Şimdi Ara

60 000 Binance kullanıcısının kimlik bilgileri çalındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün gerek kripto para borsaları gerekse de cüzdanlar gerçek kişiyi ayırt etmek ve çoklu üyelikleri tespit etmek için KYC sistemini kullanıyor. Know Your Customer adındaki bu sistem kullanıcının kimliği ile kimliğini ve el yazısını taşıyan kâğıdı tuttuğu özçekim fotoğrafını yüklemesi esasına dayanıyor.


    Sorumlu belli değil


    Kripto para dünyasında artık KYC alışılmış bir durum haline geldi ve ödül programlarına katılmak için mutlaka yapılması gerekiyor. Bununla birlikte bu verilerin güvenliği büyük bir sorun haline dönüşmüş durumda.


    Ayrıca Bkz.Yüzücüler için ilk giyilebilir cihaz Swim Goggles oldu

    Bir merkeze veya kurallara bağlı olmadığı için bugüne kadar batan veya dolandırılan borsaların pek de yaptırıma uğramadığını gördük. Aynı durum verilerin gizliliği için de geçerli. Binance kullanıcısı olan 60 bin kişinin özçekim fotoğrafları internete sızdırılmış durumda ancak hesap sorabilecek bir kurum bulunmuyor.


    Geçtiğimiz aylarda Binance siber saldırıya uğramış ve 7000 BTC çalınmıştı. Saldırganların bu esnada 60 bin kişiye ait KYC verilerini de çaldığı ifade ediliyor. Daha doğrusu internete sızdırılınca bu verilerin de çalındığı anlaşılmış. Saldırganlar tüm fotoğrafları internete dağıtacaklarını dile getiriyor.


    Binance ise ilk etapta paylaşılan fotoğrafların kendi sistemlerindeki fotoğraflarla uyuşmadığını ve verilerin kendilerinden çıktığına dair logonun da olmadığını vurguladı. Bununla birlikte pek çok kullanıcı fotoğrafları doğrulayınca bu kez geçen yıl KYC için ihale verdiği firmada bir sıkıntı olabileceğini ve araştırmalara başlandığını açıkladı.


    Konu Google veya Facebook gibi bir firma ile ilgili olsaydı birtakım soruşturmalar yürütülürdü ancak Binance borsası Malta merkezli faaliyet gösteriyor ve hükümetin bu konuda adım atıp atmayacağı bilinmiyor zira varlık çalınma olayında da bir girişim olmamıştı.


     







  • Boş işler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlarin ileri zekali calisanlarindan birini kafaya alip sarhos edip butun bilgileri aldilar kesin :D bulup idam ederler aksamdan kalma elemani bshsbajaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cz SAFU diye diye çaldırdı her şeyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vatana millete hayırlı olsun..
    Bi kıçımızı teşhir etmedikleri kaldı..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • All found sefu
    https://youtu.be/DelF6zEHXpE

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne açık biter ne hırsızlık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence zayıf bir güvenlik tedbiri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 1 hafta önce binance hesabım çalındı. Çalan kişi google 2fac eklediği için hesabıma giriş yapamadım. Müş. hiz ile görüştüğümde bana kimlik (arkalı önlü) kimliğimi elimde tutarkenki resmim ve video istediler. Ben de güvenemeyip vermedim. İyi ki de vermemişim.

  • Eski bu. Yeni diye lanse ettiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.