Şimdi Ara

52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üstadlar tecrübenize ihtiyacım var. Goldstar tv besleme katı arızası var. Tv ye hiç elektrik gelmiyor. Sigora vs sağlam. Ben Transistörleri diot ları değiştirmeden daha önce başınıza geldiyse arızalı parçayı söyleyebilirmisiniz.
    Not: fiziki bir arıza, soğuk lehim, patlak kond ya da yanık transistör yok.



  • besleme çıkışındaki diyotları katotlarından ölç şaseye kısadevre varsa horizantal transistöre bak
    hiçbir diyodun katodunda kısa devre yoksa
    besleme transistörü besleme entegresi değişir
    bunlardan çıkmazsa entegre çevresi direnç ve kondansatörler olabilir
  • dewmez D kullanıcısına yanıt
    Kardeş cevabın için teşekkür ederim. Sigortası atıktı sardım şu anda stdby ışığı yanmıyor. Sigorta atmıyor ve yanık bir parça görünmüyor. Sadece fişe ilk taktığında dikkatle dinlersen hafifbir transistörün nüvelerinden çıkan ses benzeri bir sen geliyor sonra o da kesiliyor. Ve daha önce hiç görmediğim tuhaf bir parça var. D-Coil yazıyor. içinde tuhaf bir iletken var. 1krş boyutlarında, dikine buton bil yuvasına benzer bir yere takılıyor. ökçtüm sıfır dirence sahip ve ısınıyor. Pile benziyor. arızaya bu sebep olmuş olabilirmi ve dün kısa devre yapıp deneyecektim arıza büyür diye denemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-ex -- 24 Temmuz 2015; 9:57:31 >
  • Sigortası atıktı ,sardım ? ne sardınız . basit bir ince tel en az 5A akım dayanımı vardır . sigorta atıyorsa ,sırasıyla giriş kuplaj kondansatörler ,PTC , köprü diot veya dc akım çevirici diotlar , özellikle büyüş şişman elektrolitik kondansatör . bu şişman genelde D.M.M ölçümlerinde sağlam görünür , voltaj verince kısa devre oluşur sigorta atar. buraya kadar sağlamsa smps trafosu sürücü transistör veya mosfet ve civarındaki kondansatörler . aslında tamiri en kolay arızadır besleme katı .
    kolay gelsin .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Kardeş cevabın için teşekkür ederim. yaklaşık 1,6 a tek teli lehimledim ve fişe takınca tekrar atmadı. Kondansatörde bir şişlik yoktu. verdiğiniz bilgiler ışığında tekrardan bakacağım. cevabınız için tekrar tekrar teşekkür ederim Allah Razı Olsun...
  • tr-ex T kullanıcısına yanıt
    elektrolitik kondansatörler fiziki bir belirti ( şişme -akma ) vermedende arızalı olabilir. gerekli değerde sağlam sigorta takıp atmıyorsa ,besleme katının çıkış voltajlarını ölçün doğruysa arızayı başka yerlerde aramak gerekiyor .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Kardeş karta voltaj veren yerde sıfır değer karta hiç elektrik gelmiyor.SMPS den çıkış alamıyorum yani
  • besleme board ana karttan harici ise , besleme katını çıkarın , tek tek kontrol edin . kondansatörlere dikkat ,kuplajlar dahil . bazı ölçü aleti ile sağlam görünen kondansatörler voltaj gelince kısa devre oluşabiliyor . şüphelendiğinizi değiştirin . LCR metreniz varsa kondansatör kontrolu daha kolaydır . 30-40 tane devre elemanını kontrol edin . smps trafosunu da unutmayın !
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Kardeş Teşekkür ederim verdiğin bilgiler ışığında inceleyeceğim. Power katı anakarta entegre maalesef. Powerden ana karta voltaj bir transformatörden geçerek geliyor.
    3. fotograftakinin ne olduğunu bir türlü anlayamadım. Buton file benziyor ama değil. Sıfır direnç gösteriyor. bilen biri varsa aydınlatabilirmi lütfen...

     52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin.
     52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin. 52 ekran Goldstar arıza lütfen yardım edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-ex -- 27 Temmuz 2015; 13:31:41 >
  • Üst fotoğrafta sağdan birinci foto , üst kapağı uçmuş PTC . demanyetize bobinine kumanda eder . televizyonu ilk açışta tüpün etrafında çepeçevre izleyen kablolunun kısa süre manyetik alanı yok etmesi içindir .
    PTC söktüğünüzde 3 bacaklı veya 2 bacaklı türleri vardır . genelde 7 -9 -12 -18 -24 -27 ohm arası dirençler olanı mevcuttur .
    kısa bir test için ptc nin arkasındaki iki kablolu fişi sökün ve ptc yi karttan ayırın bakalım televizyon çalışacakmı .

    ptc ayak sayısı ve ohm değerine göre elektronik parça satanlarda bulunur .

    açık devre olması televizyonun çalışmasına engel olmaz ,ekranın alt üst köşelerinde renk karşıklığına sebep olur .
    kısa devre olması sigorta atmasına hatta demanyatik bobinin yanmasına neden olur . kısa devre olduğunu ben hiç şahit olmadım .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yine açıklamaların için ben ilk defa görüyorum. Çıkarıp çalıştırmayı denemiştim zaten çalışmamıştı kardeş...
  • Kardeşim komik gelecek sana belki ama fişten itibaren başlayacaksın ölçmeye . power switch dahil . şeması elinde mevcutsa . yayınlarsan olası arıza yapabilecek parçaları yazabilirim .
    Voltaj nereye kadar geliyor ölçüm yapabildinizmi .
  • tr-ex T kullanıcısına yanıt
    arkasındaki manyetik bobine giden fişide sökmüşmüydünüz çalıştırmak istediğinizde . arkasındaki2 li işi sökmeniz gerekirdi . ınıltıdan bahsaetmişsiniz manyetik bobin ınıltı yapabilir. fişi sökmediyseniz bir sökerek deneyin .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Kardeş çok teşekkür ederim samimi bir şekilde bilgini paylaştığın için. Cenazemizden dolayı şimdilik eve geçmem biraz zor görünüyor lakin bu verdiğin bilgileri txt dosyasına kaydetip cepten inceleyeceğim. Dediğin demagnetizer kablosunuda sökerek deneyeceğim inşaallah. Allah Razı Olsun...
  • Rica ederim ,bilgilerimizi paylaşmak için buradayız . başka bir zaman bakarsın sen bana yardımcı olmuşsun .

    Başınız sağolsun ,Allah rahmet eylesin ,geride kalanlara sabır versin .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Allah Razıolsun Kardeşim Sağolasın. Anneannemi Kaybettim Mekanı Cennet Olsun.
  • Başınız sagolsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • extrabold kullanıcısına yanıt
    Allah Razı Olsun
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Kardeş dün akşam 200v 400 uf lik kondansatör vardı devreye bağlı iken kısa devre görünüyordu çıkarıp ölçtüm sağlam çıktı yinede güvenemedim elimde hazırda 100v 400uf lik vardı taktım maalesef sonuç olumsuz. sizce neyden olabilir. bu arıza nasıl çalıştırırız
  • Köprü diot kontrol edin. Muhtemelen kısa devre.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.