Şimdi Ara

700D VIDEO ÇEKİMİ HAKKINDA..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon 700D makinem var üzerinde 18-55 stm lens var. Genellikle düşük ışıkta video çekerken noise olmaması için hangi ayarları kullanmalıyım ve daha doğrusu bunun için hangi lensi almalıyım. Çeşitli ışık diyafram vs ayarlamalar için eğitim de araştırıyorum. Eğitim işini internetten çözüyorum. Ancak şu an video için uygun bir lense ihtiyacım var. Bütçem en fazla bin lira civarında. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.



  • Noise olmaması için düşük iso kullanman gerektiğini zaten biliyorsun. Düşük isoda karanlık, nasıl yapayım diyorsun. İki yol var, ya güçlü ışık kaynağı kullanacaksın, yada açık diyaframlı lens.
    Bende nikon d5300 var, tamron 17-50 2.8 lensle arada video çekiyorum. Video çekerken daima lensi manuel odağa aldığım için lensin bir özelliği kalmıyor dolayısıyla daha açık diyaframa sahip prime lensler, hem netlik hemde sessizlik açısından daha iyi olmaktadır.
    Video için hangi lense ihtiyacın olduğunu ise ne kadarlık bir açıya ihtiyacın olduğuyla ölçülür. Bana kalırsa bir video sever 24,35,50mm lensleri çantasında bulundurması gerekir. Ekstra olarak 14,85,135mm lenslere sahip olmak istenebilir. Buradaki ölçüt açıdır. Açı sizin ihtiyacınız olan lensi belirliyor.
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkür ederim, daha çok dış çekim yapıyorum akşamüzeri kısa videolar çekip kurguluyorum. Makinayı daha çabuk kavrama adına bende tüm ayarları manuel yapıyorum. Yanımda ışık taşıyamayacağım sanırım açık diyaframlı lenslere bakmam gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Canon 50mm f1.8 stm lens almaya karar verdim, f1.4 ler çok pahalı. F1.8 internette ortalama 750 lira civarında fiyatlar var. Daha uygun olarak Yongnuo da var ama stm değil sesli AF yapıyor. Canon bu seviye lensi İkinci el almak istemiyorum sıfır fiyatları normal midir alınır mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Temiz olduğu sürece 2. el alabilirsiniz.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Tabiki alınabilir de bakınca 400-500 lirayı tek seferde nakit vermek beni çok zorluyor. Sıfırını taksitli almak biraz daha rahat ödememi sağlar. Henüz almadım f1.8 50mm düşünüyorum hesap kesim tarihini bekliyorum hem de biraz daha araştırmış olurum.

    Dipçe: Düzenleme imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldcamper -- 17 Şubat 2020; 16:45:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Portre çekimlerinde 50MM F1.8 ya da 30MM F2.0 kullanıyorum. Kit lenslere göre dağlar kadar fark oluyor çekimlerde... Hem bokeh hem de netlik olarak. Vereceğiniz parayı kuruşuna kadar hak edecektir.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Yoğunluktan biraz geç yazıyorum kusura bakmayın. Henüz alamadım bazı özel durumlardan dolayı ancak lensi birkaç gün deneme imkanım oldu hakikaten kit lens ile çektiğim fotoğraflarla arasında dağlar kadar fark var makineme yeniden ısındım desem yeridir. Kullanan arkadaşlarımın hepsi 1.8'i aldıktan sonra akıllarının 1.4'e kaydığını ve keşke 1.4 alsaymışım dediklerine şahit oldum. Bu 1.8'in kötü olduğu anlamına gelmez tabiki sadece nefsin doymak bilmememsi diyebiliriz :) Durumları düzeltene kadar biraz sabretmem lazım belki 1.8 yerine 1.4'ü zorlayabilirim diye düşünüyorum.
  • Bence bir de 22 mm f2 lensi düşün. Hem geniş açı hem de diyafram 2. Daha ne olsun ;)
    (Canon 22mm f2.0)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz lens ef-m bayonet,EF bayonete takılmıyor.



    @AnacoN'un bahsttiği gibi 30mm civarları crop sensörde daha kullanışlı.İç mekanda ve dışarıda kullanmak için 50mmye göre daha iyi.50mm iç mekanda zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 23 Şubat 2020; 13:23:47 >
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    peki dönüştürücü bir adaptörü bulunmuyor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 23 Şubat 2020; 19:41:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Bulunmuyor.EF lensleri EF-M'de kullanmak için var adaptör.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt


    Bildiğim kadarıyla aynasızlar için üretilen lensler slr gövdelerde verimli olarak kullanılamıyor. Kullanılıyorsa da çok nadirdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.