Şimdi Ara

70 Metre Wifi Aktarma (Tp Link) Acil Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar. Evde 100 Mb Fiber İnternet Var. 3 Bina Yanında (Binalar Arada Kalıyor Menzil Arttırıcı Evi Direk Görecek Arada Hiçbirşey Yok) Babamın Marketi var ve orada internet adsl en fazla 6 mb görüyoruz ve stabil değil. Bu İşi Nasıl Çözerim Diye Araştırmaya Başladım. İlk Başta Cat6 Kablo Çekecektim Binaların Üzerinden Fakat Komşularla Anlaşamadık. Neyse Wifi ile Aktarmaya Karar Verdik fakat aklım karıştı.

    Evde Router Olarak Tp link Archer VR600 kullanıyorum. 1 Tane Tp-link CPE610 Alsam Bu bana yetmez mi 70 metre mesafe için? İlla 2 Tane mi Almam Lazım İncelemelerde falan hep 2 tane kullanılması gerektiği söylenilmiş. Router ile Karşılıklı Koyabilirim Önü Cam. Tp link ürünleri kullanıyorum yaklaşık 10 senedir memnunum genel olarak. Hangi Ürünü Almam Gerek Tp link Tarafında 5 Ghz Aktarmak İçin Yardımcı Olursanız Sevinirim.



  • Eğer araya giren bina yoksa yönlü anten takın karşılıklı olarak. Evde ne ise işyerinde de %90 aynı performansı alırsınız. Normal router ve alıcı kullanırsanız da olur ama bir miktar performans kaybı olacaktır. 5 Ghz aktarmanız zor olur. 2.4Ghz aktarın. Zaten o kadar bant genişliğine ihtiyacınız olmayacak.
  • Hocam öğrenmek istediğim tek anten almam yeterli mi işyerine yoksa eve de illa 1 anten takmam mı lazım bu mesafede?
  • h065 H kullanıcısına yanıt
    Arada binalar varsa CPE ürünlerini unutun, 5 Ghz sinyal asla bina arasından gitmez ve gelmez. CPE 610'un menzili 15 km'dir ama aranın boş olması kaydıyla.

    Evle bakkal arasında görüş olsaydı, hem eve hem de bakkala birer tane olmak üzere iki adet CPE610 kurmanız gerekir. Bağlantı için sinyalin hem gitmesi hem de gelmesi lazım. Bakkalda da bir CPE610 olması şart. Küçücük cep telefonları veya normal eviçi yönlendiriciler 70 m. mesafeye kendi başına sinyal gönderemez.
  • Yeni konu açmak istemedim bende de benzer bir sorun var.

    Evimin 2 bina yanında bahçe katı daire ye wifi göndermek istiyorum ama arada bir bina var. Evimde Keenetic extra dsl modem var ve diğer evin bahçesinde telefonum zayıf da olsa evdeki wifi ye bağlanabiliyor ama dairenin içine girince gidiyor. Bahçede bağlıyken hız da çok düşük haliyle.


    Şimdi benim bahçe katı dairenin arka odalarına kadar güçlü sinyal göndermem için nasıl bir yol izlemem lazım? Elimde boşta 1 adet Airties 5650 modem de var. Başka ne almam ve nasıl bir bağlantı yapmam gerekir?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.