Şimdi Ara

5.1 digital ses alamıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Yeni bir sistem aldım. Beraberinde craetive 5.1 digital ses kartı ve de philips 5.1 destekli speaker aldım.

    System: P4 2.6 HyperTrd,Asus İ845 Board, 2x256MB DDR Twinmos Ram, 128 MB Asus Geforce4 (nvidia)fx5200 Ekran kartı, 80Gb 7200 Rpm Seagate HDD ve de 5.1 Creative Live seskartı.


    Sisteme Winxp Professional TR kurdum. Ses kartını tanıttım. Creative in programında 'Test' seçeneğini seçdiğimde tüm kolonlardan ses geliyor bir problem çıkmıyor.

    Ama AC3 (digital ses) seslerini çaldıramıyorum. Çalıyormuş gibi yapıyor ama tiz bir cızırtıdan başka birşey çıkmıyor.(AC3 seçeneğini işaretliyorum tabiki)

    Ayrıca bazı oyunlarda da EAX (oyunlardaki digital ses) özelliğini kullanamıyorum.
    Kısacası digital ses alamıyorum. Sadece normal ses alabiliyorum.

    Aynı ses kartı arkadaşımda da var ama ondaki çalışıyor fakat win98 yüklü iken çalışıyor. Onunki de WinXp'de çalışmıyor.

    Ayrıca makineme win98 kuramıyorum, windows koruma hatası veriyor.Farklı farklı win98 cd leri deniyorum, bazısı kurmaya başlar başlamaz kara ekranda donup kalıyor. Bazısı kurmayı bitiriyor ama ilk açılışta koruma hatası verip hiç açılmıyor.

    Sorularım:
    1. Ses kartımın tam olarak çalışmamasının nedeni ne olabilir.
    2. Win98 kuramayışımın nedeni ne olabilir.
    Bilen bir arkadaş tavsiyelerde bulunursa sevinirim.
    [type]







  • ac3 derken dvd den mi ac3 ü alamıyorsun? divxmi?
  • arkadaşım bikere digital çıkışın çalışması için önce sendeki hoparlörlerin digital çıkış desteği vb. olması gerekir. digital sese geçtiğinde öyle ses geliyosa sanırım hoparlörlerin desteklemiyo demektir çünkü benimkilerde desteklemiyo(bendede creative 5.1 var) ve bende açtığımda öyle ses geliyo.
    diğer konuyu bilmiyorum...
  • arkadaşım bikere digital çıkışın çalışması için önce sendeki hoparlörlerin digital çıkış desteği vb. olması gerekir. digital sese geçtiğinde öyle ses geliyosa sanırım hoparlörlerin desteklemiyo demektir çünkü benimkilerde desteklemiyo(bendede creative 5.1 var) ve bende açtığımda öyle ses geliyo.
    diğer konuyu bilmiyorum...
  • -Ac3 örnek dosyaları var harddiskimde. Onları çaldığımda çalışmıyor.Divx veya DVD de çalışmaz sanırım %99.

    - 1. Creative 5.1 ses kartında 3 tane analog çıkış var. Yani ses kartı digital sesi decoderderden geçirip bu 3 analog çıkıştan hoparlörle gönderebiliyor. ('digital output only' seçeneği kapalı vaziyette) Dolayısıyla hoparlörlerde 3 giriş var. Bu sayede hoparlörler sesleri çalabiliyor.

    - 2. Ancak ses kartımdan tek bir digital çıkışta alabiliyorum, ('digital output only' seçeneği ile) ama bu sefer de hoparlörlerin bu digital sesi çözmesi için decoder'e ihtiyacı olacaktır. Bu da bende yok. Benim hoparlörlerimin decoderi yok. Dolayısıyla ben birinci seçeneği kullanmak zorundayım.

    -Arkadaşım da 1. seçeneği kullanarak digital sesleri çalabiliyor ama win98'de. Ben WinXp de yapmak istiyorum, çünki makineme win98 kuramıyorum. Xp de arkadaşımın ki de çalışmıyor.

    Teşekkür ederim..




  • Birçok program AC3 sesleri düzgün çalamayabiliyor.
    Media Player 6.4 ile açın ve özelliklerden AC3 Filter'a girin. Ayarları yapın. Hangi kanallardan ses verdiğini de gösterir.
    AC3 codecini kurduğunuzdan emin misiniz?
  • creative surround mixerın speaker setup bölümünde spdif kısmını yanlışlıkla işaretlemiş olabilirsin.ses bu yüzden cızırtılı çıkıyor olabilir.o yüzden bi kontrol et işaretlemişsen ticki kaldır spdiften..
  • win98 i kurarken diğrekt cd den kurma örneğin e:\windows\setup.exe şeklide kurma.
    e:\windows\setupcore.exe (yada setupcor.exe idi)
    bu şekilde yükleyebilirsin!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.