Şimdi Ara

5 Aylık Macbook Pro Touchbar ANAKART YANDI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 5 ay önce almış olduğum Macbook Pro 2016 , Touchbar AnaKartı yandı. Ankara Lydia Teknik servise verdim , verirken bilgiler önemli kurtarılması lazım dememe rağmen , dün çağırdıklarında bilgileri kurtaramadık diye dalga geçer gibi bir tepki gördüm.

    Bu cihaz adı üstünde pro değilmi. İnsanlar bu cihazlar ile milyon dolarlık şirketler yönetmiyormu. Bu servisin rezaleti nedir. 5 Aylık cihaz ankart yanıyor ve bilgiler kurtarılamıyor. Nerde kaldı profesyonellik.

    Başına daha önce böyle birşey gelen varmı ?



  • Dalga geçerek ayıp etmişler ama maalesef verilerin kurtarmak garanti değildir teknolojik cihazlarda. Yani önemli veriler kurtarılamayabilir. Bu risk her zaman vardır. Cihazların pro olması bu gerçeği maalesef değiştirmez. Milyon dolarlık şirket yönetmiyor mu demişsin ama o tür şirketler önemli verileri tek bir bilgisayarda saklamazlar çünkü bu tür bir durumun olabileceğini bilirler ona göre davranırlar. Her zaman söylenen bir söz vardır. Önemli verilerinizi bir den fazla yere yedekleyin diye. Ben 2 yıllık fotoğrafçılık ve kameramanlık mezunuyum bunun yanında 3 senede kursa gittim. Hem kursta hem 2 senelik üniversitede (kitaplarda yazar) her zaman 1 den fazla yedek tutun denir. Teknoloji firmalarının sitelerin belli yerlerinde hatta sattıkları ürünlerinde kullanım klavuzları bile yazabilmekte bu bilgi.

    Kısaca haddisk ve bellek barındıran cihazlar dışında da önemli verilerinizi başka yerlerde yedeklemek gerekir.

    Bilgi amaçlı yazdım bunları. Ama dalga geçer şekilde size cevap vererek ciddi anlamda ayıp etmişler. Ben olsam size yukarıda yazdığım şekilde bir bilgi verip ondan sonra neden kurtarılamadıysa o konu hakkında da bilgi verirdim.

    Ama dediğim gibi haddisklerin içindeki verilerin kurtarılıp kurtarılamayacağı kesin bir durum değildir.


    Edit: Bu arada teknik servis görevlisi olan kişi ile görüşüp bilgi almak istediğinizi bence iletin. Size alay eder gibi bilgi veren kişi büyük olasılıkla cihazı açıp bakan eleman değildir hatta cihazdan hiç anlamayan biri bile olabilir. Siz işin ustasından bilgi almaya çalışın derim. Biz ürün alanlara bilgi vermekle sorumlu olan çalışanlar pek anlamazla bu konulardan çünkü. Hele hiç anlamayan biriyse dalga geçer gibi cevap vermesi pek de şaşırılacak bir durumda değil. Bilgisizliklerini öyle örtüyorlar.

    Yıllar önce Nokia marka bir telefon aldığımda servis'e vermem gerekti. Aldığım yer servis hizmeti de veriyordu. Onarılıp cihazı geri aldığım da iki çalışan kendi aralarında gülüyorlardı. Ne oldu dedim gülerek telefonda garip fotoğraflar vardı dedi. Virüs bulaşmış dediler. Dedim öyle fotoğraflar olamaz. 60 TL servis parası verip aldım eve geldim. Kafam dağınıktı o gün. Sonra fark ettim ki adını söyledikleri virüs telefona bulaşmış olamazdı çünkü servise vermeden önce kontrol etmiştim tek tek tüm sistem dosyalarını. o virüs nereye bulaşıyorsa nette yazmışlar bulaştığı yerleri ve adını. Bende servise vermeden bakmıştım. Kısaca yalan söylemişlerdi. Zaten sorunu tam çözememişlerdi. Servisteyken telefona mini sd kartı takınca aynı sorun tekrar başlamıştı. onun üzerine sıfır mini sd vermişler onu takınca sorun geçmişti. Bir şekilde ödediğim 60 TL sonradan geri aldım. Ülkemizde ki servislerin durumunu anla diye bu kısmı yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 11 Ekim 2017; 18:33:14 >




  • İletişim olarak sorun olabilir haklısınız fakat Macbooklarda SSD anakarta gömülü olduğu için kurtarmak zor olabilir. Time machine veya başka bir uygulama ile yedek almanız çok daha sağlıklı olur. Ayrıca İstanbul' da geçen gün servise bıraktım WIT Teknik Servise' Zorlu Mağazasındaki ilgiyi gördüm üstelik garanti süresi biten cihazımdaki ekran sorununu Appledan kaynaklanması dolayısıyla ücretsiz değiştirdiler. Zaten kendileri Premium Service olarak bilenmektedir. Tavsiye ederim.
  • Türkiye'de belki de alabileceğiniz belki de en iyi servisi apple veriyordur. Sizin görüştüğünüz görevlinin yaklaşımı yanlış olabilir ama diskten veri kurtarmak ap ayrı bir konu. Servisler genelde bu işi yapmazlar ki maclerin ssd leri bütünleşik anakarta. Western Digital veya seagate gibi büyük disk üreticileri bile, diskiniz bozulursa yenisini vermek üzerine garanti verirler. Verileri kurtarmazlar. Veri kurtarma maliyetlerini internetten araştıra bilirsin. Macbook fiyatlarına kadar çıkıyor.

    Milyon dolarlık holding dediğiniz firmaların afedersiniz ama eşek kadar IT departmanları ve destekleri oluyor. O adamlar o bilgisayarı iade etmek yerine kendi içlerinde direk dataayıda kurtarmaya yönelik cihazlar kullanıyorlar ki zaten hepsinin anlık yedeklendiği ortak serverları var.

    Kötü bir tecrübe olmuş. Ben kendim icloud dan yedekleme aldım ve masaüstünü otomatik olarak orada yedekliyorum. En az 8-10 bin tl lik makineler alım ticari işler yapıyorsak kesenin ağzını biraz daha açmak gerek diye düşünüyorum. Harici disk seçeneğini de değerlendirebilrisiniz.




  • yedegini alma sonra apple kurtarsin. baya iyiymis. yedek isinde ilk sorumlu kendindir her zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.