Şimdi Ara

42Q7H BU FİYATA ALINIR MI???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir firmadan 2990 YTL kredi kartına taksitle Samsung 42Q7H alabiliyorum. Sizce rakam makulmu yada bu fiyatlara başka ne alabilirim. Ama lütfen Samsung C serisi demeyin. c91 leri izledim ve beğenmedim. Aşırı renkler patlak geldi bana. 10.000:1 - 15.000:1 farkını ben göremiyorum. Görene de helal olsun Ne dersiniz Q7 için????



  • Q7H asla kötü bir seçim değil. Alınabilecek en iyi plasmalar içinde ilk 10'da.
    http://www.hdtvorg.co.uk/
    Ancak o listede, Q91'in İngiltere versiyonu Q97 ise 2. sırada.
    Bu fiyata ancak İstanbul Bilişim'de bulmuşsunuzdur. Başka yerde zor. Yalnız 18 bitlik yeni işlemciye sahip, daha iyi görüntü ve resim işleme teknolojileri kullanılan Q91H yerine 13 bitlik işlemcili Q7H modelini almak bana pek akılcı gelmiyor. Aralarındaki fiyat farkı ise fazla değil.
    10.000:1 kontrast ile 15.000:1 kontrast arasında fark yok diyorsunuz da, neden Samsung bunu geliştirme gereği duysun? Siyah seviyesini ve karanlık sahnelerdeki detayı daha iyi vermeye yardımcı olan 15.000:1 kontrast bence bir avantaj.
    Pioneer bile, siyah seviyesi ve karanlık sahnelerdeki detay görüntüyü daha iyi sunabilmek adına, yeni 8 serisinde 16.000:1 gibi ilk kez bu kadar yüksek kontrast deniyor.
    Yine de tercihiniz iyi sayılır. Özellikleri ve diğer farkları hakkında daha önce bilgi vermiştik. Umarım bakmışsınızdır.




  • arkadaş c serisini beğenmedi ise Q serisini de beğenmeyebilir...herşe yi ile aynı çünkü..
  • Arkadaşım Ganeja, gerçekten haklısın atlamışım. Düzeltmen için teşekkür ederim. C91HX yerine Q91H modeli hakkında bilgi vermişim. Ama saydığım özelliklerin hepsi müşterek. Olmayanlara ise başka konu başlıklarında değinmiştik.
    Bence dataminer, 42C91HX ile 42Q7H modellerinin Teknosa ve İst.Bilişim'deki fiyatlarının aynı(2.900 YTL civarı) olmasından dolayı kıyaslama yapıyor.
  • Bugün bende buna benzer birşey yaşadım.Samsung bayisine Q91 sormak için gittim.Daha gelmemiş 1-2 güne gelecek dediler.Ordakilerde Q7H yi önerdiler.Hatta satıcı 10000:1 olmasına rağmen Q7H nin smooth motion driver gibi bir özelliği olduğunu ayrıca saniye içinde aynı görüntüyü 10 defa atarak mesela insan yüzü gibi yakın çekimlerde sabit olan bir yüzün hareket ettiğinde dağılma yapması gibi inceliklerin Q7H için problem olmadığını bu yüzden Q91 hatta pana PV70 yerinede bu modeli tavsiye ettiğini ve fiyatının çok düştüğünü söyledi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koolandgang

    Bugün bende buna benzer birşey yaşadım.Samsung bayisine Q91 sormak için gittim.Daha gelmemiş 1-2 güne gelecek dediler.Ordakilerde Q7H yi önerdiler.Hatta satıcı 10000:1 olmasına rağmen Q7H nin smooth motion driver gibi bir özelliği olduğunu ayrıca saniye içinde aynı görüntüyü 10 defa atarak mesela insan yüzü gibi yakın çekimlerde sabit olan bir yüzün hareket ettiğinde dağılma yapması gibi inceliklerin Q7H için problem olmadığını bu yüzden Q91 hatta pana PV70 yerinede bu modeli tavsiye ettiğini ve fiyatının çok düştüğünü söyledi.

    Sevgili arkadaşım, satıcı doğru ama eksik söylemiş. Bana göre; daha Q7'ler piyasaya tam girmeden Q91'lerin gelmiş olması stratejiyi bozdu. Umarım bundan sonra Avrupa ile aynı anda ve yakın fiyatta bir satış stratejisi izlerler. Yoksa yeni teknoloji sayılacak modeller(Q7) ellerinde şişer. Ondan sonra yanlış yada eksik söyleyerek tercih edilmesini sağlamaya çalışırlar.
    Burada eksik söylediği konu; Q91H modellerinde, "smooth motion driver"dan daha gelişmiş olan "smart frame plus" teknolojisi kullanılmaktadır. Q7'deki özellik görüntüyü saniyede 10 adet arttırırken (60 Hz'e çıkarırken), Q91H modelindeki "smart frame plus" özelliği 75 Hz'e çıkarmaktadır. Bu avantaj, görüntü aralarındaki satırların fark edilmemesine(100 Hz'e yaklaştırmasına) yardımcı olmaktadır.
    Q91'de (Q7'de olmayan) "Movie plus" daha önce de açıkladığımız gibi; hareketli görüntülerde görüntüyü doğrudan aktarmayıp, hareketli görüntünün bir sonraki görüntüsü tahmin ederek resim yaratılıp yerleştirilmesi ve bu sayede titremenin en aza indirilmesi özelliğidir.
    Q7'de 13 bit, Q91'de 18 bit işlemci kullanılmaktadır.
    Q91'de (Q7'de olmayan) Silhoutte Editor özelliği bulunmaktadır ki, karanlık-aydınlık sahnelerde yuvarlak cisimlerin(örneğin insan başının silueti), ton ve şekli bozulmaksızın görüntünün keskinliğini vermeyi temin eder.
    Q91 15.000:1, Q7 10.000:1 kontrasta sahip.
    Q91'de ekstra 3. HDMI ön tarafta, Q7'de arkada 2HDMI.
    Daha saymaya gerek duymadığım birkaç önemli fark.
    Yeni bir nesil yaratılmışken, eskisine "daha iyi" demek bana göre etik bir satış politikası değil. O zaman alıcı demez mi "yeni nesli daha basitmiş"
    Siz bunlara kanmayın ama istediğinizi tercih edebilirsiniz.




  • şimdi Q92 ve C91 modelleri ile aynı ortamda bu modeli izleme fırsatını yakaladım. Evet sserin in dediği gibi istanbul bilişimde izledim. Aslında firma adı vermek istemiyordum. Sağolsunlar çok yardımcı oldular hatta ellerinde Q7 de olmasına rağmen açıkça Q92 nin artılarından bahsettiler. Neyse..

    C91, Q92 ve Q7 aynı ortamda yan yana asılmıştı. Kumandaları aldım ve hepsini kontrol ettim. İçlerinde hazır görüntü modları var biliyorsunuz. Hepsininki Dynamic modda idi.. C91 ve Q92 inanılmaz parlak (yani rahatsız edici görüntü) verdi. Bir çimenlik görüntüsü vardı. Çimen o kadar parlak, o kadar pastel ki öyle bir çimen rengi olsa hepiniz kör olursunuz parlaklıktan..
    İnsan yüzlerinin rengi öyle değişiyorki sanki 100 gün güneş altında kalmış ve kavrulmuş gibi..

    Daha sonra başladık kumanda ile oynamaya. Ne yapsak Q7 deki doğallığı yakalayamıyor. Yani bende biliyorum yeni samsung da bir sürü özellik 15.000:1 kontrast falan var. Ama ben gördüğümle yetinecem neticede. Şimdi 15.000:1 kontrast ve diğer özellikler biz teknolojide en iyiyiz uğruna görüntüyü berbat ediyorsa, bu benim satın alma amacımdan uzaklaşmamı doğuruyor.
    Ben bu alımı yaparken bu tvlere yarış arabası muamelesi yapmayacam. Yani en üst özellik değil en hoş görüntüyü arıyorum. Bu tv leri yanyana izleyen ve benim görüşümün aksini düşünen arkadaş varsa o da yorumunu yazarsa sevinirim. Yani kağıt üstündeki spec lerden çok, izleyen yorumu arıyorum. Ben benim gibi alım aşamasında olan bir iki arkadaşımla da konuştum bu konuyu, acaba gariplik bendemi diye. Onlarda aynı şeyi gözlemlemişler. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.




  • Arkadaşlar satıcı da aynı şeyi söyledi.Yani yeni model daha baba olacak diye bir kaide yok öyle değil mi?
    Tamam adı üstünde yeni ama bunu şöyle örnekleyebiliriz.Mesela 8210 ve 8310 nokia ları ele alalım.8210 birçok eksiğine rağmen 8310'u ezmiştir.Tabi ürün satış sayısı üzerinden konuşuyoruz.Yani bir model radyosu ve floresan ışıklı olması vs.. gibi özelliklerine rağmen illa müşteri memnuniyeti kazanamıyor.Ben maalesef Q91 göremedim.Q7 yi birkaç lcd ve plazma ile birlikte seyrettim.Gerçekten hem kasası hemde görüntüsü (Uydu/Dvd) doyurucuydu.Zaten bu kadar sözden sonra illa ki Q91 i göreceğiz.Ben 5331 diye başlayan 5421, PV70 olarak devam eden yolculukta Q91 durağındayım.Umarım bende "Son Kasılmalar","Oynatmama az kaldı" türünden topicler açmam




  • bence alınmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koolandgang

    Arkadaşlar satıcı da aynı şeyi söyledi.Yani yeni model daha baba olacak diye bir kaide yok öyle değil mi?
    Tamam adı üstünde yeni ama bunu şöyle örnekleyebiliriz.Mesela 8210 ve 8310 nokia ları ele alalım.8210 birçok eksiğine rağmen 8310'u ezmiştir.Tabi ürün satış sayısı üzerinden konuşuyoruz.Yani bir model radyosu ve floresan ışıklı olması vs.. gibi özelliklerine rağmen illa müşteri memnuniyeti kazanamıyor.Ben maalesef Q91 göremedim.Q7 yi birkaç lcd ve plazma ile birlikte seyrettim.Gerçekten hem kasası hemde görüntüsü (Uydu/Dvd) doyurucuydu.Zaten bu kadar sözden sonra illa ki Q91 i göreceğiz.Ben 5331 diye başlayan 5421, PV70 olarak devam eden yolculukta Q91 durağındayım.Umarım bende "Son Kasılmalar","Oynatmama az kaldı" türünden topicler açmam

    Benim amacım; Q7 ile Q91 arasındaki farkları ortaya koymaktı. Eğer bu önemli yeni üstünlükler görüntüye yansımıyorsa avantaj değildir. Aynı yerde ve aynı kaynakta olmasa da Q7 ve Q91'i ayrı ayrı izledim. Q91 bence başka bir plasma. 300 YTL farka değer görüyorum. Düşünsenize 1-2 ay kadar önce 42Q7'lere 5.000 YTL istiyorlardı. Ne değişti sizce?
    Yansıma deyince aklıma geldi. Bir nokta daha var Q91'de kullanılan yansıma önleyici özellik; patentli "super filter bright", Q7'de ise "filter bright". Plasmalarda meydana gelen ışık yansıması sorununa artık yeni nesil "super filter2 bright" teknolojisi(3.nesil) uygulanırken, ilk versiyonunun alınması akılcı gelmiyor bana. Unutmayın, piano black kasadan oluşan yansımaya bir de panelden (az da olsa) yansıma eklenmesin.
    İstanbul Bilişim'de satılan Q92 ise Q91 ile benzer özelliklere sahip ancak Almanya ve İngiltere'de satılan model değil. Bence İstanbul Bilişim fiyat politikasını gözden geçirmeli. Çünkü Q91 ve Q92 hemen aynı fiyata satılıyor. Son kullanıcı, %15'in altındaki farklarda distribütör garantili firmalara yöneliyor. Önceki modellerdeki fiyatları daha cazipti.




  • Sevgili Sserin,Yanlış anlaşılmasın ben yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum.Q7 Q91 den iyidir kötüdür kağıt üstünde bu önemli değil.Canlı olarak görmek bambaşka.Ben sizin ve ilgilenen diğer arkadaşların yorumları sonucu, PV70 almak üzereyken Q91 i görmeden almayayım diye bekliyorum.Fakat İzmir'de yok heralde nereye gitsem 50" Q91 gördüm ama 42" yok maalesef.Yani öyle bir iddiam yok Q7 iyidir falan diye.Netice de bağımlı değiliz hiçbir markaya.Hangisi kese ve performans kriterlerini doldurursa
  • Size sitemim söz konusu değil. Amacım; iyi bir plasmayı uygun fiyata almanız. Zaten görmeden almayın. Mümkünse Q7 ile yan yana izleyin. Olmuyorsa, aynı DVD'yi elinizde 2 ayrı yerde, aynı ayarlarda izleyin. Özellikleri (Q7 smooth motion driver ve smart frame plusQ91) açıp kapayıp farkı görün. Deneyimlerinizi burada aktarın ki diğer arkadaşlarımızda yararlansın. Bu nedenle detaylı açıklama yaptım.
    İzmir'i bilmem ama Arca Mağazasından sıkça söz edilir. Oraya baktınız mı? Mağazası geniş bir Samsung Shop'ta sorun. Samsung mağazalarının hepsinin getiriyor olması gerekir.
  • Zaten Q7'yi önerende onlar oldu.Q91 inde birkaç güne geleceğini söylediler.Görmeden PV70 almak istemiyorum.Kısmet artık p.tesi arayacağım.İlgin için teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dataminer

    şimdi Q92 ve C91 modelleri ile aynı ortamda bu modeli izleme fırsatını yakaladım. Evet sserin in dediği gibi istanbul bilişimde izledim. Aslında firma adı vermek istemiyordum. Sağolsunlar çok yardımcı oldular hatta ellerinde Q7 de olmasına rağmen açıkça Q92 nin artılarından bahsettiler. Neyse..

    C91, Q92 ve Q7 aynı ortamda yan yana asılmıştı. Kumandaları aldım ve hepsini kontrol ettim. İçlerinde hazır görüntü modları var biliyorsunuz. Hepsininki Dynamic modda idi.. C91 ve Q92 inanılmaz parlak (yani rahatsız edici görüntü) verdi. Bir çimenlik görüntüsü vardı. Çimen o kadar parlak, o kadar pastel ki öyle bir çimen rengi olsa hepiniz kör olursunuz parlaklıktan..
    İnsan yüzlerinin rengi öyle değişiyorki sanki 100 gün güneş altında kalmış ve kavrulmuş gibi..

    Daha sonra başladık kumanda ile oynamaya. Ne yapsak Q7 deki doğallığı yakalayamıyor. Yani bende biliyorum yeni samsung da bir sürü özellik 15.000:1 kontrast falan var. Ama ben gördüğümle yetinecem neticede. Şimdi 15.000:1 kontrast ve diğer özellikler biz teknolojide en iyiyiz uğruna görüntüyü berbat ediyorsa, bu benim satın alma amacımdan uzaklaşmamı doğuruyor.
    Ben bu alımı yaparken bu tvlere yarış arabası muamelesi yapmayacam. Yani en üst özellik değil en hoş görüntüyü arıyorum. Bu tv leri yanyana izleyen ve benim görüşümün aksini düşünen arkadaş varsa o da yorumunu yazarsa sevinirim. Yani kağıt üstündeki spec lerden çok, izleyen yorumu arıyorum. Ben benim gibi alım aşamasında olan bir iki arkadaşımla da konuştum bu konuyu, acaba gariplik bendemi diye. Onlarda aynı şeyi gözlemlemişler. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.


    Dinamik mod, daha çok karanlık sahnelerin etkin olduğu filmlerde tercih edilmesi gereken bir seçim. Bu tür yüksek kontrast ve natural true color özelliği olan plasmalarda sinema modunu tercih edin. Bu modun sönük kaldığı durumlarda "kişisel resim" seçiminden istediğiniz ayarı yapabilirsiniz. Yayının kötü olduğu durumlarda, kötü olan görüntüyü daha da belirgin hale getiren "smart frame plus" özelliğini kapatarak 50 Hz'e indirebilirsiniz. Böylece normal CRT'lere yakın seyir elde edebilirsiniz. Ancak orjinal DVD izlerken bu özelliği mutlaka açık tutun.
    "Real Motion Studio" özelliği; 1- Smart Frame Plus (75 Hz), 2-Sihouette Editor ve 3-Movie Plus özelliklerini birlikte barındıran yeni görüntü iyileştirme teknolojisinin adıdır.
    1- Smart Frame Plus (75 Hz); saniyede görüntü hızını (50'den) 75 adete çıkarır. Böylece görüntü aralarındaki çizgiler görünmez hale gelir. PC bağlantısında bu özellik mutlaka açık olsun. Bu sayede küçük yazılar kırılmaya uğramadan net görünür. Ancak PC'nizin 75 Hz'i desteklemesi gerekir.
    2-Sihouette Editor; insan yüzü gibi yuvarlak hatlı görüntülerde oluşan hareleri ve çift çizgileri düzelterek, görüntünün keskinliğini, renk tonu ve şekli bozulmadan yansımasını sağlar. Karanlık-aydınlık sahnelerdeki siluet görüntülerde bunun yararını (diğer plasmlara göre) daha iyi karşılaştırabilirsiniz.
    3-Movie Plus; aynı görüntüyü TV ye aktarmayıp, hareketli görüntünün bir sonraki konumunu tahmin ederek, ona uygun resim yaratır ve yerleştirir. Bu sayede özellikle hareketli görüntülerde karşılaşılan titreme problemi bu sıradışı teknoloji sayesinde ortadan kaldırılmış olur.




  • Q92 'de adamalar panel kalitesiyle neredeyse lcd kadar pastel renklere yakın renkler yakalamışlar ama benimde hoşuma gitmedi çünkü renklerde fazla abartı gözleniyor ama tabi Sn.sserin ' in dediği gibi Q92'deki artı özellikler bir başka düşünceye çekiyor insanların görüşlerini yalnız bence her halikarda ikisinide izlemeden karar vermemek :)
  • @sserin panasonic 42pv71F lerde arkadaşım menüsünde 100hz diye bir seçenek gördüğünü söyledi. benim daha inceleyebilme fırsatım olmadı. sen belki bakmışsındır. hiç gördünmü böyle birşey. Veya diğer arkadaşlardan gören varmı...

    Birde bildiğim kadarıyla samsung Q92 ler 50/60 hz. 75 hz ye çıkınca birşeylerden kayıp vb. yaşıyormuyuz. Biraz yabancıyım bu hz. falan konulara...
  • bir q7h kullanicisi olarak bu plazmadan cok memnunum

    plazmasi olan arkadaslarim bile renkler farkli diyor.

    en son xbox 360 da 1080i goruntude televizyon peak yapti goruntuler gercekten cok iyi ve dogal.

    ben tavsiye ederrim valla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dataminer

    @sserin panasonic 42pv71F lerde arkadaşım menüsünde 100hz diye bir seçenek gördüğünü söyledi. benim daha inceleyebilme fırsatım olmadı. sen belki bakmışsındır. hiç gördünmü böyle birşey. Veya diğer arkadaşlardan gören varmı...

    Birde bildiğim kadarıyla samsung Q92 ler 50/60 hz. 75 hz ye çıkınca birşeylerden kayıp vb. yaşıyormuyuz. Biraz yabancıyım bu hz. falan konulara...

    Televizyonda görüntü oluşurken çizgi film de olduğu gibi sabit görüntüler arka arkaya ekrana getirilir ve bu görüntüler saniyede 24 kareye ulaştığında insan gözü bu sabit görüntüleri hareketli görüntüler olarak algılar, buna kısaca görütünün yenilenmesi dersek 50 Hz bir televizyonda görüntünün yenilenme sayısı saniyede 50, 75 Hz bir televizyonda ise saniyede 75'dir. 100 Hz tv'lerde de 100 kez, aynı sahneler yaklaşık 4 kez yenilenir. 75 ve 100 Hz bir televizyonda özellikle hızlı değişen sahnelerde daha net görüntüler elde edilir. Görüntü aralarındaki çizgiler görünmez hale gelir. Görüntünün yenilenme hızını, 100Hz bir kamera ile 50 Hz bir tv görüntüsünü aldığınızda net bir şekilde görebilirsiniz.Yayın kötü olduğunda 75 yada 100 Hz, kötü olan bu görüntüyü daha belirgin hale getirebilir. Bu durumda bu özellikleri kapatmada yarar olabilir.
    Samsung yeni C ve Q91 serisinde, Smart Frame Plus özelliği sayesinde 75 Hz görüntü alabilirsiniz. Panasonic 42PV70 modellerinde 100 Hz özelliği vardır. Çok önemli bir özelliktir. Yalnız PV60 ile yakaladığı olumsuz izleri 70 serisinde de görüldüğü testlerden anlaşıldığına göre, 100 Hz özellik ile birlikte bunları da satın alma riski var. Kaldı ki 100 Hz ile 75 Hz arasındaki farkın insan gözünde algılanabilmesi gerçekten uzman işidir. Tabi bu bir kişisel tercihtir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 13 Mayıs 2007; 2:18:06 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: abscess

    bir q7h kullanicisi olarak bu plazmadan cok memnunum

    plazmasi olan arkadaslarim bile renkler farkli diyor.

    en son xbox 360 da 1080i goruntude televizyon peak yapti goruntuler gercekten cok iyi ve dogal.

    ben tavsiye ederrim valla

    Daha önce de belirtmiştim. Q7'de Smooth Motion Driver özelliği vardır. Bu özellik görüntü yenilenmesini 50Hz'den 60Hz'e çıkarır. PC 60 Hz bağlandığında, bu özellik yazıların kırılmadan ve füluğlaşmadan görünmesine yardımcı olur. Böylece oyunlarda da iyi sonuç alırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.