Şimdi Ara

4062den mesaj geldi hukukçu veya anlayan arkadaşlar bakabilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar 4062den mesaj geldi bundan 2 ay önce komşumla kavga etmiştik olay karakolda sonuçlanmıştı sonrasında da aileler araya girince karşılıklı birbirimizden şikayetçi değiliz içerikli ifadeler verdik polislerde o sekilde bize yardımcı oldu bugün ise olayın mahkemeye iştirak ettiğini görüyorum diğer şahısla sanık olarak 2016 mart ayında duruşmaya çağırıldım gitmem gerekir mi ? ifadelerimizde zaten şikayetçi olmadıgımızı belirttik takipsizliğe döner mi ? Cevap bekliyorum.



  • Savcılık resen kamu davası açmış. Kavga ettik demişsin ama sanırım savcı tehdit, yaralama, darp ile ilgili birinden ya da hepsinden dolayı kamu davası açılmasına karar vermiş.

    Davaya ifade vermek adına tekrar gitmeniz gerekiyor. Yoksa hakkınızda zorla getirme kararı verilir. Yine gitmezseniz hakkınızda yakalama kararı çıkar.
  • öncelikle cevabınız için teşekkürler. Gider ifade veririz karşı tarafta bende bu işin uzamasını istemiyoruz. Herhangibir duruşma masrafı alırlar mı ? türkiye gov tr de ceza davası yazıyor bu arada ikimizide Müşteki sanık yazmıslar.
  • angraf kullanıcısına yanıt
    Yargılama giderleri ceza alan kişinin üzerinde bırakılır. Şikayetinizi çekseniz bile bu olayda mahkeme suçu ve suçluyu tespit edip cezalandırabilir. İki taraf da hem şikayetçi hem sanık olduğu için yani iki taraf da zarar gördüğü için müşteki-sanık yazılmış.
  • anlıyorum biz halbu ki karakolda uzlaşmıştık orada ki polisler ifademizin sonuna uzlaşmak istiyorum eklettirmişti davalık olmasın diye ama yinede devlet para kazanmak için bizi çağırıyor resmen. Yapacak birşey yok gideceğiz biz şikayetçi değiliz birbirimizden aramızda çözdük diyeceğiz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.