aniden girdi yola. Sert firen yapıp , kaydım ve vurmadim. Adam basıp kaçtı
    Beyaz Renault Fluence plaka 31 N kalanını bilmiyorum. Eğer araç sahibi bu postu okuyorsa. Allah belanı versin.
    Adamsan kacmasaydin!!!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam bide mavi takanlar oluyo yav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm tespitlerine katılıyorum. Önüne gelen uzun yola çıkıyor. Direksiyon kontrolü denen bir şey yok bunlarda. Ufacık aracı şeritte tutamazlar. Bir viraja girişi var güler misin ağlar mısın. Direksiyon tutuşundan belli oluyor nasıl şoför oldukları. Direksiyon ağzına girecek kadar yakın. Aynalar süs zaten hiç bakılmıyor. Ön arka sisler sürekli açık olur ama dönüşlerde, şerit değiştirmelerde sinyal vermezler. Bu şekilde araç kullanan o kadar çok ki hepsi potansiyel katil benim gözümde. Keşke sıkı kontrol olsa da bunların trafiğe çıkması yasaklansa ama nerde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayramda 2000 km yaptı. Genel sorunlarım,
    - Ayarsız merceksiz farlar, uzun yakanlar, arka sis açık gidenler, hiç ışığı yanmayan veya az yanan taşıtlar
    - Sol şeritte arkama yapışanlar. Bu grup zaten 1km den saçma sapan sürdüğü görülebiliyor. Tüm şeritler yoğun akıcı gidiyor, orta şerit ağır taşıtlarla dolu. Selektör yapa yapa sol şeritte dibine giriyor, sağın dolu yol veremiyorsun, yine de ısrarla selektör yapıyor, yol versen de zaten önü araç dolu. Sonra bu şahıs sağ şeritlerden makas atarak önüne geçmeye çalışıyor, çoğu kez yol bulamayıp daha geriye düşüyor, veya senin ucu ucuna bıraktığın takip mesafesine araya girmeye kalkıyor, herkesi tehlikeye düşürüyor. Bu tarz kullananların ehliyetine direkt el konulmalı.
    - Sol şeridi gereksiz işgal edip yavaş gidenler
    - Ağır taşıtların makas atıp gitmeleri, daracık yolda en sol şeritte gitmeye çalışmaları vs.
  • Burdan çok net yazıyorum , merceksiz xenon (takan kıro xenondan anlamaz zenon yani) kullananlar ağır onun bunun çocuğudur.
    itirazı olanda aynısıdır. Adi herif kör oluyor işte önünde giden ne zevk alıyorsun. Onu takınca kızmı düşüyor şeklin mi artıyor. Milleti tehlikeye atacağına kendin geber bir zahmet
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Dün gece tam bu tiple karşılaştım hocam, adam kısa+uzun+sislere masmavi bilmem kaç k çakma xenon takmış, yanımdan geçiyor, önümü hiç göremedim o an, Allah muhafaza kedidir, köpektir, insandır fırlasa farketmek mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 12 Haziran 2019; 15:32:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum, çok akıllılar bulmuşlar işin kolayını ellişer liraya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle takılıyorum. Özellikle o zenon ve led sandıkları ampüller oldu. 3600KM yol yaptım rize istanbul arası. Ama o acayip lambalı arabalar ile birbiri ile yarışan Metro otobüsleri insanı en çok yoran şeyler oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim şöförlerin cogu düz yol şöförüdür,viraja gördüm mü freni kökler arabasının limitini bilmez.düz yola geri cıktımmı yapıstırarak devam eder bu her virajda tekrarlayarak devam eder.bir diğerleride yokuş, söförlerimizin büyük çogunlugu hele atmosferik kullananlar aracını bilemez cogu düzyolda sellektör atan söförü 1.1 60 beygirle koru dağında yara yara yolu açıp içlerinden geçtim.
  • Bunun en büyük gerekçelerinden biri de yıl boyu 3 5 kere yola çıkan sürücüler. Ve hala 15 yıl öncesinin trafiğine alışanlar. Sanıyorlar ki araç yok, gelen-giden yok. Halbuki var.

    Bir de sinyal vermeden dönenler ve şerit değiştirenler. Burada da varsa soruyorum. SİNYAL KOLUNU BAŞKA HANGİ AMAÇLAR İÇİN KULLANIYORSUNUZ ACABA?!?!?!?!?!?

    80 le solda giden, gidemeyen, korkan endişe eden, bilimum soru işaretlerine sahip değerli vatandaşlar. O arabayı sürmek zorunda değilsiniz. Sürmeyin.... Yola çıkmayın....

    Herkesin arabası hızlı gitmek, birden hızlanmak, kısa mesafede güvenli sollama yapabilecek kapasitede olmak zorunda değil. Benimki de değil. Lütfen bunu bilin, kabul edin ve ona göre kullanın. Yediremiyorsanız da kullanmayın. Çok tehlikeli sollamalar ve şerit kapatmalar yapıyorsunuz.

    Elinden iPhonu u gösterecek diye böbreğini satacak seviyeye gelirken, gideceği yeri Google Maps ten Yandex Haritalardan, iMaps ten bakamayan kör kara zir deli cahiller. Açın navigasyondan bakın......... Yok ben anlamam diyorsanız da akıllı telefon almayın. Bir whatsapp, facebook, instagram değildir akıllı telefon.

    Çakma xenon denen LED le mi geliyorsunuz. Ben de UZUNLARI açarım. Kusura kalmayın.
    Sis mi yanıyor, uzunları yersiniz.... Hem de kaçmam aynı şeride geçerim, karşıdakinin de geliş açısına göre yol müsatiliğini de dikkate alarak gözüne gözüne gelecek şekilde sürerim. Bana tepki olarak yaktığınız uzunlar bir şeyi değiştirmez zaten. LED ler zaten olayı bitiriyor.

    Daha denecek çok şey var da.... Neyse.




  • Ülkemizde maalesef en büyük sorun eğitim eksiliğimizden kaynaklanıyor.

    Arkadaşlarımızın bir çoğunun yazdığı sorunların temel nedeni eğitime dayanmaktadır.

    Bayramda kız arkadaşım İsviçreye tatile gitti. Hız sınırına kesinlikle uyduklarını,koltuk sayısı 5 ise maksimum 5 kişinin seyahat ettiğini ve trafik uyarı işaretlerini kesinlikle takip edildiğini dile getirdi.

    5 kişilik bir araca 6 kişi binilmek istendiği bir sırada ilkokula giden yiğeninin olmaz yasak bu diyerek ailesini uyardığına şahit olduğunu söyledi.

    Düşünün ilkokula giden bir kız çocuğu yanlışın farkında ve ailesini bu konuda uyarabiliyor.


    Umut ederim diyeceğim fakat çok ciddi radikal kararlar alınmadan,eğitim sistemimizde köklü bir değişiklik olmadan birşeylerin değişmesi imkanız.
  • Herşey bir kenara ama gerçekten bu çakma xenon lar ve orijinal olmayan ledler yüzünden gece araba kullanmak gerçekten çok zor hayır anlamıyorum güzel de durmuyo insanın gözünü kör ediyo lan karşındakini düşünmüyorsun hadi kendini düşün bari bişey görüş mesafesini çok düşürüyo ki güzel göstermiyo neden takarlar anlamış değilim önünü göremiyorsun uzunları yakıp duruyorsun önünü görebilmek için karşıdakini kör ediyorsun karşıdaki gelip sana girse ne olacak ? Mal oğlu mal bunu yapanlar başka da bi açıklaması Yok devletin buna bir çözüm bulması lazım satana alana takana hepsine ceza kesmek gerekiyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşadığım yer gereği sürekli şehirler arası yolculuk yapar gibiyim.
    Bende şunu öğrendim şehir içi araba kullanmak, şehirler arası araba kullanmaktan daha güvenli ve basit. (İstanbul şehir içi hariç)
    Şehir içinde hareket olduğu için sürekli dikkatli olmak zorundasın. Ama şehirler arası bu konuda çok tehlikeli. Adam bir dalıyor hayallere kullanırken araba nerede olduğunu unutuveriyor. Söylediklerine ek + sinyal kullanmaktan acizlerde beni çok zorluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gfblugano35 -- 12 Haziran 2019; 17:56:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahsen ençok sinirlendiğim ve gördüğüm 2 hata.
    1. Sinyalsiz dönüşler veya araç tam dönmeye başlayınca verilen sinyaller. 120 ile gidiyorsun ve hiçbir işaret yok 30km hıza düşüyorsun aniden ve sağa dönüyorsun, pat o sırada sağ sinyal yanıyor. Dingil, zaten döneceğini anladık artık, sinyali yakma.

    Kural tam nedir bilmem ama döneceğim zaman, önümde daha önce çıkış olan farklı bir yol yoksa, hızıma göre 100 150 metreden sinyali vererek hızımı düşürürüm. Arkadakide ona göre vaziyet alır.

    2.Diğer sorun ise uzunlar, uzun farların dengesiz kullanılması.
    Uzun farların kullanılacağı zamanlar var. Belirli bir grup araç seyir halinde ilerliyorsa, karşıdan araç gelmiyorsa en öndeki uzunlarını yakar, diğerleri kısalarla takip eder. Diğer araçların biri en öne geçerse bu sefer uzunları o araç yakar sadece.

    Ama ne hikmetse önünü daha net görmek için keyfi uzun yakanlarla dolu ortalık.

    Karşıdan geliyorsa selektör yaparım, anlamazsa çakarım gözüne uzunları ve dersini alır.

    Arkamdan geliyorsa, dörtlüleri yakıp söndürürüm, yine anlamazsa yavaşlar önüme alırım ve bu sefer uzunları açıp bir süre takip ederim.

    Bunlar doğru değil ama karşıdakilerin ne çektiğini görmeleri gerek.

    Daha birçok hata var.

    Mesela sollamaya çıkan araç sağ camdan beni görmediğinde yeterli mesafe gitmeden sağ şerite doğru yönelmesi.

    Seyrek trafikte geldiğimi gördüğü halde, beklemesi gerekirken yola atlaması.

    Daha neler var. Kitap bile yazılır bu olaylarla ilgili.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Çakma xenon kullanıcılarına denk geldiği her seferde dere tepe dümdüz sövüyorum. Böyle bir ahmaklık olmaz. Bence bunu kullananın ilk seferinde aracını 15 gün bağlayıp güzel bir ceza keseceksin. İkincisinde aracı trafikten men edeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mersin - Antalya arasında kavşak sayılacak bir yerde oturuyorum.
    Sadece o yoldan gidin, kimsenin araba sürmekten anlamadığını anlayacaksınız. Üstüne kıran mı dersin, sollama yapmayı bilmeyen mi dersin. Ehliyet eğitimleri gerçekten yetersiz ben bunları anlıyorum. Herkes kolay almış ehliyetini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel arabayı titretmeden kaldıran ve iki şerit arasında ilerletenilen herkes Türkiye’mde kendini en kral şöför zannediyor malesef .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.