Şimdi Ara

40c650 için altın uçlu hdmi kablo önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar samsung 40c650 için altın uçlu hdmi kablolardan hangileri iyidir. d smart hd goldmaster içinden normal bir hdmi kablo çıktı. istanbul bilişimin gönderdiği altın uçlu hdmi kablo iyi değil. goldmaster içinden çıkından daha kötü bir yayın veriyor. sizce hangi markanın kablosunu almalıyım d smart hd kullanıyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdemir301 -- 1 Eylül 2010; 18:49:58 >



  • Hdmi kablo ile iyi görüntü alamıyorsanız bunu başka marka kablo ile değiştirmekle , altın gümüş elmas kaplama kablo kullanmakla sonucu değiştirmezsiniz. Hdmi kablo dijital ( kayıpsız ) görüntü aktarır bu sebeple kaynaktan ( uydu alıcı ) çıkan sinyal ile tvye gelen sinyal 5 liralık kabloda da aynıdır 50 liralık kabloda da.

    50 liralık kablo ile 5 liralık kablo arasındaki fark , performans- kalite farkı değildir , hepsi aynı işlevi yerine getirirler. 50 liralık kablodaki genel malzeme kalitesi daha iyidir ve marka isim bedeli ödediğiniz için pahalıdır.

    Kalite düşüklüğünün sebebi ya uydu cihazında veya paket yayınındadır. Uydu alıcınız bozuk demiyorum. Uydu alıcılarda marka ve model bağlı olarak farklı tip çipset ( anakart işlemcisi) kullanılır. Farklı marka model uydu alıcı belki biraz daha iyi sonuç almanınız sağlayabilir ama mucize meydana getirmez.
  • Dmsartın görüntü kalitesi nedense bana doyurucu gelmiyor,sanki RGB ayarlanmış gibi renkler doğal değil !

    Scart SD yayınlarda genellikle tercih edilir ama Scartın pimlerinin tam oturduğuna emin olun,en ufak temazsızlık görüntü kaybına neden olur !

    Emin olduktan sonra,Dsmart vericinizden hangi ayarların seçildiğini kontrol edin,RGB ayarları ise görüntü yani renkler abartılı canlı ve sarı renk sezinlersiniz,bunları kendinize göre Dmsart kutu ayarlarından yapabilirsiniz !

    Dsmart kullanmıyorum ama ucuz bir scart kablom var ayarlarım RGB tvden ve Teledünyadan ayarları yaptıktan sonra,aktif yapıyorum,görüntü daha keskin ve net oluyor !

    Unutmayalımki en önemli nokta sinyal kalitesidir,eğer kötüyse fazlada yapacak birşey kalmıyor !
  • Dijital bağlantıda altın uç şart değildir. Analog scart, rca , komponent vs. için altın olabilir.

    Ama çok para vermeye gerek yok. 5 metre altın uçlu HDMI kablo var 10-15 tl'ye . 15 metre Slink altın HDMı var Vatan'da 30 küsur tl'ye aldım projektör için. HDMI kablolar çok adi uyduruk bir şey olmamak kaydıyla hepsi aynı neticeyi verir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.