Şimdi Ara

4000-6000 TL Arası Oyun ve Mühendis Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir süredir araştırıyorum, önümüzdeki ay da artık sistemimi kurmak istiyorum. Beni belli bir süre götürsün ve ileride de belli yükseltmeler ile günü yakalayabileceğim bir sistem olsun istiyorum.


    AMAÇ: Ara sıra oyunlara düşerim; genelde strateji türlerini oynarım. Ama oyunda rekabetçi dertlerim yok. Kendi halimde, takılmadan iyi grafiklerde oynayayım yeterli. Ek olarak iş için de kullanacağım. Sistem üzerine sanallaştırma platformları üzerinde hostlar kurup burada bazı projeler yapma düşüncem var, bu konu da benim için önemli.


    BÜTÇE: 4000-6000 TL. Sadece kasa olacak, monitor vb mevcut.


    FİKİR: Intel işlemciler sanırım son dönemde AMD' lere göre daha yüksek fiyat performans sunuyor. Bu yüzden Intel bir sistem düşündüm. Fakat ileride sistemi yenilemem gerekirse diye; illa AMD almam sistem toplamam gerekir mi? Öyle OC derdim falan ilerde olur mu bilemiyorum?


    Ekran kartları karaborsa oldu biliyorsunuz. Bu yüzden hazır sistemlere yönelmeli miyim? Stok sorunu ne zaman biter, beklemeli miyim? Eğer GPU beklemem gerekirse dahili GPU' su olan bir işlemci alsam mı şimdilik, bunun da ekstra bir maliyeti olacak...


    Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.


    Şöyle bir sistem düşündüm ama ne dersiniz:


    1650 super stoklarda yok sanırım onun yerine i5 10400 ile bir süre idare etmeli mi? Yoksa ikinci el veya uygun fiyatlı bir ekran kartı mı almalı? 10400F ile görüntü alamam sanırım değil mi?


    4000-6000 TL Arası Oyun ve Mühendis Sistem Tavsiyesi







  • Piyasa çok değişken 2-3 güne alınmayacak bir sistem için öneri yapmak gereksiz olur.

  • Esasında önümüzdeki ay derken 3-5 gün sonra almak istiyorum :)


    Sadece sisteme karar veremiyorum. Dahili ekran kartı olan işlemcilere mi yönelmeli. Yoksa en ucuzundan belki 2.el bir ekran kartı mı almalı(sistemden görüntü alabilmek için). Ekran kartı fiyatları normal olsa direkt yukarıdaki sisteme 1660 super yapıştırıp alabilirim.


    Ha bir de AMD Ryzen 5 3600' li bir sisteme de kayabilirim fakat daha pahalıya geliyor. OC gibi ihtiyacım olmayacağını da düşünerek Intel' de karar kıldım en son. Doğru bir düşünce mi yorumlarınızı beklerim..

  • https://www.itopya.com/teknomega-msi-geforce-gtx-1660-ti-ventus-6g-oc-intel-i5-10400f-16gb-ddr4-512gb-ssd-geforce-espor-pc//




    1660S fazla gelır bana dersen 2600 civarlarına satarsın.


    1600 tl cıvarlarına 1650 alırsın.

  • Mantıklı gibi duruyor, yapılabilir. Yada yukarıdaki sistemin i5 10400 lüsünü alıp bir süre idare edip, piyasa normalleşince ekran kartı eklemek olabilir. Bunun dışında yukarıdaki sistem için yorumunuz varsa çok iyi olur, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.