Şimdi Ara

5 liraya lpg mi; 7,80e benzin mi karlı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
10.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 0.9 clio 45 lt depo 350 tl. benzin ışığı yanıncaya kadar 745 km yol gitti (çoğu uzun yol ama güzergahta sahil şeridi çok olduğu için ışık çok var) yakıt dibine kadar kullanılsa 30 km daha diyelim toplam 775 km. yani 45 krş yaktı. şimdi bu araba lpg'yi ne yapsın. turbolu arabalar için lpg bence gereksiz, motoru yorduğuna değmez.

  • Lpgnin avantajı 2015 gibi yıllarda çok iyidi 1,5 liradan alıyorduk litresini, şimdi olmuş 5 lira.Geçen hesapladım LPG'de kullansam 100 lira kâr ediyorum sadece.Lpgnin motora verdiği zarar ve açabileceği masrafları düşününce değmez diyorum 100 lira kâr için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg'nin pahalı satıldığı bir yerde yaşıyorum. Yalnız go ipragaz var, biraz indirimli satıyor. Şu an 4.70'ten alıyorum.


    Aracım şehiriçi 9lt benzin, 10.5 lt civarı lpg yakıyor. Ayda ortalama 1500km yapıyorum.


    Bu durumda aylık olarak;


    Km'de 0,71tl benzin yakınca 1500km'deki yakıt masrafı 1065tl oluyor.

    Km'de 0,49tl lpg yakınca 1500 km'deki yakıt masrafı 735 tl oluyor. Sıcak bir yerde yaşıyorum o yüzden ilk çalıştırmalarda lpg ye geçiş çok hızlı oluyor. Bu durumda 330tl aylık yakıt daha uyguna geliyor.


    Sorunsuz çıkarma potansiyeli olarak da corolla 1.6 132hp valvematic motor sağlıklı bir montaj ile lpg'de pek problem çıkarmıyor. Kullanırken de benzin ve lpg arasındaki performans farkı çok anlaşılmıyor.


    Ancak aylık 700-800km civarı yapıyor olsam aracı lpg ile kullanmaya değer mi yine değer ama benim aracın lpgsi takılalı nerdeyse 3 yıl oldu. Ancak şimdi lpg montajı düşünsem muhtemelen taktırmazdım.


    Bir de gözardı ettiğimiz bir husus var, burası türkiye, yarın benzine de zam gelmeyeceğini kimse söyleyemez. Ayrıca bu ülkede oy potansiyeli olarak bakınca lpg kullanan vatandaş ilk başta gözetilir. Önümüzdeki dönemde benzin fiyatının da artacağını ya da lpg'ye indirim geleceğini düşünüyorum. Yurtdışında mesela gittiğim ülkelerde lpg fiyatı benzinin 3'te 2'si iken ülkemizde daha düne kadar lpg fiyatı benzinin yarısıydı.


    Sağlıklı sürüşler...





  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    ben 32 litre lpg ile 450 km yol yapıyorum hocam hız sabit 105 km saat. Araç 2003 model 1.2 16v Albea. Siz öyle yazınca gözüme fazla geldi yakıt tüketimi.

  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    benim araç benzinde 9 litre yakıyor, senin araç benzinde de daha az yakar. bizim tosun 1650 kilo. normal yani. lpg ile yakıtı gayet uygun bile Tucson için. benzinde agresif kullanımda 12 litre ortalama yakabiliyor, şehir içi şehir dışı karışık çünkü şehir dışı da 150-200 arası gidince yine çok yakıyor.


    önemli olan aradaki fark şu an, LPG halen % 35-40 tasarruflu benim için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 14 Ağustos 2021; 22:7:26 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Benim araç boş ağırlığı 1015 kg, fabrika yakıt tüketimi 7 litre hocam. Tucson gibi bi araç için bence de gayet uygun. Ben hafif arabadan devam  

  • Dizel

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Araç otomatik mi ,şehir içi tüketim mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    20 yaşında benzinli bir aracım var. Kullanıcı kitlesi zamanla değiştiğinden ötürü piyasadaki örneklerinin neredeyse hepsi LPG'li ve yıkık durumdalar. Benimki standart bakımlarıyla km'si de yüksek olmasına rağmen saat gibi çalışıyor. Yorumu size bırakıyorum.

    20 yilda araç fiyatini coktan cikardilar yıkık durmasını birakin ayakta dursa yeter.Sizin arac bu piyasada 10x para ediyorsa onlar da 8-9x ediyor kafanizi yormayin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semihoviç S kullanıcısına yanıt

    evet tam otomatik şanzıman 1.6 GDI Tucson ve şehir içi genelde. şehir dışı uzun yolda çok bastığım için bir de gittiğim yer genelde yokuş olduğu için ortalama 12 litre lpg tüketimi oluyor.

  • Ölçümü şu kritere göre yapmak gerekir.
    Bahse konu araç 100 kmde kaç litre benzin yakar? Ve 100 kmde kaç litre lpg yakar.

    Sonuç hesaplanınca kar oranı %30 ların üstüne çıkmıyorsa lpg bence gereksiz. Lpg her türlü zarar ziyan bana göre. En iyi kit de olsa aracın motorunu yoran eskiten bir sistem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LPG benzinden daha yanıcı değil mi? Normalde daha performanslı bir yakıt olmuyor mu?


    LPG gaz halinde olması benzinde göre daha fazla yakmasina neden oluyor sanırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.5 litre benzin yakan araç LPG de 10 litre yakar. Ama eğer aracınız eş zamanlı benzin de tüketiyorsa LPG bence boşa. Yok sadece LPG tüketimi varsa LPG devam edebilirsiniz. Bence test edin depoyu doldurup 5 gün işe gidip gelirken LPG tüketin sonra tekrar doldurun hem benzin hem LPG yi bir duruma bakın ne yakmışsınız . Sonra dönüp bir de LPG siz benzinle deneyin. Ekonominize ne uyarsa ona bakın hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel değer, tucson 2019 mu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • semihoviç S kullanıcısına yanıt

    2018, son GDI motorlarıydı sanırım. 2019 da GDI yok Turbo olan T-GDI vardı sadece. aralarında bir de şanzıman farkı var, GDI olanlar tam otomatik şanzımanla gelirken T-GDI ve CRDI dizel olanlar DCT yarı otomatik şanzıman. yarı otomatik olsa belki daha az yakardı ama ısınma şikayetleri var onların da.

  • Benzinde uzun dönem 100 km de 4.8 lt ortalaması olan araçla ayda 3600 km yol yapacağım. Lpg taktırmalımıyım cok kararsızım. Atiker grand için 3600 tl fiyat teklifi aldım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg olayı kalmadı artık. Eskiden araca takardın silindirler yağsız kalmış vb umrun da olmazdı. Araç bozulsa bile parasını çoktan çıkarmış olurdu lpg bozulmazsa yanına kâr kalırdı. Şimdilerde artık 4,30 larda gidiyor lpg %20 fazla yakıyor benim gözlemim oda fiyatını 5 liraya çıkarıyor. Sıralısı silindir yağlaması derken 5,5 TL düz hesap.

  • sevecen69 kullanıcısına yanıt

    Silindir yağlanması falan halk hikayesi hocam, öyle bir şey yok. Krank tarafında varsa jet yağlama yoksa krank mili karteri çırparak silindir duvarlarını ve piston kolunun pin kısmını yağlar. Asıl benzin silindir duvarlarındaki yağ tabakasını yıkayıp yağı söker. LPG nin tek kötü yanı benzinden sıcak çalışması, sübaplar çelikse zaten hiçbir sıkıntı olmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eko33 E kullanıcısına yanıt
    Resmen lpg ye bakış açımı değiştirdin :) Çalıştırdıktan sonra acaba ne zaman lpg ye geçecek, burnuna gelen gaz kokusu acaba benim arabadan mı, kaçak mı var, araba yanarmı, havaya uçar mıyım gibi sahneleri yaşamamak için insan üste para bile verebilir. Muayene sırasında kaçak kontrolü v.s. stresi de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estimatoreng -- 15 Ağustos 2021; 2:0:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen hafta deneme şansım oldu 120 liralık lpg ile 320 km yol yaptım 100 ila 120 km hızla... 120 liralık benzinlede sabit 110 ile 280 km yaptım. Benim için lpg bitmiştir bundan sonra gidip 1.0 veya 1.2 turbo benzin alır paşalar gibi binerim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.