Şimdi Ara

45000 TL ye Kadar Sıfır Araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde 2005 megane 1.5 dci dinamic i satmış bulunmaktayım. Kredi ile 45000 TL ye kadar sıfır araç bakıyorum. Ailemiz 5 kişilik bu durumda geniş ve bagajıda biraz büyük olması lazım ve kesinlikle dizel olması gerekiyo. Şu an aklımda 1.5 dci megane 3 play edition ve 1.6 hdi citroen c4 confort var. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligs1905 -- 1 Haziran 2012; 0:22:39 >



  • Megane 3 bagajı yetecek mi?
  • Eğer bu 2 araç arasında kalsaydım tercihim c4 olurdu sanırım ancak 5 kişi ve büyük bagaj istiyorsanız sanırım hatchback yerine sedan araç tercihi fena olmaz. Gerçi şu anda çok geniş bagajlı megane 2 kullanıyorum ama daha önce kullandığım 307 nin bağajı daha kullanışlı geliyor bana yükleme ağzının darlığından ötürü.
  • Tatile köye falan giderken yeterli gelir
  • Fuarda yeni Linea yı inceledim bagajı iyi ama içi dar geldi.
  • c4 bagajı en büyük araç c sınıfı hb arasında.ikisi de güzel araç c4 daha kaliteli ama.
  • Arkadaşlar peugeot 207 1.4 hdi urban move 35.900 TL fiyatı çok iyi geldi. Arka diz ve baş mesafesi nasıldır bagajı çokta önemli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Play edition için geçen hafta görüşmeye gittim öylesine. Bendeki Focus 2 sedanın bagajından kesinlikle daha kullanışlı, hatta artık sedan arabalarla ilgilenmeyi bile bırakmak üzereyim o bagajdan sonra. Auris'in bagajında derinlik yoktu ve beni hayal kırıklığına uğrattı, hatta yarisin bagajı ondan daha başarılıydı. Fiesta bagajı gördüğüm en vasat bagaj idi. Jetta bagajı, önceki kasasında daha kullanışlı, en azından içeriye doğru kapanan 2 tane dev gibi bagaj kolu yok.

    Bu arada benimde 3 çocuk var ve 5 kişilik bir aileyiz sizin gibi. Buna birde gurbetlik eklenince, memleket dönüşü geniş bagaj çok faydalı oluyor, veya şehir içi çocuk arabası taşımaktada geniş bagaj gerekli oluyor. Param yetse kesinlikle, Grand C-Max, Verso, 5008 veya Grand Scenic gibi araçlara bakardım ve bu 4 aracın içinde bana göre en donanımlı ve başarılısı 5008.

    45.000' ne alınır sorusuyla ben 2 aydır boğuşuyorum:

    -En çok niyetlendiğim araç 1.2TSI jetta confortline idi, ama millet nedense 1.2 motor lafını duyunca MPI motorlara aklı gidiyor ve uzak dur diyorlar, yani milletin kafasındaki düşüncelere göre ileride bu aracın 2. elinde sıkıntı çıkarır, tüpte takılamıyor diye eledim

    -Aveo dizele niyetlendim, yine çevredekiler puh, kaka, aveoya o para bağlanır mı? Dedi ve yine, 2.elde, sabit fikirliler yüzünden sıkıntı çıkaracağından eledim. İsmi AVEO değilde başka birşey olsa idi şimdiye almıştım. İnsanlar Aveo ismine sıcak bakmıyorlar ve bu çok büyük bir hata olmuş Türkiye satışları için, ben olsam orjinal ismi ile getirirdim Türkiye'ye.

    -Honda civic'e niyetlendim ve tüp taktırırım dedim, sonrada düşündüm 50.000 liraya malolacak ve sıfır arabaya tüp taktırmak mantıklı olmayacak diye eledim.

    -Linea'ya niyetlendim, hatta ciddi ciddi karar verdim, sonra 2.el piyasasını araştırınca, felaket derecede fiyat kaybı olduğunu görünce, onu da sildim attım.

    -Opel Astra H kasalarda çok güzel indirimler var diye niyetlendim, tüpte atar binerim dedim, ama tüpe en uyumsuz motor olduğunu öğrenince ve kasanın yenisi çıkmayacağından, onda da sorun yaşayacağımı anladım ve onu da eledim.

    -Cruze a niyetlendim, bu defa da onda lpg sorunu varmış ve çok yakıyormuş diye elemek zorunda kaldım,

    -Focus dedim bana uyar, onunda en boş, yol bilgisayarı bile olmayan dizel comfortunun 50.000+ fiyatta olduğunu görünce onu da eledim.

    -Toyota Corolla, tüpe uyumlu, 2.elde güçlü dedim, gittim görüştüm ve faiz oranı 1.09 deyince onu da eledim.

    -Partner, doblo, Berlingo, Kangoo olsun geniş aileyiz dedim, sonra 2.eldeki değer kayıplarını, her yıl muayene çilesini ve ticari bir araçtan çabuk sıkılacağımı düşününce onları da eledim.

    -Kia rio ve mitsubishi lancer alayım dedim, onlarda da baktım 2.elde satmak için uzun süre kıvranmak gerekiyor, onları da eledim.

    -Peugeot 308'in faiz ve vade oranları bana uyar dedim, ama nedense bu forumda eleştiri odağı bir araç olmuş, onu da eledim.

    -Honda jazz'a niyetlendim ama günlerce tipine baktım durdum aracın ve bana göre olmadığına kanaat ettim, onu da eledim.

    -İ30 deyip duruyor herkes, ama onu da aldıktan sonra Elite modelini almak gerek ve dizel fiyatı çok uçuk ve gereksiz olduğu için onu da eledim.

    -Elantra'da şu aralar ciddi indirimler var ve faizleri de uygunsa ciddi olarak düşündüğüm araçlar arasında, hem hatchback, hem sedan olarak çok modern bir görünümü var, performans olarakta yeterli, geçen beyaz rengini gördüm trafikte ve öyle bakakaldım, araç ben buradayım diye çağırıyor, teknik verilerinde MPI motor olarak geçiyor ve galiba LPG ye de uyumlu, donanım olarakta gayet dolu bir araç.

    Eğer geniş bir ailem olmasa idi, 36.900Tl lik hitler motorlu golf ilk tercihim olurdu, en azından tam donanımlı güvenliği, kalitesi, 2.el değeri ile zirvedeki araçlardan biri.

    Yani anlayacağın 45.000 lira ile çok kafan karışacak çok, hergün yeni bir fikir ile uyanacaksın, tam karar vermişken acabalarla boğuşacaksın, Allah yardımcın olsun, ama sakın acele etme en doğru, en verimli, en değerli, en pişman olmayacağın, arabayı park edip uzaklaşırken bu da benim arabam deyip tebessüm edeceğin arabayı seç.

    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayaras -- 1 Haziran 2012; 0:49:35 >




  • Yalnız ben lpg li istemiyorum zaten arac hb olucak birde lpg tankı oldu mu yer kalmayacak sanırım peugeot 207 alıcaz bu gidişle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarayas arkadaşım çok güzel bi yorum yapmışsın ama piyasada araba kalmadı be! aynı sorun bende de var ama senin yazıyı okuduktan sonra piskolojim bozuldu. 45.000 lira parası olana ne öneriyorsun!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligs1905

    Yalnız ben lpg li istemiyorum zaten arac hb olucak birde lpg tankı oldu mu yer kalmayacak sanırım peugeot 207 alıcaz bu gidişle.

    patlat bi c4..bende öyle yaptım..eğer otomatik istemiyorsan bütçen yeterli konfor bagaj genişliği gösteriş makul yakıt tuketimi..tavsiye edilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligs1905

    Yalnız ben lpg li istemiyorum zaten arac hb olucak birde lpg tankı oldu mu yer kalmayacak sanırım peugeot 207 alıcaz bu gidişle.

    Tamam alında, sadece 2 hava yastığı var ve artık olmazsa olmazlardan olan ESP maalesef bu araçta yok. 5 Kişilik bir aile için ne boyut olarak ne de güvenlik olarak pek uygun değil, ha karar verdiyesniz saygı duyarız tabi.
  • sayaras c4 te bak bi
  • Renault un 2013 te öde kampanyasıda beni cazbediyo birde play edition gerçekten çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: red007

    sarayas arkadaşım çok güzel bi yorum yapmışsın ama piyasada araba kalmadı be! aynı sorun bende de var ama senin yazıyı okuduktan sonra piskolojim bozuldu. 45.000 lira parası olana ne öneriyorsun!

    Zaten karar verse idim o kadar yazı yazmazdım Araç almak, satmaktan zormuş valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayaras

    quote:

    Orijinalden alıntı: maligs1905

    Yalnız ben lpg li istemiyorum zaten arac hb olucak birde lpg tankı oldu mu yer kalmayacak sanırım peugeot 207 alıcaz bu gidişle.

    Tamam alında, sadece 2 hava yastığı var ve artık olmazsa olmazlardan olan ESP maalesef bu araçta yok. 5 Kişilik bir aile için ne boyut olarak ne de güvenlik olarak pek uygun değil, ha karar verdiyesniz saygı duyarız tabi.

    Şu ana kadar aldıgım aracların hiç birinde esp yoktu gerekte duymuyorum açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligs1905

    Renault un 2013 te öde kampanyasıda beni cazbediyo birde play edition gerçekten çok güzel.

    2013'te ödemek için ekstradan 2000 Tl alıyorlar, bende koşa koşa gitmiştim yoksa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoLaN

    sayaras c4 te bak bi

    C4 alınınca en azından dizel comfort paket alınmalı ve muhakkak plus paket atılmalı, Attraction denilen araba çok boş, benzinli alınsa çok yakıyor, lpg uyumlu mu tam bilmiyorum. Yani bana uyan versiyon 52.220Tl oluyor + kasko ıvır zıvır deyince minimum 53.500, de ki 50.000, o kadar mangır yok ki. 45.000 bile çok zorluyor zaten.
  • Caddy trendline nasıldır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence herkesin dediği gibi C4 en mantıklı seçenek olarak duruyor, Ya boş dizel ya da benzinli confort + plus paket. Sıkı pazarlıkla 45.000Tl'ye verilebilir gibi duruyor. Neyse ben sabaha kadar şu C4'ü ciddi ciddi araştırayım neymiş, ne değilmiş bakalım...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.