Şimdi Ara

5+1 Amfiden Gelen Cızırtı Sorunu (Isınınca kesiliyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    2012 senesinde aldığım Shov marka 5+1 ses sistemini hala kullanmaktayım. Son aylarda amfiyi ve bilgisayarı açtığımda hoparlörlerden çok yoğun bir şekilde cızırtı geliyor ve bu cızırtı yaklaşık 15-20 dakika sonra yavaş yavaş kesiliyor. Bu cızırtı sadece cihazı ilk açtığım zaman oluyor. Cihazı kapatmadığım zaman, günlerce açık bile kalsa cızırtı yapmıyor fakat bir kaç saat kapalı bırakıp açarsam ilk 15-20 dakika yine cızırtı geliyor.


    Elektronik devrelerden pek anlamam ama içindeki bir kapasitör falan biraz ısınınca mı bu cızırtı geçiyor? Bunun nedenini nasıl bulabilirim ve nasıl bir çözüm üretebilirim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 1 Aralık 2021; 16:2:1 >



  • Besleme kısmındaki kondansatörler ömrünü yitirmiş olabilir, boştayken cızırtı veya uğultu gelmesi genelde beslemedeki filtre amaçlı kullanılan parçaların arızasından oluyor, ama sorunu hemen burada aramak hata olur bilgisayarınız değil de telefon, mp3 çalar gibi bir cihaz ile sürdüğünüzde de gürültü devam ediyor mu? kumandası veya ses potu varsa bunlar verimli çalışıyor mu? çalışıyorsa bu gürültüye bir etkisi oluyor mu? bazen sorun güç kablosundan kaynaklı bile olabiliyor, çalışırken bir video ve eğer devrelerine ulaşabiliyorsanız devrenin net bir fotoğrafını atabilirseniz daha doğru bir çıkarımda bulunabiliriz  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.