Şimdi Ara

7. Komando Tugay Komutanlığı Sakarya Merkez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Öncelikle hepimize geçmiş olsun.

    Bu konu bedelli askerliğini "7. Komando Tugay Komutanlığı Sakarya Merkez" de yapanların haberleşmesi, iletişimi ve bilgi paylaşımı için oluşturulmuştur.

    Whatsapp Grubu Linki:https://chat.whatsapp.com/HY2r5io9Am9LyArNzKuBAZ

    Dönem bilgisi girmedim. Bütün dönemleri kapsayacak şekilde ilerleyelim. Hem yazılanlar sonraki dönemlerdeki kişilere de yardımcı olabilir. Google'da arayıp gelenler hemen Whatsapp grubuna gelebilir.

    Google Keyword: "7 NCİ KOMD.TUG.K.LIĞI/SAKARYA MERKEZ" "2019 TEMMUZ-25B" "2019 HAZİRAN-24B" "2019 AĞUSTOS-26B" "2019 EYLÜL-27B"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelimShady -- 16 Mayıs 2019; 14:11:17 >







  • Bedellisini burada tamamlayan bir arkadaşın şu şekilde yorumları mevcut:

    "S.A Arkadaslar ben bugun sakaryada yenimimi ettim ve bitirdim belelliyi.Yeni gidecek olan arkadaslara ortamı anlatıp kafalarındaki sorularına cevp olabilecek birkac yazı yazıp yardımcı olurum.ANlatıcaklarım 7. komando tugayıiçin gecerlidir tas kışlayıdağil değidir. 
    1-)İlk olarak sevk kagıdında her nekadar aadres merkez diyorsada merkezdeki askeriyede değil teslim olacagınız yer. bir gittimizde baska yere yonlendirdiler arabası olanlar için navigasyona sakarya supor külübü tesisileri diye yazın. zaen hemen yaninda arabası olmayanlarda merak etmeyin onunden minubusler geciyor.
    2-) oraya gittinizde koguslarınız yataklarınız ve yatak arkadaslarınız belli (ranza2 kattlı) 4 guruba ayrılıyorsunuz her gurup 50 şer kisilik ve bulundugu bina sadece bedellilere ayit. zemin katta tuvaletler ve konferans solonu var 2 katta 1kogus kalıyor sadece 3 katta sag tarafda 2 kogus sol tarafda 3. ve 4 kogus kalıyor.
    3-)Her kogustan sırayla cevre temizligi yemekane ve tuvalet temizliği için 10 lı gruplar olusturuluyor. ve ayrıca herkezin 1 saat olamak uzere yat istimasından sonra nobeti var nobeti 2 kisi tutuyorsunuz 10dk bir içeri havalandırıyorsunuz zeten depo gibi bir yeri kogus yaptıkları için rutubetli oluyor ve hasta ola bilirsiniz o yuzden gece havalandırlması gerekiyor.ve ayrıca bizde olmadı ama usta birlikden gece gelip botunuz calma ihtimalleri var.
    4-)herkez kendinden sorumlu depildir cezalar toplu oduller tektir. yani 1 kisinin yaptıgı hata 200 kısıyı etkiler
    5-) 3 hafta boyunca yurumesini selam vermesini ve teorik bilği ogreniceksiniz. dersler dısarıda hep bölugun kendi arasında cavuzlar tarafından yapılıyor. son hafta toren calısmanız var. eger hava guzelse herkez tas kıslada yapılıyor yemin etme toreni.eger yagmurluya yemekanede yapılıor.
    6- 2. hafta 25 metre g3 ile atısınız var bu yuzden herkezi otobuslere bindirip tas kıslaya götürülüyor
    7-) Telefon soka bilirsin ama tuslu olacak ve sivil hat yasak giriste arıyorlar ama yakalanmazsan sıkıntı olaz zorluk cıkmaz
    8-)iceride telefonla konusucaksan sivil hattında olsa aksam 6 dan sonra konusucaksın elinde yuruyerek telefonla konusmayacaksın komutan gördügünmde saklayacaksın eger bunları yapmazsan komutanlarınız zor durumda kalır bu yuzden de cezalar gele bilir.Eger cıvını cıkartırsanız mecbur tutanak tutukur ve askerliniz uzar.
    8-)Askeriyede nakit gecmiyor her alıs verisiniz kartla yapmak zorundasınız. zaten kantinucuz ama sıgara değil. bu yuzden kartınız varsa herkeze yardımcı olun biz birbirimze yardımcı oluyorduk ve para lafını etmiyorduk hiç bir zaman.yani kartın varsa birisine de birsey alırsan batmazsın zaten ucuz. yanınıza para olsun ama 100veya 150 tl. ( para toplanım cay seker bardak alıyorlar dısarıdan sizin için egidimlerde ara cay içe bilin diye. kisi bası 6,7 tl birde su için para toplarsınız ve 30 tl sıgorda parası )
    9-) sıgara içen arakadasslar 20 gunde kac paket sıgara içiyorlarsa dısarıdan girmeden alsınlar.kantinde her sıgara olmuyor. ve sıkıntılarda oluyor
    10-) arkadaslar su sorunu var kandınde su olamuyor herzaman zaten size komutanlar size yardımcı olacaklar bu sorun lar için gerekirse para toplayıp dısarıdan aldıracaklar ama siz giderken yanınıza 1 2 litre yinede su alın ne olur ne olmaz.mesala biz dun aksam 100 tl verdik 1 litre su için kisi bası2 tl ama 117 tane almıslar kalanları kogusta bırakdık bizden sonra gelenler için. yanı 18 ocakta teslim olup 2. kogusta olacaklar için diger koguslarda oyle yaptı.
    11-) bazı gönüllü işler vargönüllü islere gidenler hem derslerden kacar ayakta beklemek zorunda kalmaz hemde yemek sırasında ilk girer
    12-) g3 ile atıs procası yapcaksınız kasmayın kendinizi kolay ve vurmanız onemli değil.
    13-)birbirinize sahip cıkın kavca etmeyin vede en önemlisi siz iyi olursanız komutanlarda size karsı iyi olurlar yerlere cop atmayın zaten siz temizliyorsunuz. saygı bekliyorsanız saygı duyun yoksa sizden küçük cavusunuz size cocuk gibi bardıgında zorunuza gitmesin
    14-)siz sanlısınız tas kıslada 500 kisi bedelli var
    15 son olarak yanlıs anlamayın her tenden insan var orada bu yuzden dusları temz kullanın dusa büyük tuvaletinizi yapmayıyın(bizde ve onceki donemde vardı)
    18-) iban numaranızı mutlaka bir kagıda yazın iceride istiyorlar askerden sonra size para yatcak.

    19-)son olarak hergun %10 revire cıkma hakkınız var oda 20 kisi ve agır hasta olanlardan seciliyor.
    ve kasmayın tail yapcaksınız bir nevi yeni arkadaslar edincek yeni kisiler tanıyacaksınız. Zorlamıyorlar en zorlanıcanız sey beklemek.Yatma surunme gibi seyler yok spor yok olsa bile basit hareketler.
    basarılar..."




  • 14 ekimde gidiyorum bende hayırlısı bakalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7. K.Tugayı a 15*17 haziranda teslim olacak var mı?
  • Up'layalım. Yok mu başka 25B Sakarya Merkez.
  • Taşkısığında bedelli yapan birinin yazdıkları. (Biz buraya gitmiyoruz, bizim merkez.)http://yirmibirgunluk.blogspot.com/
  • Bedelli yapan birinin yaşadıkları:
    https://youtu.be/x_UskXjKXPE
  • Malzeme Listesi:

    - Asker Saati
    - Sıvı El Sabunu
    - Kalıp Sabun / Şampuan (Duş için. Duş jeli de olabilir.)
    - Islak Mendil
    - Tuvalet Kağıdı / Selpak
    - Spor Ayakkabı
    - Ayakkabı Boyası
    - Tabanlık
    - Terlik
    - Eşofman Takımı / Pijama Takımı
    - Atlet/Don/Çorap
    - Yastık Kılıfı (Açık Mavi)
    - Askı
    - Bot Kilidi
    - Boyna Asılabilen Cüzdan
    - Temassız Kredi Kartı (Kantin ALışverişleri İçin)
    - IBAN numarasının yazılı olduğu bir not. (Yol parası yatacak.)
    - Bozuk Para (Playsation ve Langırt için)
    - Su (İlk gün için götürülmesi gerektiğini yazmış birisi)
    - Traş Köpüğü / Bıçağı
    - Tınrak Makası
    - Kulak Tıpası
    - El/Yüz/Banyo Havlusu
    - Diş Macunu/Fırçası
    - Yara Bandı
    - Güneş Kremi / Pudra / Pişik Kremi / Arko Krem
    - Poşet
    - Kirliler için Çöp Poşeti
    - Kitap
    - Kağıt/Kalem
  • Telefon Durumu:
    - Akıllı/Kameralı Telefon yasak.
    - Özel Hat Yasak.
    - AskerCell olmalı.
    - Akıllı telefonlar girişte aramada yada içeride görüldüğü anda alınabiliyor ve emanette çıkışta verilene kadar bekliyor.
    - En ideali, tuşlu telefon götürmek ve girişte arama sırasında sadece tuşlu telefon olduğu, içeride askercell alacağımızı söylemek ama gizlice kendi hattımızı sokmak.
    - Kendi hattımız da bavulda folyo içerisinde gizli bir yere saklanabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.