Şimdi Ara

50cc motor hakkında tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
10.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mecburiyet karşısında 50cc scooter motor almam gerekiyor. Bütçem diğerlerine yetmediği için mecburen Çin malı almalıyım daha önce alıp kullanan ya da bu konu da fikir sahibi kişilerden destek bekliyorum önereceğiniz marka nedir ?



  • G
  • Kesin scooter mı istiyorsunuz? Bütçenizi söylerseniz ona göre tavsiyeler verebiliriz.
  • 50cc çin motor alacağınıza 2005-2010 arası 100-125cc lik Japon bir motor alabilirsiniz. Motorun büyük ihtimal canı çıkmıştır. Ucuz bir paraya almaya çalışın. Sonra sıfır piston,gömlek ve segman değiştirin. Set halinde satılıyor zaten. Ortalama herşey dahil 2000-2500'e mal olur size motosiklet. Sonra 5 yıl sorunsuz binin
  • 2016 model kisbee m var. 11.000 de aldım şuan 18.000 de tık demedi maşallah şehir içi tüm işimi görüyor.
  • Evet scootera binebiliyorum
  • CeLLaT86 kullanıcısına yanıt
    Hava şartlarından dolayı yıl boyunca 3-4 ay motor kullanabiliyoruz geri kalan zamanlar için motor kullanmak imkansız 3-4 ay motora binmek için 450-500 lira sigorta ödemek saçma geliyor bu sebeple 50lik tercih ediyorum
  • Yamaha neos 50 kendisi su soğutmalıdır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pirhana1

    Evet scootera binebiliyorum
    "skutere binebiliyorum" derken ?

    Vitesli motorlardan korkuyor musunuz yoksa bagaja mı ihtiyacınız var ?

    Ufak tekerli motorlar acemiler için çok daha tehlikelidir. Kolayca kayarlar yere yapışıverirsiniz. Bunu 50cc skuterde kayıp yerde sürüklenen ve sonrasındada anında satıp vitesli motor alan birisi olarak söylüyorum. Tecrübelerime güvenin.

    Benim 50cc'deki yeni gözde motorum Rks Xpower 50. Hondanın tasarlayıp çinlilere sattığı eski bir honda motor bloğuna sahip. Kolayca 110'a yükseltilebiliyor. Titreşimin felanda çok az olduğu söyleniyor ben Xpower kullanmadım ama Rks kullandım. İyi bir çinlidir. Mondial filan yanına bile yaklaşamaz.

    Malum 50cc'lerde kronik "trafikte ezilme" problemi var, biraz yükseltme sizi hayatta tutar.

    Yok illa skuter olsun diyorsan Motolux Rossi 50 dedikoduları dönüyor ortalıkta. Bunların "R139" veya "KING139" diye anılan 2018 araya kaynamış bir varyasyonu varmış. Ruhsatta 50cc geçiyormuş ama 125cc bloğa sahipmiş. Bütçenizde çok kısıtlı olduğundan ikinci elde bunlardan bir tane kovalayabilirsiniz.

    Güvenli sürüşler dilerim
  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    Korkmuyorum hatta viteslileri çok daha fazla seviyorum enduro bile bindim xmax 250 nmax 125 derken gittikçe cc düşürüyorum :) sağlık sorunları diyelim eklem rahatsızlığım var ne kadar küçük motor o kadar kolay kontrol benim için dediğiniz motorları araştıracağım teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pirhana1

    Korkmuyorum hatta viteslileri çok daha fazla seviyorum enduro bile bindim xmax 250 nmax 125 derken gittikçe cc düşürüyorum :) sağlık sorunları diyelim eklem rahatsızlığım var ne kadar küçük motor o kadar kolay kontrol benim için dediğiniz motorları araştıracağım teşekkürler
    Eğer küçük motor + kolay kontrol istiyorsanız araştırma listenize mutlaka benim motorumuda ekleyin.

    Skyteam Bubbly 50

    50cc motor hakkında tavsiye


    Küçüklükte dünya rekoruna oynar

    https://forum.donanimhaber.com/skyteam-bubbly-50-cc-aldim-izlenimlerim--137089871#137174239
  • bende yamaha neos4 düşünüyorum. 50cc 4 zamanlı sıvı soğutmalı ve brembo frenli en uygun fiyatlı model olarak görünüyor. honda today yada peugeot kısbee için ne dersiniz?
  • İstanbul izmir ankara gibi trafiğin yoğun olduğu bir şehirde yaşıyorsan ben tavsiye etmem..

    Trafik sigortasız araç tavsiye etmem. 50cc likler trafik sigortası yaptırsanda geçersizdie motorlu bisiklet sınıfında olduğu için yani bir kaza ananında sigorta para falan ödemez mağdur olursun..

    Onun dışında gittin insanlık hali fiat egea megan gibi bir aracın kapısına çarptın kapıyı değişsinler bu gün bir egea meganın kapısı + servis+ boya + işçilik 6-8 bin lira arasından aşağı çıkmaz.. Heleki şansına bmw mercedes audi gibi bir araç olursa bu rakam 15-20 bin liralara kadar çıkabilir... Bunlar bir motorcunun trafikde yapabileceği normal kazalar. Öyle ekstrem şeyler değil.. Zaten araba servisleri öyle çekiçle boyayla uğraşmıyor en ufak minnacık kazada bile parça değişimine gidiyor..

    Tabii bu karşı tarafın masrafı birde senin masrafın var.. Senin motorunda 3-4 grenaj parçası kırılsa çin min deyip geçme grenaj parçaları onlarında gayet pahalı. 2 bin tl de senin masrafın tutsa..
    Tekrar ediyorum motor kaç para ve senin cebinde o kadar sıcak para varmı..

    Bugün bir aracın boş farı bin lira iki bin liralardan başlıyor dolu farlar heleki o yol takip sistemli şerit takip asistanlı kameralı sensörlü farlar 15 bin liralara kadar çıkıyor...


    Şimdi soruyorum tekrar soruyorum motor kaç para ve senin cebinde bu kadar sıcak para varmı..

    50cc motora asla karşı değilim ama trafiğin yoğun olduğu keşmekeş olduğu yerlerde sigortasız araç sürülmez.... 300-400 tl sigortadan kaçmak için 10 bin - 15 bin liralık zarara girilmez..
    Üstüne paranız yoksa karşı tarafıda mağdur ediceksiniz bu sefer mahkemeler hacizler uğraşıp durucaksınız.. Bütün bunlar ne için 300-400 tl den kaçdığınız için..

    Yapmayın arkadaşlar.. Hem size yazık hem karşı tarafa..

    50cc nerde sürersin trafiğin olmadığı şehirlerde kasabalarda bağ eviniz vardır dağ eviniz vardır yazlığınız vardır markete bakkala merkeze sahile inip gidip gelmeye 50cc ilaç gibi gelir.. Ama büyük şehirlerde sigortasız araç olmaz arkadaşlar..
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Şu mesajı neden 50cc konularına atıyorsunuz? Sigortacı mısınız? 50 ccnin sigortası yok, kaza anında polis tutanak tutar. Kusur oranına göre ödeme yapılır. Evet cebinden yapılır ama sigortasız diye hepsini sen ödeyeceksin diye bir şey yok.
  • Benim 50 cc motora trafik sigortası yaptırdım. Sigortacıma sigorta olsa bile ödeme yapılmıyormuş. Araştırın dedim. Bakalım net cevap gelecek
  • yasin_61 Y kullanıcısına yanıt
    Sigortacı değilim 98 yılından beri bii fiil motorsiklet süren biriyim.. Az çok işin bilincindeyim ve insanlarıda aldığı aletler hakkında bilgilendirmek en doğal hakkım..

    Kimseye almayın demedim kimseye karşıyım demedim tan aksine belli alanlarda ilaç gibi işe yarıycağınıda beyan ettim..

    Trafik kazanına gelince kağıtta öyle dense bile internette bu forumda dahil başka forumlarda da 50cc lik motorla kaza yapan insanlar var ve trafik sigortaları olmadığı için bu kendi beyanları 8/8 suçlu bulunmuşlar..

    Bu forumda bir arkadaş var konusu vardı aratırsanız bulursunuz kaza yapmış 13 bin mi 15 binmi arkadaşa masraf çıkartmışlar kendi motorunun grenaj masraflarıda 3500tl mi ne çıkıyormuş...
    Arkadaş itiraz falan etmiş mahkemeden gerimi dönmüş öyle birşeyleri vardı arkadaş nasıl ödiycem o parayı diye dert yapmışdı.. Konusu bu forumda okuya bilirsiniz..

    Başka forumlardada var bu tip 50cc ile kaza yapanlar masraflar hep komple kendilerine kesilmiş.. Benim dediğim basit bem asla karşı değilim yazlık bağ bahçe dağ evi trafiğin olmadığı sessiz sakin kasaba şehirlerde kullanılır..

    Tek dediğim İstanbul ankara izmir gibi yollarında milyonlarca aracın gezdiği kaza potansiyelinin çok yüksek olduğu şehirlerde 50cc motor bence sürülmemeli hem karşı tarafı kaza anında sigorta olmadığı için olsada geçersiz olduğu için mağdur etmenin manası yok hemde kendini böyle psikolojik sıkıntı deryasına mahkemeler onlar bunlar uğraşmanın manası yok..

    İşin sosyolojik yanı ayrı oraya hiç girmiyorum adam masrafı ödenmesse karşı tarafı darp edebilir, taciz edebilir can sıkıcı hal alabilir..

    Kısaca asla kimseye almayın demedim dememde ama bana normal hayattada soruyorlar aynen burda yazdığım gibi. İzah ediyorum ama karar senin neticede diyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    Benim 50 cc motora trafik sigortası yaptırdım. Sigortacıma sigorta olsa bile ödeme yapılmıyormuş. Araştırın dedim. Bakalım net cevap gelecek
    Kardeşim sormana ne gerek var poliçenin arkasında yada ikinci nüshasında kapsam dışı araçlar bendinde o başlık altında kocaman yazıyor zaten..

    Her türlü motorsuz taşıtlar ile bisiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin hukuki sorumlulukları ktk m103'e göre genel hükümlere tabii olduğundan bunlar için sorumluluk sigortası söz konusu değildir.. Diye..

    Diye bir ibare vardır...

    Hatta sana direk resmi türkiye sigortacı birliği. Sitesinden paylaşıyım linki..

    https://www.tsb.org.tr/karayollari-motorlu-araclar-zorunlu-mali-sorumluluk-sigortasi-genel-sartlari.aspx?pageID=1080

    A.6. TEMİNAT DIŞINDA KALAN HALLER
    ı) Motorlu bisikletlerin kullanılmasından ileri gelen zararlar...

    Diye yazıyor..
  • motolüks rossi 108 öneririm.kağıt üzrinde 50 cc ama normalde 110 cc.diğer cinlilerden kalitelidir.yutube de inceleme videoları var.
  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    usta soft 50 için ne dersin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.