Şimdi Ara

6 ayda 63 kilo verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 ayda 63 kilo verdi

    Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA, (DHA)



    ANKARA'da oturan ve 130 kiloya kadar çıkan 28 yaşındaki Nursel Tekin, kendi diyet programını uygulayarak 6 ayda 67 kiloya indi.




    Çankaya İlçesi Seyranbağları'nda oturan 9 yaşındaki kız çocuk annesi ev kadını Nursel Tekin, hamilelik döneminde kilo almaya başladı.

    Eşinin de askere gitmesiyle strese giren Tekin, hızla kilo almayı sürdürürken 70 kilodan 130 kiloya çıktı. Fazla kiloları nedeniyle hayata küsen ve toplum içine çıkmaya utanan Tekin, tedavi olmaya karar verdi. Birçok diyetisyen ve doktora başvurduğunu kaydeden Tekin, “Doktorların bana verdiği diyet programı ve ilaçlar işe yaramadı ve kilo almaya devam ettim. Artık kilolarımdan dolayı nefes alamaz durama geldim ve sağlığım tümüyle bozulmaya başladı. Doktorlar obezite teşhisi koydular ve böyle kilo almaya devam ettiğim taktirde öleceğimi söylediler. Ancak verdikleri ilaçlar işe yaramıyordu” dedi.

    Birçok doktora gitmesine rağmen kilolarına çare bulunmamasına kızdığını ve kendi diyet programını uygulamaya koyduğunu söyleyen Tekin, şöyle konuştu:

    “Öncelikle yiyeceklerime dikkat ettim. Yağlı yiyeceklerden uzak durdum. Ancak, hiçbir zaman aç kalmadım. İstediğim her şeyi belli ölçüde yiyordum. Sabahları beyaz peynir, domates, salatalık, öğlen bazen tavuk, et, sebze gibi yiyecekleri tüketiyordum. Akşamları erken saatlerde yine istediğim yemekten yiyordum. Tek dikkat ettiğim şey yağ oranını düşük olmasıydı. Bunun yanında hergün 1 saat tempolu yürüyüş yaptım. Özellikle yürüyüşün çok faydası oldu.”

    Uyguladığı program sayesinde 6 ay gibi sürede 63 kilo verdiği ve 130 kilodan 67 kiloya düştüğünü kaydeden Tekin, şöyle devam etti:
    “Düşünün bana uyan elbise bedeni yoktu. Özel diktiriyordum. Ancak, şuan 36-38 beden giyiyorum. Bu halimle doktorlara gittiğimde gözlerine inanamadılar ve kısa sürede sağlığımdan hiçbir şey kaybetmeden nasıl bu kadar kilo verdiğimi sordular. Ancak şuan çok sağlıklıyım ve 63 kilo vermeme rağmen vücudumun bazı bölgeleri dışında hiçbir deformasyon olmadı.”

    HAYATA KÜSMESİNLER

    Şuan kilolarıyla başı dertte olan kişilere de seslenen Tekin, “Hayata küsmesinler, sağda solda söylenen diyet programları, ilaçlara kanmasınlar. Her şey iradeyle oluyor. Kendi iradelerini ortaya koysunlar ve azmetsinler. Eğer sağlam bir irade ortaya koyarlarsa çok rahat kilolarından kurtulabilirler” dedi.
    İŞTE ESKİ VE YENİ HALİ







  • Hayret uyandırıcı ve ilham verici bi hikaye. Herkes vücudunu iyi tanımalı. Eksik ve güçlü yönelerini kendi keşfetmeli ve ona göre önelmeler almalı. Hayat şartları sağlık konusunda insanları zora soksa da, bir gün bir yerden bu durumu düzeltmek gerekli. Bu düşündeyim ve düşüncemi de zamanında uyguladım. Uygulamaya devam edecem. Çünkü vücut yine sinyal vermeye başladı.
  • tek kelimeyle HARİKA !!!! tüm kilolu insanların işte gerçek çözümü
  • Azmine hayran oldum helal olsun
  • Tam benim diyeti yapmış bende 2.5 ayda 12 kilo verdim
  • gerçekden azmin elinden bişe kurtulmuyor ancak ciddi hastalıklar ortaya cıkabılır
  • 6 ay gibi kısa süre için çok fazla ve sağlıksız. Gittiğim salonda da Ali abi vardı salona geldiğinde 138 kg dı 6 6,5 ayda 70 kg yakın verdi. Yediklerine dikkat ediyordu haftanın 6 günü çok sıkı çalışıyordu ama bu 6 ay sonunda sağlık sorunları boy gösterdi 2 hafta ara verdi salona tekrar geldi ve çalışamadı doktora kontrole gittiğinde çok abarttığını kalp ritminde sorun olduğunu ve 2-3 ay boyunca normal beslenmesine dönüp günlük sadece 1 saat yürüyüş yapmasını söyledi. Son hali üzerinde elbiseler varken çok iyi görünüyordu ama elbiseler yokken özelliklle bel ve göbek derilerini giydiği baksırın içine koyduğuna şahit oluyordum bunun için de ayrıca bir estetisyene görünecekti. İlk bahardan beri görmüyorum galiba toparlanamadı.
  • Azmin sonucu
  • bilgisayar vs aldıktan sonra bende epey kilo almıştım ama karpuz diyeti ile 1 ayda 17 kg verdim ama sabit tutmak çoooooooooook zor bir iş
  • 1 ayda 17 kg mı verdin ZHAUAA iimiş
  • benden bir kaç ay sonra sibel can diyeti diye piyasa çıkmıştı aslı goro karpuz diyetiydi ama neyse denemek isteyen varsa pm atsın diyet listesini vereyim gerçi çoğunlukla karpuz var ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 17 Ağustos 2008; 16:47:14 >
  • Helal olsun valla..
  • kadın milleti işte inatçılık huyları bazen işe yarıyor
  • ben 1 ayda 26 kilo vermiştim diyetsiz bi şekilde herkes acayip şaşırmıştı
  • Muzice gibi birşey : ))
  • quote:

    Orjinalden alıntı: L4st

    kadın milleti işte inatçılık huyları bazen işe yarıyor


  • gerçekten tebrik ediyorum bu bayanı keske herkes onun gibi başarılı olabilse...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: L4st

    kadın milleti işte inatçılık huyları bazen işe yarıyor



    Yaklaşık yarı yarıya kilo vermiş Helal olsun .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.