Şimdi Ara

700tl bütçe = Razer Kraken Tournament & HyperX Cloud 2 ya da Alpha S ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba , 700-750 TL bütçe var ;

    genellikle Escape From Tarkov , Call of duty , battlefield , mortal kombat , diablo , heroes of storm , NBA tarzı oyunlar oynuyorum.

    Frekans Aralıkları
    Ohm Değeri
    dB Seviyesi


    gibi özellikler sanırım kulaklıkların performans olarak kalitesini belirliyor, tabi malzeme kalitesini de es geçmeyelim ve kullanan arkadaşlar da varsa - ve + larını paylaşırsa sevinirim başlıkta yazan modeller ile birlikte aralarından mantıklısını seçmeme yardımcı olur musunuz ?
    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 15 Haziran 2020; 9:30:58 >



  • Razer Kraken Ultimate RZ04-03180100-R3M1 7.1 Surround RGB

    Razer Kraken Tournament Edition Gaming Kulaklık - RZ04-

    Hyperx Cloud Alpha S HX-HSCAS-BK/WW Mikrofonlu Kablolu

    Hyperx Cloud II Kırmızı Gaming Kulaklık - KHX-HSCP-RD

    Sennheiser GSP 300


    Arkadaşlar bu 4 kulaklık arasında kaldım , rica etsem özellikleri bakımından hangisini tercih etmem doğru olur acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 24 Haziran 2020; 8:0:54 >




  • 700tl bütçe = Razer Kraken Tournament & HyperX Cloud 2 ya da Alpha S ?

    Ben kendimce bir tablo yaptım özelliklerine göre ama sanırım frekans aralığı ne akdar düşük ve alçak olursa yani geniş olursa sanırım basslar ve tizzler o kadar iyi , onun dışında empedans değerinin düşükmü olması gerekiyor yüksekmi bilemiyorum, dB zaten biliyoruz ayrıca birde driver mm'si de önemli sanırım ne kadar mm olarak büyük olursa kulaklıktaki sürücüler o kadar güzel ses mi veriyor ? Profosyönel olarak aydınlatacak biri varmı




  • Konu ile ilgili bilgi sahibi yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
  • Anlaşılan donanım haberin bilgili kullanıcıları artık yok.. Anlayan kimse çıkmadı ya ne diyelim
  • Bu fiyat bandında gösterdiğiniz tek güzel kulaklık sennheiser gsp 300 diyebilirim.
    HyperX Cloud çok sattı, fena bir kulaklık da değil aslında yaklaşık 2 yıl kullanıp sattım. Temelde bu kulaklık Qpad QH-90’dır. Bende kafa bandı ağrıya sebep oluyordu ayrıca mikrofonunu çok beğenmiyordum.
    Ayrıca şu sanal 7.1 olayını geçin bence, başka bir “gaming” adı altında yapılan bir satış hilesi. Siz olabildiğince güzel Stereo kulaklık arayın.
    Bugün 700₺ ile kulaklık arıyor olsam gidip alacağım ilk ürün sanırım Cooler Master MH 751 olurdu. Bu kulaklık aslında Takstar 82 Pro’nun biraz modifiye edilip mikrofon takılmış hali. Tüm kabloların çıkarılabilmesi, mikrofonunun baya baya kaliteli olması. Takstar’dan gelen güzel bir Stereo kulaklık olması, gerektiğinde bükülüp boyna asılması gibi sebeplerden hiç düşünmeden bunu alırdım bu fiyat bandında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, deneme de yapılmadığı için özelliklerine ve kullanıcı yorumlarına göre eleme yapmaya çalışıyorum, o da biraz zor oluyor haliyle, söylediğiniz modele bakacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 700-850 tl arasında arayış içerisindeyim. Cloud Alpha kulaklık dün bozuldu. Çok memnundum fakat başka arayışlara girdim. Birbirimize yardımcı olabiliriz

    Bu fiyat bandında; Arctis 5, Cloud2-alpha, MH752, HS70 gibi kulaklıklar var. Bende çok kararsızım açıkcası. Gönlüm arctis 5 ve mh752 diyor ama henüz karar veremedim.
  • MH752 konusunda kafama takılen hususlar discord gibi programlarda windows ve karşıdakinin sesini çok yansıtıyormuş. Ayrıca ürünün fiyatı şuanda 800 tl civarında fakat 500-600 liraya satıldığını iddia edenler var.

    Steelseries arctis 5 malzeme kalitesi güzel fakat kablo ve ses konusunda şikayet eden kullanıcılar var.
  • Adeksten mh752 sipariş ettim. 750 tl. Daha fazla beklemek istemedim kulaklıksız oyun falan oynayamıyorum. Tercih etme sebebim; övülmesi, övülmesi ve tekrar övülmesi. Bakalım övüldüğü kadar var mı.

    Alphadan sonra buna geçerek iyi mi yaptım bilemiyorum. Alpha şuanda 710 tl civarında bir daha almak isterdim fakat farklı ürünler denemek istedim. Alpha kullanmamış olsaydım ve bu iki kulaklık arasında kalsaydım muhtemelen tercihim alpha olurdu.
  • Merhabalar hocam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende mh751 kullanıyorum. Bir konuda merakım var cevaplayabilirseniz sevinirim. Discord yada diğer iletişim programlarında veyahut oyun içi iletişimde karşı tarafın kendi sesini duyması gibi bir probleminiz var mı yada yüksek seste bozulma gibi bir sorun (bass larin patlaması gibi ) ? Bu konuda bir deneyiminiz oldu ise paylaşabilirseniz sevinirim. Bir de cloud alpha kullanmış biri olarak siz , mh752 ile kiyasladiginiz da üstün yönleri nelerdir ? her iki kulaklık için gözlemleriniz nasıldır? Bunları sorma sebebim bir arkadaşım da mh752 aldı ama sorularda belirttiğim problemleri yaşadı sizde benzer sorunları yaşadınız mı acaba diye merak etmekteyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bende pazartesi ürünün siparişini verdim ve salı günü elime ulaşmıştı. Öncelikle ürün çok abartılıyor, tamam sesi kaliteli, tizleri vs yerinde fakat tamamen bu kadar. Ürünün öncelikle vasat bir mikrofonu ve bass'ları var. Mesela arkadaşlarımla discordda konuşurken dinlediğim müziğin sesi, rainbow six'de dron kullanırken drone sesi arkadaşlarıma çok net bir şekilde iletiliyordu. Ses kartının yazılımında zaten mikrofonun özellik ayarları vs bulunmuyor, keza windows ayarlarında da aynı şekilde. Bunun dışında kulaklığınızın yazılımından bass arttırıp yüksek ses seviyesinde kaliteli bir müzik açarsanız seste patlamalar olduğunu da göreceksiniz. Cidden woofer'ı patlamış bir hoparlör gibi ses çıkartıyor. Sorunlar bununlada bitmiyor ürünün dışarı izolasyon'u çok kötü. Ses seviyesi 50'lerdeyken bile rahatlıkla kullanıcının ne dinlediğini anlayabiliyorsun (zaten bu izolasyon yüzünden mikrofon sesi algılıyor). Ben o kadar para verdiğim bir kulaklıkta bu kadar fazla sorun görünce cooler master'a mail attım ve bana bunların normal olduğunu söylediler. Bende ürünü hemen iade ettim. Arkadaşımda MH751 modeli bulunmakta ve kaliteli bir ses kartı olduğu için benden farklı bir ses deneyimi alıyor. Ama mikrofon ve izolasyon gibi sorunlar çözülecek gibi değil. Sizde ürün hakkındaki dönütlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xPoseidon -- 18 Temmuz 2020; 10:56:41 >




  • 0xPoseidon 0 kullanıcısına yanıt
    Bizzat mh751 kullanmasam da takstar pro 82 kullandım ve yaşadığınız sorunların üründe olduğunu düşünüyorum. Öncelikle kulaklığın basının yeterli hatta yer yer fazla olduğunu düşünüyorum. Size yeterli gelmediyse ya ses kartınız ile ilgili bir sıkıntı var ya da önceki kulaklıklarınız sadece bas sesi veriyor. İkincisi mikrofon sorununun kulaklıkla ilgili değil kabloyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Aynı yankı sorunu bende hyperx cloud alpha da olmuştu ve migrostan 15tllik kablo aldım ve geçti. Kablonun üzerindeki ses kontrol aparatı bu tarz sorunlara yer açıyor. Bir de izolasyonun iyi olmamasının ses sahnesini genişletmesi gibi bir avantajı var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EveryThingMiPro E kullanıcısına yanıt
    Takstar Pro 82 kullanmadım ben (belli ki aynı olsa bile bir takstar performansı alamıyorsun kulaklıktan). Gümbür gümbür bas olsun kulaklığımda diyen birisi değilim. Dinlediğiniz müzik tarzınız ile benimki farklı olabilir bu yüzden de size yeterli gelmiş olabilir. Ama ben genel olarak bas'larının yetersiz olduğu fikrindeyim, ki bunu birtek ben söylemiyorum, mh751/752 kullanıcılarıda, incelemelerde de basların yeterli olmadığına değinilmiş. Ayrıca kendi laptop ses kartım ile kullandığımda daha düzgün bir ses profili ile karşılaştım. Ayrıca ses izolasyonu konusunda ki fikirlerim hala aynı, kulaklık takılıyken dışarı gümbür gümbür ses sızdıran bir kulaklığı siz kullanmak isteyebilirsiniz, fakat ben o kadar para veriyorsam bir zahmet böyle şeyler olmasın.

    Not: Ayrıca bass'da bozulma meydana geliyor demiştim, arkadaşıma attığım bir sesi dinlemenizi tavsiye ederim.Ses kaydının başlangıcında bas seviyesi 0'da ve gittikçe arttırıyorum. (https://voca.ro/mGFbU3ou7fN)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xPoseidon -- 18 Temmuz 2020; 13:0:7 >




  • 0xPoseidon 0 kullanıcısına yanıt
    Attığınız ses kaydını dinledim ve bu sorunun kulaklıktan değil de mh752 nin ses kartından olabileceğini düşünüyorum. Kendim de birkaç defa kulaklık ve hoparlör amfisi yapmış biri olarak bu sorunun clipping olduğunu düşünüyorum. Yani işin kısası mh752 den ziyade mh751 in hatta daha mantıklısı takstar gm200 ü almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Kendim de Gm200 satın aldım artık gelince incelemesini paylaşırım. Keşke türkiyede de satılsa biz de cooler master a kalmasak. Aliexpress e güvenemiyor insan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nrk58 kullanıcısına yanıt
    0xPoseidon 0 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    MH752'yi anakartımın ses kartı daha iyi olmasına rağmen kendi ses kartıyla 3 gün kadar denedim. Ses kartı oldukça başarılı fakat anakartın ses girişine takınca farkı net olarak hissediliyor. Alphaya göre bassları ve ses seviyesi biraz düşük bunun dışında ses kalitesi anlamında iki üründe iyi.

    Kulaklığa firmware güncellemesi yapınca mikrofon biraz sapıttı. Mikrofonun DB seviyesi 0'a takıldı ve ayarlayamadım. Mikrofon kalitesini baya övüyorlar ama benim arkadaşlarımdan aldığım geri dönüşe göre alphanın mikrofonu daha iyi dediler. Bende mikrofonu beğenmedim açıkcası ses seviyesi düşüktü.

    Kullandığım en rahat kulaklıklardan bir tanesiydi. Kafam büyüktür kulaklıkta biraz zorlanırım ama bu kulaklıkta zorlanmadım. Hafif bir kulaklık, malzeme kalitesi bana ucuz bir kulaklıkmış hissiyatı verdi.

    Ben iade verdim kulaklığı firmware sorunu yüzünden. 600-700 tl bandında mh752 ve mh751 çok güzel seçenekler. İncelemelerde abartıldığı noktalarda tek hak verdiğim kısım rahatlık konusu. Bunun dışında sanki CM parayı bastırıp övdürmüş gibi.

    @Nrk58



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E449A54C -- 20 Temmuz 2020; 18:26:9 >




  • Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Yeni bir kulaklık alacak mısınız? Yoksa alpha ya geri dönecek misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nrk58

    Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Yeni bir kulaklık alacak mısınız? Yoksa alpha ya geri dönecek misiniz?
    Kablolu alacaksam muhtemelen alpha alırım. Kablosuz alacağım gibi duruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nrk58

    Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Yeni bir kulaklık alacak mısınız? Yoksa alpha ya geri dönecek misiniz?
    Logitech g pro satın aldım. X olmayan düz versiyonu. Malzeme kalitesi olarak mh752'den 10 gömlek, cloud alphadan 2 gömlek üstün. Rahatlık konusunda alphadan daha rahat buldum fakat mh752 hala kullandığım en rahat kulaklık.

    Ben streo kullanmak için satın aldım fakat yanında gelen pro ses kartı beni inanılmaz şaşırttı. Kendi ses kartıma bağlamayacak olsam bu usb ses kartıyla rahatlıkla kullanırdım. Ses düzeyi alphaya göre biraz düşük, bassları tam tadında. Ne alpha gibi abartı bass var nede mh752 gibi çok az.

    Sırf müzik için bir seçim yapacak olsam (anakartın ses yongasını iyi olduğunu varsayarak) tercihim alpha olurdu. Hem oyun hem müzik için kesinlikle g pro tavsiye ederim. Alphada basslar çok fazla olduğundan oyun için yetersiz kalıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

    Logitech g pro satın aldım. X olmayan düz versiyonu. Malzeme kalitesi olarak mh752'den 10 gömlek, cloud alphadan 2 gömlek üstün. Rahatlık konusunda alphadan daha rahat buldum fakat mh752 hala kullandığım en rahat kulaklık.

    Ben streo kullanmak için satın aldım fakat yanında gelen pro ses kartı beni inanılmaz şaşırttı. Kendi ses kartıma bağlamayacak olsam bu usb ses kartıyla rahatlıkla kullanırdım. Ses düzeyi alphaya göre biraz düşük, bassları tam tadında. Ne alpha gibi abartı bass var nede mh752 gibi çok az.

    Sırf müzik için bir seçim yapacak olsam (anakartın ses yongasını iyi olduğunu varsayarak) tercihim alpha olurdu. Hem oyun hem müzik için kesinlikle g pro tavsiye ederim. Alphada basslar çok fazla olduğundan oyun için yetersiz kalıyor.

    Alıntıları Göster
    Anladım hocam güle güle kullanın. Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.