Şimdi Ara

5600x Isınma Problemi - Yardım! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    75 dereceyi görüyor.

    Gerek yok.

    Yukarıdaki teknobiyotikteki raijintek o fiyata bedava.

    Fuma 2 120lik su sogutmaların hepsini tokatlar , 240 lıkların yarısından fazlasını tokatlar.

    Ama 800 lira edermi derseniz , no no no.

    Son topladığım sisteme 5600x yerine 3700x aldım 2.elden sırf fan masrafı cıkmasın diye. Bu fanlar iş görür de anca iş görür iste serin sessiz performans için fuma 2 yi 500 liraya bulup almak ilazım

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Seni buralarda görüyoruz şaşırtıyorsun beni. 5600x Isınma Problemi - Yardım! 


    Önceki mesajlarda Konu Sahibi arkadaş biraz orijinallik açısından da böyle bir şey düşünüyorum diye belirtmişti. 199 TL idi ama zaten o fiyattan kalmamış. TDP açısından bu şekilde hiç karşılayamayacak düzeyde ise dediğin gibi hiç gerek yok.


    Raijintek iyidir hoştur da işin içerisinde TB olmasa keşke...

  • haklısında sogutucu konusunda sorun olmaz raijintek iyidir bişi olursa ararım merkezi tony dostumdur 5600x Isınma Problemi - Yardım! banada zaten akortekle anlastıktan sonra soyledi bişi diyemedim. Lakin çyleki ben birsürü şey aldım sıfır sıkıntı yaşadım tb de :D demekki şanslıyım çünkü bir yerde yazdıkları cevapları okumustum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 15 Ocak 2022; 19:22:42 >
  • İyi bir soğutucu almaktan başka bir çareniz yok ne yazık ki. 5900x kullanıcısıyım. Size şu ana kadar önerilen her şeyi denedim zamanında sonuçlar şu:


    Eco mode: Evet bir miktar soğuk çalışıyor ama performans da bir miktar düşüyor. Manasız

    Curve optimizer: Az voltajla aynı boost rakamları vadediliyor, sonuç, zırt pırt çöken bir bilgisayar, sıcaklıklar neredeyse aynı. Manasız

    AMD precision boost: Genellikle bütün çekirdeklerin kullanıldığı işlemlerde ekstra güç çekerek ekstra performans veriyor, oyunlarda neredeyse hiçbir etkisi yok ve ısıyı çok artıyabiliyor. PBO'yu kapatın yine de keza AMD yine boost yapıyor otomatik. Sonuçta bu da manasız.


    İyi bir soğutucu alın ve PBO'yu kapatın.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Raijintek aslında tanıdığımız farklı bir firmanın da gündemindeydi hatırlıyorsundur. Fakat yanlış hatırlamıyorsam biraz fazla anlaşma ücretleri talep ediyorlardı. Akortek bunları karşılamış olsa gerek ki onları tercih etmişler. Sıkıntı yaşamayanlar da olmakla beraber yaşayanların sayısı fazla olduğundan ve senin de okuduğunu belirttiğin bazı tutumlardan ötürü bu süreci ortaya koymuş durumdalar.


    Tabii bunlar içerisinde bulunduğumuz konu ile direkt olarak alakası olan hususlar değiller. Sonuçta bi' cooler olduğunu düşünürsek TB de tercih edilebilir ki ben imkan varsa farklı satıcılar olmalı şeklinde görüş belirtiyorum.


    Fiyatlar piyasaya göre nasıldır bakmadan linki iletiyorum. En azından direkt olarak AMAZON TR stoğundan da (fiyata bağlı olarak) ürün çekilebilir. 5600x Isınma Problemi - Yardım! 





  • bende bu işlemciyi corsair capellix elite 280 ile kulluyorum, bir kaç tarayıcı sekmesi açık pc 1 gün açık şekilde oyun vs olmadığı sürece 47 yi geçmiyor, tabii ufak voltaj ayarı vs yapmıştım, bir sıkıntı olmadıysa o ayarlar duruyordur aldığım günden beri.

  • ibo-wan kullanıcısına yanıt

    hocam 5900x de etki yapmayabilir ama 5600x için etkili olabilir belki pbo, doğru mudur?

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Değişeceğini sanmam, pbo kapadığınızda zaten yine boost yapıyor default olarak. Pbo sadece default boostu biraz daha zorluyor, enerji performans oranı da çok iyi değil, yani açmanın manası yok.


    Eco mode/curve optimizer/PBO üçgeninde en mantıklı olanı Eco mode fakat o da tdp'yi düşürüyor veya clock'u limitliyor. Oyunlarda kayıp az fakat yine de insanı psikolojik olarak zorluyor, e ben arabayı aldım sürekli 4. viteste gidiyorum gibi bir iş.


    Şu cpu veya gpu dünyasında 20 senedir bu tarz boost, moost, foost filan diye sunulan herşey boş reklam çıkmıştır, hala da aynı.

  • ibo-wan kullanıcısına yanıt

    bende kapayayım o zaman hocam , 2 derece düşse kardır sonuçta, performansa artı da katmıyor nasılsa, en azından oyun bazında, günlük işlere her türlü yeter zaten

  • Valla seçemedim. Ne kadar bütçe ayırsam ona da karar veremedim. Görünümünün de güzel olmasını kasaya yakışmasını istiyorum. Sessiz olsun, 75 derecenin üstünü de görmek istemiyorum.


    Wraith Prism yeterli olur ekonomonik tercih olur, 10 derece civarı ekstra soğutma sağlaması yeter dedim ama bazı testlerde onu dahi sağlayamadığını gördüm.

    Fuma 2'nin kaba görünümünü biraz makyajlasalardı tercih edilebilirdi benim için.

    Bütçeyi Corsair H100x e çıkartayım dedim ama onda da kronik bir ses problemi varmış. Şansıma denk gelirse gluk gluk ses çıkarmaya başlasa kaldırır çöpe atarım.

    Aerocool Cylon 4F fena durmuyor. Görünümü güzel, genel kalitesi de f/p gibi duruyor.

    Bir de bu ID-Cooling SE-224-XT Black görünümü ve kalitesi fena değil f/p açısından.


    Sizlerin yorumu, son bir değerlendirmesi olur mu arkadaşlar, biraz yordum ama.. ? :)


    Ekstra 3'lü kasa fan tavsiyesi de olursa dua ederim ^^ dark'ın 3'lü kasa fanları hakkında güzel şeyler söylüyorlar f/p açısından..


    @ibo-wan @BekirTemel @REDSTONE @huso @Muten Baba





  • CrystalChamp kullanıcısına yanıt

    kasa fanında dark, akasa, corsair, lian li pek sıkıntı yok onda ama ben sıvı soğutma dışı kullanmadığım için uzun zamandır, yorum yapmamam daha iyi olur, bahsettiğin markalara ek noctua fanlara da bakabiirsiniz, iyidir inventus bazen sağlam indirim de yapardı , tabii zaman değiişti, 1 yıl önce ile aynı kalmadı , bu ara indrim yapıyorlar mı bilmem

  • CrystalChamp kullanıcısına yanıt

    Ben Dark X128 gibi 220W TDP li alirdim.Raijintek de alirdim.Bunlar da genelde kampanya da oluyor.


    Onun disinda Arctic,İD Cooling,Coolermaster,TT,Deepcool vs hepsinin guzel fanlari var.Coolermaster Hyper Black de F/P urunudur.

    3 lu fan icin Corsair 140 lik fanlari var guzel,CM var,TT var,Dark da iyi olabilir butcenize gore bakabilirsiniz.

    Kasa icinde 200mm fan da kullanabilirsiniz ,3*140 da kullanabilirsiniz kasanin uygunluguna gore benim onde 3*140 ustte 2*200 var mesela...




    5600x Isınma Problemi - Yardım!
    5600x Isınma Problemi - Yardım!
    5600x Isınma Problemi - Yardım!
    5600x Isınma Problemi - Yardım!
    5600x Isınma Problemi - Yardım!
    5600x Isınma Problemi - Yardım!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CrystalChamp kullanıcısına yanıt

    Su soğutmanın kendine has problemleri olduğu için orta-uzun vadede sıkıntı yaratabiliyor. Hava soğutma ile de öyle pek farkları yok. Seçim sizin tabii.


    Fan olarak da en kaliteli ve genellikle en sessiz fanlar Noctua, evladiyelik. Onun dışında alacaksanız testleri iyice inceleyin derim, youtube'da birçok karşılaştırma videoları var

  • Hocam güzel Bi prism fan ile soğutursun. Pbo değerlerini negatif konuma çekersen rahat edersin. Türkiye de pek fazla kişi anlayamadı ne yazık ki. Edc ayarları için özel mesaj atabilirsin. Ben prism ile 5950x kullanıyorum, 85 dereceyi aşmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt

    Default boost u negatif konumda düşük edc ve curve optimizer ile uv yaparken oc yapıyor hocam. Pbo gelmiş en geçmiş en iyi oc/uv profilidir kullanmayı bilenin elinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    Overclock biraz takıntı ve biraz da zevk meselesi. Fakat stabilite ve ardından harcanan enerji/performans oranında 1:1 veya daha kötü bir oran yakalıyorsanız, ve bu rakamlar hele de sıcaklık sınırlarını zorluyorsa hiçbir manası yoktur.


    Nerede o eski athlon'lar phenom'lar, core2'ler vs. E/P 1:3 filan gelirdi zaman zaman. Bazı cpu'lar gelir, o zaman OC yapmamak ayıptır 5600x Isınma Problemi - Yardım! 

  • ibo-wan kullanıcısına yanıt

    Çekirdek açmak için aldığımız anakartlar o günler güzel günlerdi hocam ama undervolt gerçekten işe yarayan bir teknoloji


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede dark x124 var 5600xte oda iş yapıyor gayet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Muhtemel dark biraz daha çıkarsam corsair alacağım kasa fanında o kesin gibi oldu. Noctua'ları da inceleyeceğim hocam teşekkür ederim

  • huso kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Ben de kasa fanında corsair e gidicem muhtemelen. Bu mudur hocam dediğin 140'lıklar ?


    5600x Isınma Problemi - Yardım!
    5600x Isınma Problemi - Yardım!akakce.com
    Corsair ML140 Pro RGB LED CO-9050078-WW Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/kasa-fani/en-ucuz-corsair-ml140-pro-rgb-led-co-9050078-ww-fiyati,273840920.html
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.