Şimdi Ara

5+1 tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar.
    bir süre önce evime lg 42le5300 lcd tv aldım. görüntüden keyfimi çıkarıyorum ama ses sistemi olmadan da olmayacak. onun için tavsiyeye ihtiyacım var.
    televizyonum usb üzerinden hemen her şeyi oynatabiliyor. zaten tercih sebeplerimden birisi de buydu. o sebeple bir arkadaşım bana optik bir ses sistemi almamaı taviye etti. böylelikle usb'den çalışptırdığım medyanın sesini optik çıkıştan ses sistemine aktarabileceğimi, hem dvd player gibi cihazlarla uğramayacağımı hem de yarın xbox vs kullanırsam da işime yaracağını belirtti.
    salonum 20-25 metre kare filan. eşim de ayaklı sistem istemiyor. mümkünse pek görünmesin diyor.
    benim için ses miktarından çok kelitesi önemli. bütçem de oldukça kısıtlı. özellikle optik destekli sistemelerin giriş düzeylerinin fiyatı benim ancak tavan bütçeme denk gelir. o sebeple
    1- optik olmazsa olmaz mı?
    2- optik destekli bile olsa player zaten sistemlere dahil değil mi? yani sadece ses için bir sistem var mı?
    3- (1 ve 2 ışığında) 500 liradan az paraya mal olacak ne tür bir sistem tavsiye edersiniz?

    teşekkürler.



  • 1. Tv için optik sistem olmadan olmaz, yani 5.1 AC3 veya DTS kodlu film izleyeceksen OPTİK-COAX bağlantılı bir ses sistemi gerekli. Diğer türlü sesi tvden alırsın veya stereo çıkışından 2.1 gibi analog sistem bağlayıp kullanabilirsin. Benim kullandığım TV'den, DTS kodlu bir film izlerken yanlızca görüntü geliyor ses gelmiyor. Mecbur AC3'e çeviriyorum.

    2. optik girişi olan AC3 ve DTS gibi kodları çözen sadece ses sistemi tabiki var, örneğin herkesin bildiği logitech z5500 (2. eli 400-500 arası). Başka sistemlerde var ama şuan tam marka model bilmiyorum. Goldmaster'ın var optic girişli ancak dts çözmüyor, frisby var yine,

    Tavsiyem alacağınız sistemin DTS çözmesine dikkat edin, 720p-1080p formatlı nerdeyse tüm filimler dts kodlu olarak geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone_510 -- 19 Kasım 2010; 14:09:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leone_510

    1. Tv için optik sistem olmadan olmaz, yani 5.1 AC3 veya DTS kodlu film izleyeceksen OPTİK-COAX bağlantılı bir ses sistemi gerekli. Diğer türlü sesi tvden alırsın veya stereo çıkışından 2.1 gibi analog sistem bağlayıp kullanabilirsin. Benim kullandığım TV'den, DTS kodlu bir film izlerken yanlızca görüntü geliyor ses gelmiyor. Mecbur AC3'e çeviriyorum.

    2. optik girişi olan AC3 ve DTS gibi kodları çözen sadece ses sistemi tabiki var, örneğin herkesin bildiği logitech z5500 (2. eli 400-500 arası). Başka sistemlerde var ama şuan tam marka model bilmiyorum. Goldmaster'ın var optic girişli ancak dts çözmüyor, frisby var yine,

    Tavsiyem alacağınız sistemin DTS çözmesine dikkat edin, 720p-1080p formatlı nerdeyse tüm filimler dts kodlu olarak geliyor.

    cevap için teşekkürler. z5500'ü arkadşım kullanıyor. ama z5500'ün şekli şemali biraz kaba. onu da eşime kabul ettiremem sanırım.
    peki tv'den almadım oynatıcılı bir sistem alıp sesi de oradan aldım diyelim. yani yine aynı soru. optik illa gerekli mi? (ses gelmesi için değil kalite bakımından soruyorum)
  • film'deki ses kaydı; AC3- DTS vsvs gibi digital kaynaklı ise digital bağlantı kalite açısından şarttır, burada ses sistemi kodlanmış sesi çözüp hoparlörlere gönderir. 2 kanal film için, digital bağlantı yapıp tekrar analog yapmak zaten mantıksız 2 kez dönüştürme işlemi oluyor. Yani digital kaynaklı bir filmde en iyi bağlantı Digital olarak yapılıp sesin ses sistemi veya decoder'a çözdürülmesi en iyi neticeyi verir.
  • bu konunun acemisiyim anladığınız üzere. o halde eğer player içeren bir sistem kullancaksam (çoğu filmin kaynağı dijital olduğundan) optik çıkşlı bir sistemin kalite açısından bir zorunluluğu yok. yanlış mı anlıyorum.
    bu durumda 300-400 lira civarına philips veya lg marka ses sistemlerini (optik çıkış barındırmayan ama player içeren) gerekli decoderları içermesi kaydıyla düşünebilirim.
  • Bütçene uygun, hoparlörleri küçük ve optik ses girişine sahip ve de çok uygun bir ürün var, eğer halen bulabilirsen. Phlips HTS 3270 modelini öneririm. Ben çok memnun kaldım. Seninle aynı durumdayken aldım ben de bu ürünü.350 TL civarına bulabilirsin. Vatan Bilgisayar'da'da halen satılıyor.

    Uygun fiyatına rağmen hem optik hem koaksiyel girişi var. Ki bu fiyat grubunda genelde bunlar olmaz. Ayrıca HDMİ çıkış var, 420 V gücü var. DTS çözer, ama TV USB si üzerinden göndereceğin filmlerdeki DTS sesleri alamazsın.Çünkü TV DTS desteklemez. Bunu şimdilik adece Samsunglar çözmekte.Bu durumda sesleri Ac3 e çevirmek gerek.

    Özetle F/P ürünü ve kaliteli bu cihazı öneririm.
  • Arkadaslar benim de durumum hemen hemen aynı, tek fark bende Egreat M34a mediaplayer var, bütün ses tiplerini çözüyor ( AC3, DTS ... ) Arkasında stereo çıkış ve optik çıkış var. Ben geçenlerde 5+1 hoparlor setlerinin 150 TL civarına olduğunu görüp bir tane almaya karar verip araştırmaya başlayınca acı gerçeği :) öğrendim: bu alete sadece optik girişli 5+1 ler bağlanıyor ve onlar da çok pahalı ( 500 TL civarı ) Halbuki piyasadaki 100-150 TL civarı 5+1 ler (örneğin x530 v.s. ) ses kalitesi olarak gayet yeterli, ben 500 tl verip z5500 alacak kadar üst düzey ses sistemi arayışında değilim, ama sırf bağlantısı optik diye bu kadar pahalı çözümlerle karşılaşmam moralimi bozdu. @vuralkan arkadaşımızın önerisi olan philips sistem de ( 350 TL ) benim için pahalı ...
    Optik girişli hoparlorler en ucuz kaç liradan başlıyor ? Daha uygun fiyatlı çözümler yok mudur, yoksa ucuzlamalarını beklemekten başka çaremiz yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vuralkan

    Bütçene uygun, hoparlörleri küçük ve optik ses girişine sahip ve de çok uygun bir ürün var, eğer halen bulabilirsen. Phlips HTS 3270 modelini öneririm. Ben çok memnun kaldım. Seninle aynı durumdayken aldım ben de bu ürünü.350 TL civarına bulabilirsin. Vatan Bilgisayar'da'da halen satılıyor.

    Uygun fiyatına rağmen hem optik hem koaksiyel girişi var. Ki bu fiyat grubunda genelde bunlar olmaz. Ayrıca HDMİ çıkış var, 420 V gücü var. DTS çözer, ama TV USB si üzerinden göndereceğin filmlerdeki DTS sesleri alamazsın.Çünkü TV DTS desteklemez. Bunu şimdilik adece Samsunglar çözmekte.Bu durumda sesleri Ac3 e çevirmek gerek.

    Özetle F/P ürünü ve kaliteli bu cihazı öneririm.

    bu ürünü maalesef bulamıyorum. sadece online satış yapan yerlerde var. vatan, gold vs de bulamadım. yoksa önerdiğiniz sistem oldukça güzel.
    peki bu mkv de oynatabilen harici disk tipi zımbırtılardan filan temin etsek. onlarla çalışması için ne gibi bir sistem almak gerekir. sanırım ayrık oynatıcıya ihtiyacım olmaz. peki bu tip aletler ses sistemi ile nasıl haberleşebilir? yani her ikisinde de optik g/ç yava hdmi giriş gilan mı gerekir?
  • Vatan da var. Herhangi bir mağazasına sor. Orada yoksa başka yerden getirtiyorlar. Bana Adana mağazasından getirmişlerdi. İst.da oturuyorsun sanırım. Vatan'ın sistesinde baktım,İst. magazalarında yok. Ama 5-6 magazada mevcut. Sorarken baktır, var olan yerde bir tane stok varsa teşhirdir. Teşhir olmamasına dikkat et. Elinide çabuk tut, çünkü üretilmeyen bir ürün artık. Tükeniyor piyasada. Bu arada Carrefour marketlerde de satılıyor, gördüm.

    Harici medya player alırsan; HDMi ile Televizyona, optik ile ses sistemine bağlanıyorsun. En ideal ikili optik + HDMİ şeklinde olmalıdır.Medya playerlerde artık optik çıkış mutlaka oluyor. Bu kablolar 10 -15 Tl gibi uygun fiyatlarda.

    Harici oynatıcıya ise (DTS ses dışında) gereksinimin yok. USB üzerinden takılan Flash Bellek veya taşınabilir HD takarak MKV, divx vb filmleri oynatır sesleri 5+1 alırsın. Tek eksiğin DTS olur, onu da AC 3 e(Dolby Digital) çevirirsin. Nasıl yapılacağı bu forumda yazılı ben oradan bulup çevirdim.

    Kolay gelsin.
  • evet dediğiniz çok mantıklı carreforlarda varsa bakayım. yolumun üzerinde 2 tane var.
    0olmadı vatanda var dediğiniz gibi. dün yok yazdım ama aslında istanbulda yoktu. dts çözmezse de artık ac3'e çeviririm.
    çok teşekkürler.
  • Fiyat çok uygun Vatan'da, 319 TL. Carrefour'da daha pahalı sanıyorum. Elini çabuk tutmakta yarar var. Çünkü bu ürün artık üretimde değil. Kalanlardan birini bulmalısın. Optik kablo almayı da unutma. Alırsan hayırlı olsun.
  • valla işte biraz soınra yola çıkarım. ailemin evindeyim. buradan çıkıp kendi evime giderken yol üstüne 2 tane carrefour ve bostancı vatan var. önce carrefourlara bakarım sonra da vatana giderim (orada yok ama sipariş sorarım varsa getirtsinler)
  • @vuralkan
    hts 3270 carrefourda bulamadım. Ama real'de buldum. zaten benzer ürüns atıyorlar diye şansımı deneyeyim dedim. ama orada da fiyat almış gitmiş 479 lira. ürünü görünce media markt'da dda gördüğümü hatırladım oraya daldım. evet vardı ama teşhir. 399 lira etiket vardı. temiz olduğundan teşhir kaça filan derken 299'a aldım. world card ile 6 taksitle vatandan 319'a alabilirdim. ama hem buradaki vatanda yoktu hem de benim world card'ın limiti dolmuştu. O türlü 360'a gelecekti vatandan. 60 lira ucuza almış oldum yani. teşhir ama oldukça temiz. yerinde deneyerek aldım zaten. hatta 2 tane teşhir vardı ürünü karışık toplamama da izin verdiler biraz ondan biraz bundan.
    neyse eve gelip bağlantıları kurdum. ses kalitesini beğendim. Ama arka sesler az gibiydi onun için arkaların sesini 2 db açtım. optik bağlantıdan tv'nin açtığı mkv dosyasını çalıştırıp 5+1 ses de elde ettim. hdmi üzerinden de normal bağlantı yaptım. kısaca sorunsuzca bağladım ve umduğum gibi filmi tv'den çalıştırabilceğim.
    yardımların için çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim, yararlı olduysam ne mutlu.

    Hayırlı olsun sinir küpü. Sağlam durumdaysa teşhirde olsa alınır. Uygun fiyata almışsın. Bu ürün gerçekten F/P oranı en iyi ürünlerden. Ben araştırırken çok daha pahalı, 700-800 TL'lık ürünlerin bazılarında optik giriş yoktu. Yada HDMİ çıkış yoktu. Bu ürün bağlantı zenginidir.

    Aldığın bu cihazın normal DVD vb. filmleri HD kalitesine yaklaştıran bir yükseltme özelliğide var, bilmem biliyormusun? Ayara gerek yok, oynatırken kendi hallediyor.

    İyi günlerde kullanırsın inşallah.
  • tekrar teşekkürler.
    yanlız equalizer ayarının olmaması siraz can sıkıcı sanki. sesi sadece hazır modlarda (aksiyon vs veya müzik dinlerken rock, jazz vs gibi) ayarlayabiliyorum.
    bir de tv'ye optikle bağlıyken tv'yi kapatırsam cihaz standby moduna geçiyor ve kilitleniyordu. ancak fişi çekince düzeliyordu. cihaz güncellemesi yaptım sorun kalmadı.
    genelde tv üzerindeki usb'den film oynatıyorum. benim tv TB'lık hdd'leri bile çalıştırıyor zira. hep download yaptığım için de çok nadir elime dvd filan geçiyor. yine de dediğiniz özellik hoşuma gitti.
    yanlız bu cihazı takarken benim eski (4 yıllık) minton dvd-divx player'ı sökerken fark ettim ki minton cihazda da optik giriş varmış. acaba ben sadece amfili bir sistem (mesela benim pc'de kullandığım 5+1 gibi bişi) alsaydım da aynı bu şekilde çalıştırabilir ve aynı performansı yakalar mıydım? pc'deki 5+1 zaten pek işime yaramıyordu ona da 2+1 alır sadece kablo ve 2+1 parasıyla işi halleder miydim?
  • kardeş hangi media marktdan aldın acaba?ben ist b.evlerdeyım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave34 -- 22 Kasım 2010; 16:50:13 >
  • ümraniye tepeüstünde meydan alışveriş merkezinde (ikea yanı) olan media markt'dan aldım. ama 1 tane kalmıştı onn da belirteyim. onun da durumu fena değil ama benimki daha temizdi. önemsemezseniz bir ihtimal daha uyguna (benim aldığımdan) alabilirsiniz belki. bana 2 defa indirim yaptılar çünkü.
    başka media marktlara bakabilirsiniz. vatana gidip istanbul dışından getirtebilirsiniz. ya da real'de var (ama 479 lira) oradan alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinir kupu -- 22 Kasım 2010; 18:44:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.