Şimdi Ara

6000 TL sı ile PS3 mü alayım yoksa iyi bir notebook mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 6000 TL civarında bir parayı ayırmayı düşünüyorum. Karar veremedim. 3d Tv ile beraber iyi bir notebook mu alayım yoksa PS3 mü?
    Önceden olsa kesin notebook alırdım ama bu move olayı kafamı karıştırdı.
    PS3 alırsam 6000 TL nin yaklaşık 1000 TL sinin konsola, 2000TL sinin oyun ve aparatlara, 3000 TL sinin de 3d geniş ekran bir TV ye gideceğini hesaplıyorum.
    Notebook alırsam 3000 TL 3d ekranlı iyi bir grafik kartlı (muhtemelen 460m) notebook için, 3000 TL ile de gene 3d geniş ekran bir TV düşünüyorum?
    Tespit edebildiğim kadarıyla her ikisinin avantaj ve dezavantajlarına bakarsam
    PS3 ün avantajları ve dezavantajları:
    1- Move çok çekici ve notebooklarda benzer bir şey şimdilik yok.
    2- Makinenin ısınmadığı ve özellikle slim modellerinin az elektrik çektiği söyleniyor.
    3- Pil problemi yok gerek de yok gibi
    4- Çok sayıda demoyu bedava indirip yükleyebiliyor muşum doğru mu? Ayrıca demo oyunların süresi hakkında bilgi verebilir misiniz? Her oyunun demosu var mı? Bir demonun ortalama boyutu kaç mb veya gb? Harici harddiske demo oyun yükleyip o demoyu oynama imkanımız var mı?
    5- Benim için en büyük dezavantajı oynamak istediğimiz her oyun için o oyunun blurayini takmak zorunluluğu. Beni rahatsız ediyor. Sanki her tak çıkar yaptığında bluray sürücüsü veya bluray diski bozulabilir şüphesi oluşuyor. Notebook daki gibi virtualcd programı gibi bişey olsaydı keşke.
    6- Bir de oyun yükleme süresi hakkında söylentiler var bazı oyunlar çok yavaş yükleniyormuş. Buradaki yüklemeden kasıt oyunu harddiske ilk kez kurarken oluşan süre mi yoksa oyunu kurduktan sonra çalıştırdığında oyunu yükleme süresi mi. Belki de her ikisi birden. SSD lerin bu süreyi kısalttığı söyleniyor. Doğruysa bi 500 TL ye daha kıyıp SSD alacağım ama bu sefer de SSD yi takayım derken makineyi bozmaktan veya başka problemlerin çıkmasından korkuyorum.

    Notebook avantajları ve dezavantajları:
    1- Çok sayıda oyunu yükleyip virtualcd programı ile istediğin oyunu hemen açabilme.
    2- Pili çabuk bitiyor.
    3- Çok ısınıyor.
    4- Yeni çıkan oyunlarda en yüksek grafik ayarlarında oynayamayınca oluşan moral bozukluğu.
    5- TVde oyun oynamak istediğinde hızlıca bağlantı kuramama. Ve güçlü kablosuz mouse ve klavye şartı
    6- Nvidianın 3d nvision özelliğiyle oyunları oynadığımızda oyunun 2 kat daha fazla grafik gücü istemesi. En güçlü notebook ekran kartının bile günümüz şartlarında zorlanacağını düşünüyorum.

    Bunlar şu anda aklıma gelenler sizlerinde tavsiyesini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 20 Aralık 2010; 23:54:22 >







  • ps iyidir pcde belin tutulur önce sağlığı düşünmek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 19 Aralık 2010; 12:25:52 >
  • Move kafanı karıştırmasın ama kesinlikle Ps3 al. Hatta yanına bir de Xbox al oyun keyfinin dibine vur.
  • notebookla ps3ü ne açıdan karşılaştırdın anlayamadım tam ama eğer oyun içinse tabiki ps3 yok illa pcde oyun oynarım ben diyosan masaüstü tercih etmelisin, oyun için notebook alıp pişman olma..
  • 450 tl ye ikinci el temiz bir 120 gb slim, 800 tl ye güzel bi ful hd tv, 250 tl ye de 6-8 tane de oyun al ikinci el. 1500 tl, 4500 tl yi kenara koy, yeni konsolu alırsın. Evet fakirim, fakir düşünüyorum.
  • 460m le zatn 3d yi doğru düzgün kullanamazsın eğer sırf evinde kullanıcaksan al bir ps3 yanına birde tv al daha rahat olur kesinlikle ve daha çok keyif veriyor ama gittiğim yerde yanımda olsun diyorsan al bir laptop ama o laptop geri kalıck yakın bir sürede oyunları yüksek detayda oynıyamıcaksın hazır ps3le tv alırken yanına birde xbox alırsı kinect filan daha da cok zevk alırsın
  • 1.kesinlikle ps3 ayrıca aparatlar sana 300tlye oyunlar ise 4-5 tane alırsın shoptodan alırsın 500tl olur excleri alırsın ayrıca ps3de 3d var yakında kz3 3d olarak çıkıcak bunlar 1500tl


    2.xbox alırsın arcade al fwli olsun multiplatform oyunlarda daha iyi grafik alırsın sonra kopya zaten 5tlye oyun alırsın bunlar 500tl


    3.3d tvyede 4000tl kaldı onlada eniyi sony3d led tvsini alırsın
  • Acer notebook i 5 işlemcili ve harici ekran kartlı notebook 1.500 TL. - Ps3 699 TL. - LCD TV 2500 TL.
    3 D Tv alma hepsini al gitsin
  • PS3 ve Notebook u oyun açısından karşılaştırdım. Masaüstü düşünmüyorum. çünkü çok gürültülü ve TV ye bağlantı şık olmaz. Ayrıca çok elektrik çektiğini düşünüyorum. O yüzden ya notebook ya da PS3 alacağım. PS3 ün oyunlarını inceledim 15-20 oyun çok övgü almış. O oyunları merak ediyorum. Ayrıca 3d olayı var. Yanılmıyorsam PS3 oyunlarında 3d oynandığında performans düşmesi gibi birşey duymadım. Gerçi 3d yeni yeni geliyor PS3 e. Evet rakam biraz yüksek ama napiim. Kıyacağım paraya. Umarım pişman olmam.
  • Benim gönlüm de PS3 ten yana idi aslında bi de size sorayım dedim. Özellikle bazı oyun videoları beni etkilemişti. Sanırsam PS3 alıcam. Cevaplar için sağolun. Hele şu askerlik bi bitsin.
  • Özellikle move ile tüfeği birleştirmişler abi dehşet bi video gibi gözüküyor. Killzone3 ü 3d olarak o tüfek ile oynamayı çok isterdim. Askerlik bitince de sanal olarak asker olmaya devam edicez galiba:)
  • 3D LCD'ler geçiş dönemi ürünleri, bu yüzden ilerde çıkacak ve gözlük olmadan çalışacak ürünleri beklemek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. 1200-1300 TV yanında 700 liraya 320 GB Sony garantili bir PS3 ve ikinci elden alacağınız 300-500 liralık oyun yeter de artar bile. Kalan paraya bir 360 ve güzel bir notebook alırsınız biter. Hatta ben bir netbook+adam gibi bir masaüstü de öneririm 360'ın yanına. Bu parayı bu şekilde harcarsanız daha iyi bir alışveriş yapmış olursunuz...

    Yani;

    - LCD 1300 lira
    - PS3 700 lira
    - Netbook 700 lira
    - Masaüstü 1500 lira
    - 360 600 lira

    toplam 4800 lira eder ki geriye de 1200 lira gibi oyun almak için çok iyi bir para elinizde kalır. Move gibi aparatları da Şubat sonrasına bırakmanızda hayır var... Malum KZ3 Şubat 25'de çıkıyor...
  • 3d TV'ye suan icin kesinlikle para verme,bir tane 3d monitor al,hem notebook+ps3 u de baglarsin.
  • Bana gözlüksüz lcd tv ler bir 5 sene içinde üretime geçmez gibi geliyor. O zamana kadara da herhalde PS4 çıkar. Çünkü adamların önce gözlüklü olan teknolojiyi sömürmeleri lazım. Tabi zor olan baş ağrıtmayan ve titreme oluşturmayan gözlüğünün pili çabuk bitmeyen vs güzel bir 3d lcd bulmak. Gerçi nintendo yakında gözlük istemeyen 3ds diye bişi çıkaracakmış ama ordaki 3d zannedersem sadece içe doğru ve ekran küçücük. Zaten notebooklarda 3d ye geçmeye başladı. Artık PS3 te geçecektir. Benim şu andaki PS3 arzumun temelinde God of war, uncharted gibi oyunların yanısıra 3d ve move özelliklerini yaşamak arzusu yatıyor. Yoksa notebook alırdım zannerdersem. Çünkü sırf oyun açısından baktığımda 3d olmadan iyi bir notebook ile oynayacağım oyunlardan playstationdan alacağım zevkten daha çok zevk alırım gibi geliyor. Ama notebooklarda 3d işin içine girince ekran kartı zorlanıyor. 3d monitörü daha önce düşünmemiştim. 3dtv nin tv avantajı var ama V galiba haklısın 3d monitör mantıklı gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyhat -- 19 Aralık 2010; 13:52:34 >




  • Yaa malesef araştırdım 3d monitörler ile PS3 uyumsuz imiş. Yani ps3 ile sadece 3dtv de 3d oluyormuş. 3d monitörler ise sadece bilgisayarlarda 3d oluyormuş.
  • Neyse zaten monitör küçük olurdu 3d keyfi için en az 40 inch lazım bence
  • 3d tv veya 3d bişi alma bekle yaygınlaşsın

    Xbox 360 Slim + PS3 Slim= 1400
    FULL HD TV : 2000 TL
    PS3 oyunları:1000
    Xbox 360 Oyunları : 1000
    etti 5400
    Ivır zıvır (kulalık falan al )
    6000

    moveye bulaşma eğer çok istiyorsan kinect al move'ye adam gibi oyun çıkmıyor.
  • hem pc hemde ps3 sahibiyim ayrıca 3d monitor de kullanıyorum.simdik o kadar butcem olsa kesinlikle bir notbook a para vermezdim cunku sırf tasınabilir olmasından dolayıfazladan para oduyorsunuz vede notbook a verdiginiz paranın yarısı ile daha iyi bir masa ustu sisteme sahip olabiliyorsunuz.

    tercihim kesinlikle masa ustu sistem toplamak olurdu.yeni cıkacak oyunlarla yeni cıkan ekran kartları tam bir canavar oma durumunda.pc de oynadıgın bir oyunla ps3 te oynadıgın arasında daglar kadar farklar olusabiliyor grafik kalitesi ve oynanabilirlik yonunden.(ben hala ds3 e alısamadım mesela bu gidislede alısamayacagım fps oyunları icin klavye mouse hala favorim)

    simdik birde olayın konsol yonun var.malesefki bazı oyunlar sadece bu platformlar icin cıkıyor ve pc oyuncuları bundan mahrum kalıyor.gt5 uncharted vs vs.bu yonden bakıncada bu oyunlar gerfcekten oyun oynamanın zevkine vardırıyor insana.

    3d tv olayına gelirsek her ne kadar erken olsada gozluksuz paneller cıkana kadar bir 3-5 sene gecer herhalde daha bu yeni cıkardıklarını ekmegini yemediler seninde yukarıda yazdıgın gibi.elimde 3d mnitor var ama oda ps3 u deteklemiyor.isteseler yaparlar is sadece ufak bir yazılıma bakıyor.ama sony kendisi 3d tv uertip satarken diger 3d mnitor ureticilerinin bundan ekmek yemesini istemeyecegi icin yapmaz bu isi kendisi bile 3d monitor uretmedi cunku.

    bundan bir ay kadar once 3d sony tv lerde kampanya vardı hala devam ediyormu bilmiyorum.ornegin 3d v alanlara ps3 , ses sitemi yada 3d bluplayer oynatıcıdan birini hediye olarak veriyorlardı (hepsisony.com da gormustum) hala boyle kampanyalar olabilir bunları takip edip tv yanında ps3 u belese getrimek olası.kalan para ilede iyi bir masa ustu pc toplayabilirsin

    herkesin fikrine saygılıyım benim nacizane fikirlerim bu yonde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: heyhat

    Arkadaşlar 6000 TL civarında bir parayı ayırmayı düşünüyorum. Karar veremedim. İyi bir notebook mu alayım yoksa PS3 mü?
    Önceden olsa kesin notebook alırdım ama bu move olayı kafamı karıştırdı.
    PS3 alırsam 6000 TL nin yaklaşık 1000 TL sinin konsola, 2000TL sinin oyun ve aparatlara, 3000 TL sinin de 3d geniş ekran bir TV ye gideceğini hesaplıyorum.
    Notebook alırsam 3000 TL 3d ekranlı iyi bir grafik kartlı (muhtemelen 460m) notebook için, 3000 TL ile de gene 3d geniş ekran bir TV düşünüyorum?
    Tespit edebildiğim kadarıyla her ikisinin avantaj ve dezavantajlarına bakarsam
    PS3 ün avantajları ve dezavantajları:
    1- Move çok çekici ve notebooklarda benzer bir şey şimdilik yok.
    2- Makinenin ısınmadığı ve özellikle slim modellerinin az elektrik çektiği söyleniyor.
    3- Pil problemi yok gerek de yok gibi
    4- Çok sayıda demoyu bedava indirip yükleyebiliyor muşum doğru mu? Ayrıca demo oyunların süresi hakkında bilgi verebilir misiniz? Her oyunun demosu var mı? Bir demonun ortalama boyutu kaç mb veya gb? Harici harddiske demo oyun yükleyip o demoyu oynama imkanımız var mı?
    5- Benim için en büyük dezavantajı oynamak istediğimiz her oyun için o oyunun blurayini takmak zorunluluğu. Beni rahatsız ediyor. Sanki her tak çıkar yaptığında bluray sürücüsü veya bluray diski bozulabilir şüphesi oluşuyor. Notebook daki gibi virtualcd programı gibi bişey olsaydı keşke.
    6- Bir de oyun yükleme süresi hakkında söylentiler var bazı oyunlar çok yavaş yükleniyormuş. Buradaki yüklemeden kasıt oyunu harddiske ilk kez kurarken oluşan süre mi yoksa oyunu kurduktan sonra çalıştırdığında oyunu yükleme süresi mi. Belki de her ikisi birden. SSD lerin bu süreyi kısalttığı söyleniyor. Doğruysa bi 500 TL ye daha kıyıp SSD alacağım ama bu sefer de SSD yi takayım derken makineyi bozmaktan veya başka problemlerin çıkmasından korkuyorum.

    Notebook avantajları ve dezavantajları:
    1- Çok sayıda oyunu yükleyip virtualcd programı ile istediğin oyunu hemen açabilme.
    2- Pili çabuk bitiyor.
    3- Çok ısınıyor.
    4- Yeni çıkan oyunlarda en yüksek grafik ayarlarında oynayamayınca oluşan moral bozukluğu.
    5- TVde oyun oynamak istediğinde hızlıca bağlantı kuramama. Ve güçlü kablosuz mouse ve klavye şartı
    6- Nvidianın 3d nvision özelliğiyle oyunları oynadığımızda oyunun 2 kat daha fazla grafik gücü istemesi. En güçlü notebook ekran kartının bile günümüz şartlarında zorlanacağını düşünüyorum.

    Bunlar şu anda aklıma gelenler sizlerinde tavsiyesini bekliyorum.


    abartmassan her 2sinide o paraya cok rahat alabılırsın ben 600 tl yazdıgını dusunmustum 6000tl miş konuyu acmaya degmez bence




  • bana kalırsa 3d tv alma.
    ps3+xbox--1200
    masaüstü--1500
    32" full hd tv+monitör--1300

    2000TL artıyor buda oyun+aparat vb. çok rahat karşılıyor. hatta üstüne baya para kalır

    notebook yerine kendi toplayacağın bir masaüstü tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.