Şimdi Ara

4K tvlerde 1080p yada 720p Filmlerin Netliği Nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar düşük çözünürlüklü yayınlar, örneğin DVD kalitesindeki yayınlar HD televizyonlarda oldukca bulanık gözüküyordu, 4K tvlerin fiyatları oldukca düştü, hatta full led gibi aradığım bağzı özellikler sadece 4K tvlerde var, 47 inch civarı 4K tv alındıktan sonra ağırlıklı olarak 1080p yada 720p filmler izlenirse, normal HD yani 1080p tvlere göre görüntüde bozulma olurmu ?

    4K tvsi olup 1080p yada 720p filmler izleyen varmı ?



  • Merhaba
    Bende 55la970v kullanıyorum hiçte bulanıklık yok sd yayınlarda ben 4 metreden seyrediyorum beklediğimden daha iyi çıktı sd yayınlar ,full hd filmlere diyecek bişeyim yok monitörümde izlediğim filmlerimi tekrar tv de izliyorum çok iyi upscale yapıyor.Alacağın tv iyiyse ve yeterli uzaklıktan izlersen pek dert etmene gerek yok.Piyasada 4k film yok ama demolar ve youtube daki 4k videolar görsel şölen olarak beni tatmin ediyor.

    @KanKoKan
  • Sağolasın benimde merak ettiğim buydu, pek çok film ya 1080p yada 720p mkv olarak bulunabiliyor, 4k boyutu şu an internetin limitlerinin üzerinde, yani 4k ekranda alınsa zannedersem pekçok kişi en fazla 1080p film izlemeye devam edecek, o nedenle bu çözünürlükte 4k tv lerin netliği önemli, aslında usbye film atıp ekran bakmaya gidildiğinde izin verirlerse denenebilirde
  • Selam,
    Samsung mağazasında FullHd Tv nin yanında UHD vardı karşılaştırma imkanı buldum ve UHD ye karar verdim. Decoderi hemen HD yapmam gerektiğini düşünüyordum ama SD yayınlar gayet seyredilir durumda. 1080p tabi daha iyi ama 720p filmler bile zevkle izlenebiliyor sorun yok. Sonuçta bir sonraki yayın standartı FHD değil UHD olacak kaç sene sonra olur bilmem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.