Şimdi Ara

8 Plus mı 11 mi Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
15.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba güncel olarak iPhone 6s 16GB kullanıcısıyım. 6s'imi anneme vereceğim; 2016 Ocak'ta almıştım, boyutu tam istediğim gibiydi, pili 80'in altına düşünce yakın zamanda değiştirdim o yüzden kötü bir durum yaşamadım. Şimdi alma amaçlarım; 5 yıl rahat rahat kullanmak, bir gün rahat çıkartmak, kamerasını verimli şekilde kullanmak vb. Aklım telephoto lensten dolayı (2x optik, daha düzgün bokeh ve derinlik konusundan dolayı) ve fiyatından dolayı 8 Plus'a, güncelliğinden ve geniş açıdan dolayı da 11'e kayıyor. Mantıken 11 olsa da diğer bi yandan korkum iPhone XR ve 11'in 5c durumlarına düşmesi (malzeme kalitesi, uzun süre kullanım ve ikinci el satış piyasası). Sizce hangi tercih daha doğru olur ve pişman etmez ?



  • Bütçeniz yetiyorsa 11 alıp uzun yıllar boyunca kullanmanızı tavsiye ederim. Geniş açı lensi hiç kullanma fırsatınız oldu mu bilmiyorum ama çoğu kisi için telefoto lensten daha kullanışlı bir özellik. Gece modu ve dinamik aralığın iyileştirmesi ile iPhone 11 serisinin kamerası şu an
    rakipsiz durumda. Videolara bakarsanız xs ile bile ciddi fark var. Daha az para verip 8 alsanız telefonunuzu daha önce yenilemek durumunda kalacaksınız zaten ileride.

    iPhone 11 ve xr ile 5c'nin uzaktan yakından alakası yok. 5c her anlamıyla iPhone 5s'e göre alt seviye bir cihaz olarak piyasaya sürüldü. Zaten aralarında çok az fiyat farkı olduğu için de hemen hemen hiç satamadi. Ama xr'in xs ile 11 in de 11 pro ile arasındaki fark 5s ile 5c'nin arasindaki farka yaklaşmaz bile. Ama fiyat olarak özellikle 11 pro 11'den neredeyse %50 daha pahalı . Zaten satış rakamları da 11'in ve xr'nin başarılı olduğunu gösteriyor . Herhangi bir sıkıntı yaratmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Raphaël kullanıcısına yanıt
    Mantıken bana da öyle görünüyordu 11 daha uzun ve rahat bir kullanım sunar. 5C konusunu anladım, haklısınız aslında tek sorun ikinci el piyasası olabilir. Cihazı inceledim geniş açı kamerası gerçekten güzel fakat aklımda telephotonun yaptığı bokeh efektini aynı derecede alabilir miyim gibi bir soru işareti oluşuyor. Ayrıca 11 forumundaki bazı kişiler ön kamerada androidlerdeki gibi makyajlı fotoğraf gibi bir durumdan söz etmişler bu da açıkçası korkuttu beni.
  • dohtorauburn kullanıcısına yanıt
    Benim de izlediğim incelemeler doğrultusunda gördüğüm 11 ile 11 pro arasındaki en büyük farkın ekran olduğu. Amoled ekran ile canlılık açısından çok büyük fark olduğunu söylemişler. X kullanıcısı olarak kendi telefonumu 11 ile kiyasladigimda hiç öyle bir fark gormedim. iPhone 11 ekrani harika bir ekran. Yalnız sadece siyahlar amoled ekranda olduğu kadar derin değil, biraz daha açık bir siyah. Ekran simsiyah olduğunda amoled ekranda telefonun açık olduğunu anlamıyorsunuz ama LCD 'de öyle değil. Onun dışında biraz çerçeveleri kalın ve telefoto kamera yok. Başka bir fark goremedim. Artıları saymakla bitmez ama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Raphaël kullanıcısına yanıt
    Çerçeve zaten 6S'ten sonra beni irice etmez, led daha iyi geliyor bana zira oled göz yorucu gibi hissediyorum (hiç kullanmadım düzenli o yüzden yanlış da olabilir). Tek aklımda kalan şey telephoto verimliliğini 11'de alabilir miyim kısmı.
  • O eskimiş 8 Plus’ın yanında daha 1 aylık yepyeni teknoloji harikası bir 11 var. Yani kesinlikle 11

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.