Şimdi Ara

775 ANAKARTTA 771 XEON KULLANANLAR İÇİN MOD LU BİOS LİST (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
11
Favori
27.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • posıtıve kullanıcısına yanıt
    Oem kartlar (msi siemens lenovo acer asus pegatron hp fujitsu vs )



    Xeon 54xx serisi alip ugrasmaktansa direk 775 uyumlu seever islemciler olan x33xx serisi kullanmak daha mantikli..



    En azindan uyum sorunu yasamazsiniz..



    Bu kartlarin ana ortak ozelligi btx olculerindedir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • P35C-DS3R anakartıma microcode eklemek için internette o kadar video izledim rehber okudum ki, yeni aldığım X4650 işlemcimi yutsam kesin çalıştırırım. Ancak midede tutamam korkusuyla denemiyorum.

    Şaka bir yana ilk baktığım rehberin ve windows powershell'in azizliği sonucu işlemi tamamlamam 2 gün gecikmiş olsa da, bir çok markanın ve modelin mikrokod ekleme videosunu izledim, rehberini okudum. Bana göre en kolayı Gigabyte anakartlar. Neden diye sorarsanız, tamamen msdos üzerinde yapıldığı için karışıklığa sebebiyet vermeyecek olması. Asus'ta windows üzerinden yapılıyor olmasına rağmen "yine bana göre" Gigabyte ile kıyasladığımda Asus daha karışık. Bunun da bilgisayar kullanmaya msdos ile başlamış olmamdan ve msdos'a yabancı olmadığımdan kaynaklandığını düşünüyorum.

    Her neyse;
    Bu işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken tek nokta "Anakartınıza ait doğru bios dosyasını indirmek". Doğru bios dosyası için anakartınızın modeli ile birlikte, revizyon numarasını bilmeniz şart. Sonrası çok kolay.

    Microcode'lar dahil, gereken dosyalar BURADA

    Nasıl yapacağız?

    1- Anakartınıza uygun ve en yenisinden bios dosyanızı üreticinin sitesinden indirin. Yanında hediyesi olan iki adet dosya ile birlikte klasöre çıkartın.

    2- Bios dosyanız muhtemelen FXX uzantılı olacak (yani XX yerinde numara yazacak. Benim bios dosyam F12 uzantılı idi). Hediye dosyaları silin, çünkü her ikisi de gerekli değil.

    3- Yukarıda bizzat linkini verdiğim dosyaları da indirin, hepsini bir klasör içerisinde toplayın, klasörü C sürücünüzde ana dizine kopyalayın. (Bu ufak detay işimizi daha da kolaylaştıracak).

    4- Soyadı FXX olan, bios dosyanızın adını "bios" olarak değiştirin, (soyadı aynı kalsın) ve şenlik başlasın.

    5- Windows + R tuş kombinasyonu ile açacağımız küçük pencereye "cmd" yazıp Komut İstemi (ekranı)'nı çalıştırıyoruz.

    6- C ana dizinine kopyaladığımız klasöre gelmek için. "cd.." yazıp enter'lıyoruz bu işlemi C: ana dizinine gelene kadar tekrarlıyoruz. Sonra eski tabirle "dır çekiyoruz" yani "dir" yazıp enter'lıyoruz. C sürücümüzdeki klasör ve dosyalar listeleniyor. Bizim işimizle ilgili klasörü açmak için "cd klasöradı" yazıp enter'lıyoruz. Hop! klasörün içindeyiz.

    7- "attrib +R ncpucode.bin" komutunu yazıp enter'lıyoruz. Bu komut ncpucode.bin dosyasını salt okunur duruma getiriyor.

    8- "cbrom195.exe bios.FXX /nc_cpucode ncpucode.bin" komutunu yazıyoruz. Burada "bios.FXX" sizin bios dosyanız.
    Bu komut ise orjinal bios dosyanız ile microcode'ları içeren "ncpucode.bin" dosyaları içerisindeki kodları, orjinal bios dosyanız üzerinde birleştiriyor. "Combine NCPUCODE.BIN file to bios.FXX" yazısını gördünüz ise işlem başarı ile tamamlanmış anlamına geliyor.

    9- "intelmicrocodelist.exe bios.FXX" komutunu yazıp enter'lıyoruz. Bu komut da az önce yaptığımız birleştirme sonrasında orjinal bios dosyanızın içeriğindeki ve yeni eklenen mikrokodları görüntülüyor. Listede "CPUID-1067X" ile başlayan satırları gördünüz ise işlem tamam. "CPUID-1067X" Xeon işlemcinize ait mikrokodları içeren satırlardır. içerikteki X ile belirttiğim nokta, satırlarda yer yer rakam veya harf olarak değişecektir.

    10- Dumanı üstünde modlanmış bios dosyamız, anakarta flashlanmaya hazırdır.

    Tüm bunları yazarken bana ilham veren , buraya kadar okuduklarınızı görsel olarak anlatan, ancak "Ne diyor bu Allah'ın Brezilyalısı" diye düşündürecek, sıkıcı ve uzun video linkini de paylaşıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=AccKcWAmwro&t=76

    Kolay gelsin.
  • Ben bu siteden p5g41t-m lx için olan biosu indirdim X5450 ile W10 kullanıyorum sorunsuz olarak ancak cpu fanı performans modunda işlemci ısınmasına rağmen çok düşük devirde kalıyor ve ısıyla orantılı olarak devri artmıyor. Önce C2D işlemci kullanırken işlemci ısındıkca devri yükseliyordu ancak bu sefer olmuyor. Disable modda kullanıyorum bu sefer de sabit 2.5k da çalışıyor fan devri. Sizce neden böyle olmuş olabilir?
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    evvela bios u tamamen resetleyin pil vb çıkartıp enerji kablosu sökülmüş konumda..... ve tekrar kontrol edin hala ayni ise;
    kartın fabrika bios unu yükleyin kontrol edin.. fan durumu normal ise.. bu vatandaşın verdiği mod bios da sıkıntı vardır ..
    bu durumda elinizdeki son vers. fabrika bios una editor ile 771 micro code ları ekleyip asus update ile tekrar güncellerseniz sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum

    (not: x serisi xeon almamaya özen gösterin E serisi özellikle E5450 alınız veya kartınız kurumsal pc ye ait ise dell-lenovo-hp ...x3350 x3380 ki 3380 çok pahalı 3350 de 2.6 ghz frekans tercih size kalmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 13 Nisan 2018; 13:4:3 >
  • posıtıve kullanıcısına yanıt
    Aslında E serisi alacaktım X serisi denk geldi. BIOS resetleme gibi işlemleri yaptım ama dediğim gibi fan devri bir türlü hareketlenmedi. Son olarak orjinal BIOS dosyasına microcode ekleyip denemeyi düşünüyorum müsait bir zaman da belki o şekilde çözülebilir.
  • merhaba yeni üyeyim bir sorunla karşılaştım bu gün xeon e5462 işlemcim aliexpressten geldi anakartım g41c gs asrock ama taktım pc siyah ekran veriyor hiç yazı fln gelmiyor doğru taktığıma eminim acil yardımlarınızı bekliyorum
  • Merhaba hocam,

    771pinden 775 pine modlanmış x5460 işlemcim var win10 kullanmam için modlu bios yapmamı söylediler yardım edermisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Massaka36TR M kullanıcısına yanıt
    @Massaka36TR :işlemcinin köşesindeki ok logosu anakarttaki cpu soket kelepçesindeki ok yönü ile birbirine bakıyor ise doğru takmışsınızdır..

    tavsiyem anakartınıza xeon cpu dan evvel uyumlu basit bir cpu takarak 771 microcoda ları içeren bios ile güncelleyin ve xeon cpu yu bu şekilde takın

    birde anakartınız 1600 fsb desteği varmı buna bakın.. resmi sitesinden.. çünki gereksiz ısındığı ve aralarında kaydadeğer hiç fark olmadığı için ve az ısındığından sürekli e5450 e0 alıyorum bu tür uygulamalar için bunun dışında 1333 fsb ile 1600 fsb cpu arasındaki farkı ki bu retro cpularda anlamak hissetmek çok zor

    NOT: anakartınız 1600 fsb desteklemiyor!!!

    ASRock > G41C-GSwww.asrock.com/mb/intel/g41c-gs/
    Bu sayfanın çevirisini yap
    G41C-GS. Supports FSB1333/1066/800/533 MHz CPUs; Supports Dual Channel DDR3 1333(OC) + DDR2 800; Intel® Graphics Media Accelerator X4500, Pixel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 17 Temmuz 2018; 17:11:6 >
  • Halley.x H kullanıcısına yanıt
    @Halley.x: Konu başlığındaki linkten anakartınızın marka modeline göre bios indirip yükleyin örnek asus p5ke wifi versiyonuna bakın v1.0-2.0 neyse artık asus un asus updtae programı ile kurulu windows üzerinden yükleme yapılabilmektedir gigabyte da @bios programı diğer markalarında kendine göre programları veya bios üreticilerinin yazılımları ile olabilmektedir..
    çok hakim değilseniz uğraşmayın anakart susabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 17 Temmuz 2018; 17:22:59 >
  • slm o siteden bios nasıl indiriliyor linki tıklayınca bu çıkıyor.. işlemci L5420 kart foxcon G41MXE şimdi modlu bir bio yükledim sanırım ama bunun modlu olduğunu nereden bilecem bu bana ne kazandırır orjinal bios olsa eski ilmwci E5200dü bilgisayarda gözle görülür bir hızlanma görmedin bu oyunlardamı görürüm farkı.
    şunumu alsaydım.https://www.aliexpress.com/item/lnte-l-Xeon-E5462-2-8GHz-12M-1600Mhz-CPU-equal-to-LGA775-Core-2-Quad-Q9550/32561596919.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.280.33b03c0054hyFI
    775  ANAKARTTA 771 XEON KULLANANLAR İÇİN  MOD LU BİOS LİST



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 1 Ekim 2018; 19:3:54 >
  • Merhaba . Asus P5p43td usb3.0 oc anakart ve xeon 5460 islemci li bir kasa toparlamaya calisiyorum . Ancak bilgisayar acilirken bios update recomemnned demekte ancak anakartin sitesinde bundan guncel bir bios yok . Burada bahsedilen siteye girdim anakartı buldum ancak indirelebilecek bir dosya yok yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir saçma sayfa çıkmakta . Bu arada kasa çalışıyor windows vs açılıyor ancak makina ilk başlarken cpu dan tam verimn alabilmek için bios update yapın diye bir uyarı almaktayım . Yardimci olabilirmisiniz ?

    Ayrica bu anakarta kingston hyper x 4 gb 1600mhz ve corshair 4 gb 1600 mhz ram taktim (ayri ayri olarak ) ancak bu ramlar ile calismiyor makina . Calismasi gerekmiyormu ?
  • @yavuzazgin

    Anakartınız (Asus P5P43TD/USB3) bellek destek listesine buradan ulaşabilirsiniz. Ram olarak P45/P43 anakartlara her DDR3 ram omuyor. 16 çipli 1.5 Volt ramler genelde uyumlu oluyor.

    Modlu bios dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

    P5P43TD modlu bios
    P5P43TD/PRO modlu bios

    @kadircitak

    G41MXE modlu biosuna buradan ulaşabilirsiniz. Normal kullanımda bir fark görülmez. Oyunlarda, video düzenleme/render (tabi bu sistemle ne kadar olursa), dosya sıkıştırma gibi işlemci gücüne dayalı durumlarda 2-4 çekirdek farkını hissedersiniz. Aslında E5450/X5460 ile bu soketin en hızlı işlemcisine terfi etseniz daha iyi olurdu. Zaten artık önü kapalı bir soket, en iyisini alıp devam ederdiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 1 Ekim 2018; 22:6:41 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler onlar 125w olduğu için hemde l5420 sahibinden 65tl almıştım. biosda çarpan değişmiyor kitli duruyor fspde 340 gibi anca artıyor. bunda hız aşımı yapamazmıyım anakart yüzündenmi.
    775  ANAKARTTA 771 XEON KULLANANLAR İÇİN  MOD LU BİOS LİST



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 2 Ekim 2018; 8:8:4 >
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    G41 anakartlar hız aşırtmaya çok izin vermez. Ayrıca Foxconn, orta-üst seviye oyuncusu değil daha çok OEM pazarına yönelik ürünleri var.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    benimkisi sadece denemekti teşekkürler farklı anakart bulursam onu deneyim son olarak modlu bios orjinalden farkı nedir.
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Xeon'lar server işlemcisi, masaüstü sistemlerde doğru çalışabilmesi için biosun modlanması, bazı mikrokodların eklenmesi gerekiyor. Modlu bioslar bu mikrokodların eklenmiş halidir.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgiler için.
  • ben o siteye tıklıyorum saçma bir site açılıyor işlemcim xeone5460 anakart msı g41m p33 combo
  • kayserili4438 K kullanıcısına yanıt
    Buradan indirebilirsiniz.

    Para kazandıran acayip linklerlerden. Aşağıda "take me there" mavi butonu çıkıyor (üstünde çince birşeyler de yazabilir), ona bir kez tıklıyorsunuz tekrar aynı sayfa açılıyor bir daha tıkladığınızda mediafire sitesine yönlendiriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.